Kenyeres Bálint (Tegnap), Miklauzic Bence és Lengyel Ferenc A Parkoló című filmterve és Zomborácz Virág Utóélet című forgatókönyve mellett újabb magyar filmeseket is díjaztak  Cannes-ban.

Ez a magyar filmművészet jövője. Minek filmeket gyártani sok pénzért? Elég pár spirálfüzet meg toll, és így is jönnek a díjak” – mondta Andy Vajna.

Az említett filmtervek mellett Jancsó Miklós egyik esős vasárnap délutáni gondolatát jutalmazták életműdíjjal. Az idős mester ábrándjában a meztelen Sophia Loren egy alföldi tanyán gémes kútból ad vizet Hernádi Gyulának.

Antal Nimród egyik déjá vu-je kapta az Avantgárd Promenád elismerést, bár sok kritikus szerint a mostani élménye kísértetiesen hasonlít egy korábbira. Az egyik producernek annyira megtetszett Antal gondolatvilága, hogy felkérte egy vakoknak szóló 4D-s, szagos déjá vu erotic-thriller rendezésére.

Az amatőr kategóriában pedig Töki a szkizofrén, hasisfüggő budapesti biciklisfutár flash-ei taroltak. "Nagyon szociális és aktuális. Ahogy megsodor egy trolibuszt, miközben letérdel előtte a szilikon szájú Szabadság-szobor, úgy hogy az pálmaág átalakul egy örökké kendert termő biciklipumpává, ez nagyon tetszik. Az egy picit sok volt viszont, amikor a Lánchíd oroszlánjaival eteti meg a taxis hiénákat" – mondta Pierre Coutre, trafikos.

A Lonsdale pulóvert viselő Lars von Trier is elismerően nyilatkozott magyar díjesőről: „Ein Volk, ein Reich, kein Film…" – majd három idegenlégiós ugrott a Xanax-ra vodkát ivó dánra.

5 KOMMENT

  1. Szerintem a Bayert ejteni kéne és Tökivel kéne újraforgattatni a Rockenbauer dokumentumfilmjét.
    A címe: Másfélmillió tépés Magyarországon.
    A Magyar Örökség-díjas dokumentum filmsorozat összes érintett helyét végigjárná mindig mástól segg készre rakott aggyal, betépve beszélgetne az öregekkel a régi időkről, stb..

  2. Ez mekkora hülyeség: “Az említett filmtervek mellett Jancsó Miklós egyik esős vasárnap délutáni gondolatát jutalmazták életműdíjjal.”

    Egy gondolatért életműdíj! Legfeljebb a legeredetibb gondolat díjat érdemelte volna meg!

    Bár a mostani 5 perces sztárok (bocs celebek) korszakában egy gondolat is nagy szó! De ezeknek egész életükben nem jön össze egy magvas gondolatra való. De ne vegyük el Jancsótól, hogy neki még vannak kiváló gondolatai. Nekem már nincsenek…

  3. Micsoda szexizmus ez, kérem? És Hernádi Gyula meztelen? Vagy ő nem? Ránk nőkre nem gondol az idős mester? 🙂 (Jó, tudom, hogy gondol, de értsétek úgy, ahogy akarom!)