2012. január 1-től tilos lesz 40 éves kor előtt meghalni, aki a szabályt megszegi, annak élő hozzátartozóinak helyette is kell dolgozniuk.

Sokak valószínűleg az özvegyi nyugdíj miatt tettetik magukat halottnak, vagy az árvaellátásra játszanak.” – vállalta véleményét Lázár János. „Nincs is annál könnyebb, mint a föld alatt feküdni és várni, hogy csendben elbomoljunk.” – tette hozzá Rogán Antal, aki szerint ideje lenne felülvizsgálni az idő előtt elhunytakat, hátha csak szimulálnak és valójában élve fekszenek a föld alatt, kerülve az értékteremtő munkát.

Nem lesz könnyű annak sem a dolga, akit korai halálon kapnak a NAV ellenőrei, ugyanis 5 millió forintig terjedő bírsággal sújthatják, aki a szabályt megszegi, vagy mellé temethetnek egy hajléktalant.

Ezen kívül hozzátartozóit kötelezhetik arra, hogy bejárjanak az elhunyt helyett dolgozni, vagy legalább megfizessék a halála előtti egy évben elért átlagkeresete után járó közterheket. A kormány a szabály bevezetésétől a romló életösztön és halálozási morál javulását várja.

99 KOMMENT

  1. Tovabba tiltja a kormany a reinkarnacio hiveinek, hogy Magyarorszagra szulessenek ujra, hiszen a vezetes kelet-azsiai megelhetesi ujjaszuletok tomeges be(lelek)vandorlasatol tart, akik az idiainal (egyelore meg) kedvezobb szocialis juttatasokra palyaznak!

  2. Okoskáék még azt is kitalálják majd , hogyha balesetet szenvedsz, fizess napi harminc ezret a kórházért. Miért mentél gyorsan?
    Infarktust kaptál, fizess! Nem kellett volna kolbászt enni.
    Tanulni akarsz? Magadnak tanulsz, neked lesz hasznod belőle, fizess!

  3. A hír valóban igaz. Ezen túlmenően akit reinkarnáción kapunk, az nem mehet nyugdíjba. Mindennek megvan a határa és az ilyen izléstelen potyautas magatartást szeretnénk kiszűrni. Ingyen ebédosztásnál sem lehet kétszer sorba állni, a kutya fáját!

  4. kérem kövessék a csireplő lapomat. csiripelo.kom/schmittpali
    Csak a magyar fordítást vagyok hajlandó használni, mert nyelvünk ápollása nekem nem kérdés! Enyi energiát csak bele kell fektetni ebbe! No péjn, no géjn, ahogy jól megmondtam már korábbi országlátogatásomkor is.

  5. “hátha csak szimulálnak és valójában élve fekszenek a föld alatt, kerülve az értékteremtő munkát.”

    Jo otlet, de arra azert kivancsi leszek, hogy akit hamvasztassal temettek, arra milyen torvenyt dolgoznak ki. Ha mast nem is, de a hamujukat szet kellene szorni egy szantofoldon, hogy legalabb igy hajtsanak nemi hasznot, ha mar volt pofajuk kivonni magukat a termelo munkabol.
    Es persze, nem csak a halotakat adoztatnam, hanem az elvarhatonal kevesebb gyereket szulo nokkel is megfizetetnem, a meg nem szuletett gyerekek altal be nem fizetett kozterheket.

  6. @version:
    Nem ellentmondok, csak hozzaadok.
    Az a normalis, hogy emelik a nyugdijkorhatart.

    Szerintem nem kell magyaraznom miert.
    Akinek igen, kotelezo olvasmany: a nyugdij eredete es szocialis kornyezete a huszadik szazad elejen.
    En magam rakeszultem, hogy az iroasztaltol visznek el hullazsakban.
    Ezzel csak egy ‘problema’ van: en egy megkimelt iroasztallovag vagyok.
    A fizikai munkasokra mas szabaly kellene.

  7. @dukeekud: Dehogy is, homokórát csinálnak a hamvasztottakból, aztán dolgozhatnak a végtelenig.
    Jim Tonic 37 nem lehet, minimum 39, mert 25 év munkaviszony kell hozzá! És nem te fizeted, mert a honvédség, a Bm már megfizette, mert utánuk 13 %-kal több nyugdíjjárulékot fizetett! Inkább fizesd a 29 éves rokkant bodzaszedő pénzért vett rokkant nyugdíját. Szánalmas vagy csak nem veszed észre!

  8. Emberek! Tartson el benneteket anyátok korkedvezménnyes nyugdíjjal, akik soha nem dolgoztatok : irodakukacok, táskalengetők, aktatologatók!
    Csak a kimondottan egészségkárosító munkakörülmények között dolgozóknak járjon a korkedvezmény!!!!!!!

  9. Sajnálom szegény rendőröket, akik ülnek egy Skodában és egész nap és fosztogatnak az utakon. Majd korkedvezménnyel leszázalékolva járnak fittness termekbe, focizni, horgászni stb. Ja és a 200ezer nyugdíj mellett még ennyiért örző védő cégekben dolgoznak, pedig már nem képesek rá…..ja de.
    Jópofa, hogy a tavaly kommandós vb győztes magyar rendőr, ma leszázalékolt nyugdíjas!!!!
    Vége az aranykornak ott is. Keressék a kedvezményeiket azokon akik szétkúrták az országot.
    Most MINDENKINEK TÖBBET KELL DOLGOZNI.

  10. Egyetértek azzal, hogy a sok-sok kedvezményezett (aki így-úgy-amúgy elérte, hogy korán nyugdíjba mehet) kerüljön vissza a hétköznapokba, ahol a normális embernek dolgoznia kell. Ezzel egyetértek. De legyen munkahely is, ahova visszatérhetnek.

  11. @atlbilbaoo: Látod te most észrevettél valamit amit az APEH nem. Szegény bodzaszedő és lekvárkészítő iparos meg tudta venni a húsz millás kocsit, csak éppen az előzően megszerzett jövedelméből elfelejtette befizetni az adót. De előfordulhat hogy a kisebbség felzárkóztatása érdekében ( 100000 munkahely nekik kedvezménnyel) nekik nem is kell !!!!!!!!!!!

  12. Fikaztok, mert olyan libsi jol megmondani, hogy ize, minden szar. Szerintem is sotetek vagytok. Gondolom a sok kommentelo mind most veszti el a korai nyugdij lehetoseget, mi? Nem szeretnem tovabb fizetni a lustalkodasotokat, mehettek vissza a balettbe ugralni. Igaza van a kormanynak. Eleg volt.

  13. @McDobbent: Miért mi a jó? Talán 40 éve dolgozol ,hogy annyira fizeted,mert én elmondhatom magamról, és nem állítom ,hogy nem jó az irány csak nem így( mint ahogy mindent csinálnak)-ész nélkül. A kritika és a bizonyos mértékű egyet nem értés az nem fikázás. Valóban felesleges és drága 40 évesen nyugdíjba menni ,lehet pl. 57 év is a korhatár akkor is van kedvezmény ( visszamenőleges dolgok nem igazán működnek).És a pontosítás véget aki 13 % többlet befizetést emleget attól azt is megkérdezem a BM kitől kapja a pénzt rá? Valószínű , hogy tőlünk ,tőlem. Sokkal fontosabb a fekete munka és a semmit nem dolgozók segélyezése, és nem azokkal kell kibasz… akik dolgoztak 35-40 évet (fizettek)és elvesztik a munkájukat és azt adni nekik lehetőségként ,hogy 3 hónap múlva dögöljenek meg ,míg közben továbbra is milliárdokat fizet ki a kormány olyan embereknek akik soha nem dolgoztak ( fizettek járulékot) sőt kitermeltek még egy generációt akik segélyből élnek. Hol itt az igazság , ha már erről beszél mindenki?

  14. @mesterhazym: Rendőrből pont kevés van. Oda mehet vissza sok.

    Mondjuk megint a megvalósítás magyaros, mert ezt is úgy kéne, mint a rokkantnyugdíjakat.
    Kovács Kettő Béla, 45 évesen elment nyugdíjba 3 éve, tényleg van baj? Nincs? Akkor mars vissza.

    Következő, akinek már volt 2 infarktusa : ő marad nyugdíjas.

  15. @McDobbent:
    Valószínűleg annyi humorérzéked van, mint egy sírásónak.
    Ha szerinted sötétek vagyunk, akkor Te biztosan kormánypárti szóvivő lehetsz, és csak azt mondod, amit már sokan nem hisznek el.
    Nem most vesztem el a korai nyugdíjamat, hanem lenyúlták, amit egyelőre tudtak. A költségvetési hiányt nem a dolgozó „zombik” csinálták.
    Az én lustálkodásomat pedig Te biztosan nem fizeted, és fizetted, és nem is fogod! (Véleményem szerint „szegregált” lehetsz.)
    Tütükét folyamatosan hordok.
    Az embereknek is igazuk van. A kormányból is elég volt. Ezt már többen mondják.
    (Azért, nem haragszom arra, akit megsértettem…. )

  16. Akkor nekem rohadt mázlim van!

    Gyomorrákkal úgysem élek már sokáig, cserébe mindenkim meghalt!
    Hálistennek csak távoli rokonaim vannak, így a fidesz bekaphatja azt,
    amire most gondolok.

    És a fentiek nem HírCsárdai poénok.

  17. McDobbent: mi a biztositek arra, hogy a legkozelebbi korhataremeleskor nem fogjak visszamenoleg visszakerni azoktol a nyugdijat, akik anno fiatalabbak voltak az akkor aktualis korhatarnal? Azzal en is egyetertek, hogy aki rendorkent/vamoskent/katonakent irodaban dolgozott 20 evet, az ne menjen mar nyugdijba az en kontomra – erre talan volt is valami kezdemenyezes, hogy a szolgalatban eltoltott ido maskepp szamit, ha valodi szolgalattal es nem irodai munkaval toltotte az illeto, nem tudom mi lett ebbol.

  18. Itt valami félreértés lesz. Szegény 40 éves rokkant rendőröket nem kell visszavezetni a munka világába, mert már pont ott is vannak. Leszerelés után, mintegy varázsütésre, rögtön jobban érzik magukat és további 20-25 évet tudnak dolgozni biztonsági őrként, az ezer százalékos nyugdíjuk mellett.

  19. Az összes BM-es elmegy utána dolgozni, bejelentik 6 órára, mert az szabályos. Mellé kapja a 160e nyugdíjat, és még el is veszi a munkát másoktól. Így keres 280-300e forintot, míg másoknak alig jut.
    Tényleg sötétek vagytok. Semmi gondolkodás nem megy, csak a fikázás. Lehet, inkább Ferenc ötletei alapján még egy kis hitel kellett volna, hogy eltartsunk megannyi indokolatlanul nyugdíjas embert.

  20. Bármekkora bunkó cikket is írtok azért vannak még olyanok akik kiállnak az értelmes emberek mellett még ha arra is számít itt az MSZP-s újságban a cikk író, hogy a csókosak dicsérik a buta írásokat.Csak így tovább eléritek a kanális alját,nincs már messze.

  21. A 64 éves bácsi odatolakszik a busz ajtajához,mire a többiek:Várja ki a sorát maga is!!!!
    Mire a bácsi: BOCS,DE ÉN VAGYOK A SOFŐR!
    EZ normális ugye????
    Hatvanpár évesen tökéletes reflexekkel 30-40emberrel a háta mögött!
    BRAVÓ!!!

  22. @Jim Tonic: Ha a munkáját nem írígyelted pl. egy tűzoltónak (rendőrnek, katonának, stb), hisz nem annak álltál, akkor a törvény adta jogait miért is?

    Barátom, ha most visszamenőleges törvénykezéssel szerzett jogokat veszthetnek, ne legyenek illúzióid: a következő éppen Te leszel.

    Mert akkor itt mindent lehet.

    Nem ők alkották a jogszabályokat, éltek vele. A helyükben Te is éltél volna.

    Ha valóban a munkájukra van szükség, azt fel kell nekik AJÁNLANI, nem kényszermunkára vinni őket. De a cél jól láthatóan nem is ez, hanem, hogy egyáltalán semmit ne kapjanak.

  23. @Jim Tonic: Kicsit láss tovább az orrodnál. Egyrészt az eljárás módja gázos-hogy te is megértsd: tologatod az aktákat munka címén 62 éves korodig, elmész nyugdíjba, majd két hónap eltelte után a kormányod azt mondja visszamenőleg felemelem a nyugdíjkorhatárt 70 évre, szóval 7év 10 hónapra menjél vissza dolgozni. Másrészt: a kormánytervek szerint mindenkire érvényes lesz a passzus, a bányászra, a buszsofőrre, a kommandósra, tűzoltókra és nem csak arra, akikre ki vagy akadva, hogy üldögélt az irodában, aztán meg nagy pénzért őrző-védő lesz. Szóval aki szerint mindenkit egy kalap alá kell venni az menjen le bányába (bár 90%-uk meg sem éri az öregségi nyugdíjkorhatárt), húzzon ki égő embereket a házból, szedegesse össze a halottak darabjait a baleseteknél és bicskáztassa meg magát egy bodzagyűjtögetővel. Harmadrészt egy plasztikus példa, bár amennyi fogékonyságod van az iróniára… Szóval, ha ürítened kell igyekszel előtte egy mellékhelységet találni és csak utána tolod le a gatyád…

  24. Na, még egyszer, hogy megértsétek.
    Nem lehet mindenki rendőr. Egy öreg felszolgálónak épp oly’ nehéz, mint egy öreg börtönőrnek. Őket ki védi? Senki.
    Ha valaki elmegy 40 év alatt nyugdíjba, elvárja, hogy fizessék neki a nyugdíjat (mert NYUGdíjas), miért köt ki dolgozni utána?
    Sok minden szerzett jog van, aminek az ég adta világon semmi értelme. Mint írtam, lehet felvenni még egy kis hitelt, vagy lehet menni mindenkinek dolgozni, hogy haladjon az országUNK szekere. Az olyan pofátlanságokat meg meg kell szüntetni, hogy valaki egy munkahellyel két helyről kapjon fizetést. Figyeljétek meg, mennyire kevés lenne a fiatal nyugdíjas rendőr, ha nyugdíjasként nem dolgozhatna.

  25. Amúgy annak a kapitalizmusnak, ami a folyamatos fejlődésre alapoz, örök problémája lesz a nyugdíj. De ezzel nem lehet mit kezdeni.
    Szaporodni elfelejtünk, a kevés fiatal pedig nem tudja fizetni az öregek nyugdíját. Senki nem éljen abban a tévhitben, hogy bárhol a világon a nyugdíjas azt kapja, amit befizetett. Én fizetem a nagyszüleimét, enyémet az unokáim fogják. Ez nem hungarikum, ez a kapitalizmus.

  26. Akkor kellett volna ágálni amikor annak idején az állam ilyen, kedvezményes szerződéseket kötött az egyenruhásokkal.
    SENKI NEM TETTE!
    Alamizsnáért anyázták, köpködték (köpködik) őket a retkek.
    Karácsony éjjel mínusz húsz fokban járőrözött a határőr a méteres hóban.
    Nagyon szerény bérért, ki nem fizetett járulékokért akár meg is lehetett dögleni.
    Anno mindenki mérlegelhetett hogy választja-e ezeket a hivatásokat.
    Van akinek megfelelt, választotta, van akinek nem.
    Lámpással, lasszóval, keresték az egyenruhásokat, ezért voltak kénytelenek ilyen kedvezményeket biztosítani számukra.
    Változott a világ, most már nem kellenek, leszarják őket, dögöljenek meg a gyomorfekélyükkel együtt.

  27. Ez hiányos, kérem, meg tetszettek feledkezni a tandíjról, aki államilag finanszírozott tanulmányait nem nyugdíjkorig hasznosíccsa, annak vissza kell fizetni a díjat. Egyébként is elő lesz írva a Nemmzeti Hitfallásban, hogy a nemzettest tagjának kizárólag a nyugdíjba vonulás napján szabad meghalnia.

  28. @Labancz: Tudod az a helyzet hogy én 67 éves elmúltam.Ausztrál vagyok és nyugdíjas. A négyheti ( 28 napi ) nyugdíjam 1998 Ausztrál dollár. És most nyugodtam megsárgulhatsz te, magyar forintba kb. 400000 Ft re jönne ki. És nyugodtan ülhetek a babérjaimon irkálhatok nézelődhetek. Te meg nyugodtan imádkozhatsz az Orbán nevű Istenetekhez. Üdv Les

  29. @Koalabeer: Én elvitázok a többiekkel, mert nem kell egyformán látnunk az országunk politikáját, amiben élünk. Viszont Te, ha saját bevallásod szerint ausztrál vagy, és már azt sem tudod, hogy a melléknév kisbetű magyarul, mégis minek okoskodsz itt? Nem ebben élsz, leléptél, oda tartozol, mert Te Ausztrál (sic!) vagy. Oszd oda a véleményed!

  30. @brandrea: Az olvasással nincs gondom, de a véleményetekkel messze nem értek egyet. Hiszti.
    Azt mondta egy politikus, addig nyugodtak lehetünk, hogy jó irányba mennek a dolgok, amíg a liberálisok hisztiznek. 😀

  31. @Jim Tonic: Nem tartom magam liberálisnak, sem szélsőjobboldalinak, sem szocialistának. Nem vagyok korkedvezményes nyugdíjas és rokkantnyugdíjas sem. Ezek után megmagyaráznád nekem, “hisztisnek” a már általam felvázolt problémafelvetésemben mi az ami nem állja meg a helyét?
    Tehát még egyszer. Az első probléma az eljárás módja: te dolgozol 62 éves korodig, amikor is eljön az öregségi nyugdíjkorhatár. El is mész nyugdíjba, majd eltelik egy év, mikor úgy dönt a kormány, hogy felemeli a nyugdíjkorhatárt 67 évre, visszamenőlegesen. Neked be kell állnod újra dolgozni. Szerinted ez jó?
    A második: a törvénytervezet nem csak azokra akar vonatkozni, akiket te kipécéztél magadnak a BM-ből, hanem pl. a bányászra, vagy a tűzoltóra is. Van neked fogalmad min mennek keresztül ezek az emberek 25 év munkaviszonyban?
    Harmadik gond: ma Magyarországon nincs elég munkahely, ahova ezek az emberek elhelyezkedhetnének. Három hónapig kaphatnak csak “álláskeresési támogatást” a kormányod másik törvénye alapján. Tehát három hónap után nagy valószínűséggel se munkabér, sem segély nem jut a háztartásba. Mit javasolsz hogy ossza be a bevételeit?
    Előre is köszönöm a válaszod!

  32. Az első gond: erről nincs szó. Csak a kedvezményesről.

    Második: Ez egy tervezet, nyilván aki nem képes dolgozni, annak ezt meg lehet állapítani. Ezen kívül feltettem egy kérdést: aki pincér volt 35 évig, végigállta a fél életét, rommá mentek a térdei, ízületei, az miért tudja megoldani? Mert kénytelen, mert muszáj. Mert senki nem fogja fizetni neki.

    Harmadik: Mint írtam, mind dolgozik. BM, rendőr, stb. Vállal valamilyen mellékállast 6 órában. Így keres kétszer annyit, mint az átlag.
    A rövidített álláskeresési támogatást én is rövidnek tartom, és nem értek vele egyet. Csak akkor vezetném be, ha munkaerőhiány lenne az illető szakmájában.

    Negyedik: Töredék az a korai nyugdíjas, aki valóban munkaképtelen, a nagy része inkább két munkahelyen dolgozik. Ebből indul ki ez a változtatás. Itt lakom az egyik BV intézettől nem messze. Mind nyugdíjas. Büszkén mesélik, hogy még azt a két évet is beszámolták neki, amíg benzinkúton dolgozott. Most 37 éves. A másik 1 éve táppénzen van, mert a saját büféjét csinálja (más nevén természetesen), kb. 1 hónap múlva nyugdíjas lesz. 37 évesen.
    Erre azért már azt mondja az ember, hogy bzdmg…

  33. @Jim Tonic:
    Üdvözlöm!
    Azt hiszem a számok magukért beszélnek :
    Az öregségi korhatár (62 év) alatti szolgálati nyugdíjasok összetétele

    az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságtól kapott statisztika alapján

    a BM irányítása alatt álló szerveknél

    (29.352 fő)*

    1. Az 1975-ben és utána születettek, azaz 36 éves és annál fiatalabb:

    BM** 10 fő

    Bv 0 fő

    Nb szolgálatok*** 0 fő

    Összesen 10 fő (összes korai nyugdíjas 0,3 ezreléke)

    2. Az 1970-ben és utána születetek, azaz 41 éves és fiatalabb:

    BM: 1731 fő (10+1721)

    Bv 268 fő (0+268)

    Nb szolgálatok 6 fő (0+6)

    Összesen: 2.005 fő (összes korai nyugdíjas 6,8%-a)

    3. Az 1965-ben és utána születettek, azaz 46 éves és fiatalabb:

    BM 7292 fő (10+1721+5561)

    Bv 983 fő (0+268+715)

    Nb szolgálatok 92 fő (0+6+86)

    Összesen: 8.367 fő (összes korai nyugdíjas 28,5%-a)

    4. Az 1960-ban és utána születettek, azaz 51 éves vagy fiatalabb:

    BM 12.363 fő (10+1721+5561+5171)

    Bv 1.721 fő (0+268+715+738)

    Nb szolgálatok 259 fő (0+6+86-167)

    Összesen: 14.343 fő (összes korai nyugdíjas 49%-a)

    5. Az 1955-ben és utána születettek, azaz 56 éves vagy fiatalabb:

    BM 17.383 fő (10+1721+5561+5171+4920)

    Bv 2.546 fő (0+268+715+738+825)

    Nb szolgálatok 572 fő (0+6+86+167+313)

    Összesen: 20.501 fő (összes korai nyugdíjas: 70%-a)

    6. Az 1954 –ben vagy az előtt születettek, azaz az 57 évesek vagy öregebbek (62 évesig)

    BM 7.129 fő

    Bv 1.173 fő

    Nb szolgálatok 549 fő

    Összesen: 8.851 fő (összes korai nyugdíjas 30%-a)

    Az 57 évesnél fiatalabb szolgálati nyugdíjasok száma korcsoportonként:

    51-56 év közötti (4.920+825+313) 6.058 fő

    46-50 év közötti (5.

    171+738+167) 6.076 fő

    41-45 év közötti (5.561+715+86) 6.362 fő

    36-40 év közötti (1.721+268+6) 1.995 fő

    35 év és fiatalabb 10 fő

    Összesen: 20.501 fő

    * A szám tartalmazza az egészségi alkalmatlanság miatti szolgálati nyugdíjasokat.

    ** A „BM” jelölés tartalmazza rendőrség, a határőrség a katasztrófavédelem és tűzoltóság állományát .

    *** A Nb szolgálatok alatt az AH-t és a NBSZ-t kell érteni.

    Rengeteg 37 éves bv-s ???

  34. @Jim Tonic:
    Ezek pedig a tervek, a visszarendelt állománnyal:
    – méltatlankodhat (irigykedhet) továbbra is, hiszen ez csak olyan “látszatmunka” lesz, és továbbra is vállalhatnak másodállást…
    Másrészt nem tudom, Ön előtt nem állt nyitva a lehetőség, hogy bv. alkalmazott legyen? Ha a munkájukat nem irigyelte, (netalán megvetően szokott a munkájukra gondolni) akkor a kedvezményt se tessék!!
    A fizetésük, finoman szólva sem versenyképes, másért meg miért csinálnák?
    Na mindegy, tessék:
    “Akik korábban egészségi alkalmatlanság miatt kerültek nyugállományba és az egészség károsodás szintje a 40%-ot meghaladja, de a 70%-ot nem éri el, azoknak az egészségi állapotát a civil szabályok szerint vizsgálják felül és döntenek a foglalkoztathatóságukról. A 40%-ot el nem érő egészség károsodás esetén, az érintett a csökkentett követelményű alkalmassági vizsgálatára kerül sor. A 70%-ot meghaladó egészség károsodott szolgálati nyugdíjasok felülvizsgálatát nem tervezzük.

    Aki megfelel a csökkentett követelményű alkalmassági vizsgálatnak, az a rendőrség szerveinél fog könnyített szolgálatot ellátni 06.00 és 22.00 óra közötti időszakban. Kizárólag gyakorló öltözetben és fegyver nélkül látják el feladataikat. Munkájuk a közbiztonság erősítésével összefüggő területi járőrözés, akciókban való részvétel, stb.

    Akik a könnyített alkalmassági feltételeknek sem felelnek meg, azok különböző közhivatalok, önkormányzati hivatalok munkáját fogják segíteni, első sorban a közfoglalkoztatással összefüggő feladatokban, de részt vesznek a feketemunka felderítésében, számlaadási kötelezettség teljesítésének ellenőrzésében, stb.

    A készenléti állományba kerülő nyugdíjának folyósítását megszüntetik. Nettó illetménye azonban azonos lesz az addig folyósított nyugdíjával. A kereseti aránytalanságok kiszűrésére az alacsony nyugdíjjal rendelkezők esetében lehetségesnek tartjuk egy minimális illetmény összeg meghatározását.

    A készenléti állományba tartozó számára, mellékállás vállalása is megengedhető lesz, könnyített feltételek mellett, de bizonyos foglalkozások kizárásával.”

  35. @Jim Tonic:
    Jajj… bocsánat, ezt le ne hagyjam!

    “Demeter Ervin fideszes politikus 2006 októberi tájékoztatóján keményen kifogásolta, hogy a kormány el akarja venni a fegyveres szervek – kevesebb mint húsz éve dolgozó – hivatásos állományú tagjaitól a szolgálati nyugdíjat. “Azoktól az emberektől akarnak elvenni, akiktől az állam, a közösség tántoríthatatlan hűséget, bátor helytállást követel. (…) Ezek az emberek különleges közszolgálatot teljesítenek, éppen ezért az Országgyűlés, amikor törvényt alkotott, figyelembe véve a különleges szolgálattal járó nagyobb áldozatvállalást, ezzel arányos erkölcsi és anyagi megbecsülést biztosított ezeknek az embereknek” – mondta akkor Demeter Ervin.

    Demeter Ervin 2006 októberében arra a kérte kormányt, hogy csak egyeztetés után változtasson a hivatásos állományúakra vonatkozó nyugdíjszabályokon, ha pedig nem tud javítani a helyzetükön, ne rontson rajta. Ezzel szemben, figyelmeztetett az MSZP, a Lázár János és Balsai István által a parlamentnek benyújtott indítványról senkivel sem egyeztettek.

    A 2006-os sajtótájékoztatóra már nem emlékszik pontosan, de most lényegesen más helyzetben van az ország gazdaságilag, mint 2006-ban volt, mondta a fideszes országgyűlési képviselő. Kétféle kiváltság illeti a fegyveres és rendvédelmi dolgozókat a nyugdíj kapcsán: az egyik, hogy 5 évvel az öregségi nyugdíjkorhatár előtt elmehetnek nyugdíjba. A másik, hogy 25 év szolgálati idő után, akár már negyven – egynéhány évesen is jogosultak a szolgálati nyugdíjra. Ez utóbbi a jelenlegi gazdasági helyzetben már nem vállalható, mondta Demeter Ervin. Egyébként pedig Demeter szerint a szocialisták jobban tennék, ha hallgatnának, mert – mint mondta – ők voltak azok, akik eladósították az országot, és ma éppen ezért nem tartható fenn az a rendszer, hogy a rendvédelmi szerveknél dolgozók 25 év szolgálati viszony után nyugdíjba mehetnek.”

    “Hazudtunk reggel, délben, meg este” meg talán már a barátunk is, hiszen átvettük a szokásait?!

  36. @Jim Tonic: Ne legyen ennyire elvakult… lásson!
    “35 éves, többszázezeres nyugdíjat kapó, (erőtől duzzadó)” nyuggerek hatalmas számát látom, főleg a bv-től
    ez az általános viszonyszám, ami a bv-nél látható, a “BM” -nél a kiugró számok, az -esztelen- átszervezések miatt tapasztalhatók.

    A Határőrség megszűnése és a Rendőrségbe történő beolvadása kapcsán éppen a FIDESZ volt a nagy jogvédő, miszerint a határőröknek mindenképpen helyet követelt meg a Rendőrségen belül. Mivel az állam akkor ( sem ) tudott volna megfizetni az összevonás miatt kb. 10.000 plusz munkavállalót, gyorsan meg kellett szabadulni több ezer nyugdíj jogosultságot elért rendőrtől és határőrtől. A többség az 50. évét még nem töltötte be, ezért az egészségügyi alkalmatlanságot kellett náluk megállapítani, amit meg is tettek, rohammunkában, érdemi orvosi felülvizsgálat nélkül engedték el az akár 40 év alattiakat is. Persze a határőrségtől is sokan elmentek nyugdíjba, onnan inkább a középkorúak, akiknek nem tudtak a korábbihoz hasonló szintű és bérezésű beosztást biztosítani.

    Ez azt jelenti, hogy a FIDESZ keze nagyon is benne van a 2006-2007. évi korkedvezményes rendőri és határőri nyugdíjazásokban, ma meg mint a veszett kutyák, támadnak a még aktív és a már nyugdíjban lévő rendvédelmi dolgozókra.

    Remélem, hogy aki rendvédelmi dolgozó vagy nyugdíjas és tavaly a FIDESZ-re szavazott, az most csuklik !

  37. @hajrámagyarok: Azzal takarózni, mit mondott a FIDESZ 2006-ban vagy előtte, teljesen felesleges. Ugyanis azóta olyan mértékben elszaladt az államadósság, olyan közel került az ország a csődhöz, hogy már egészen más intézkedéseket kell meghozni.

  38. @T-101: Túl érzékenyek az érintett urak…..a Magyar valóság az, hogy nem képes megtartani a pénzügyi oldal a bármilyen úton megszerzett korai nyugdíj jogokat, vagy ha igen akkor beledöglünk. Tetszenek érteni? A különféle lopásokat pedig kedves főnökeinek tökönrúgásával tessenek honorálni, mert valakik (Ők) szemethunytak az ismert vagy látókörükbe került szemetek tolvajlásainál.Uram bocsá’ még asszisztáltak is esetleg.? Ha nem érthető, lassítom az írást!…

  39. Szerintem először Douglas Adamst kellene kiásni. Erre ugyanis ő már sokkal korábban rájött és meg is írta a “Vendéglő a világ végén”-ben a híres rocksztár, Pörkölt Desiato figurája kapcsán, aki a történet idején adózási okokból egy évig halott.

  40. @Jim Tonic:
    Elszaladt a mi is? 2009-ben a megszorítások hatására stabilizálódik a gazdaság, ezt nyilatkozza 2010-ben a kormány. Mármint a jelenlegi. A kamera mögött ülni aljas helyen pénzt beszedni nem a bv-sek szoktak, elkanyarodtunk a témáról.
    Egyébiránt már a fidesz is vett fel kölcsönt, uzsorakamatra, ami megint csak eltűnt! Vagy talán az államadósságra törlesztésére forgatták be ezt is? Talán nem kéne egykulcsos adó bevezetésével 500 milliárdot kiengedni a kezünkből,(a gazdag 300000-es rétegnek) és nem kerülne veszélybe az egyensúly. Meg legalizálni a pálinkafőzést, amivel 8 milliárd “ugrik”…és még sorolhatnám hosszan….
    A lovaglásom csak annyira felesleges a fidesz hazugságain, mint az mszp hazugságain, szerintem semmi különbség a kettő között. A szemléletük finoman szólva egyforma aljas, a saját zsebükre koncentrál.Amint fentebb olvasható, nem fejezi be az eddig kifizetett nyugdíjak folyósítását sem, az “ingyenélő/élősködő” rendvédelmiseknek, quasi nulla megtakarítás, így a “különben beledöglünk” szemlélet is megdőlni látszik. Hogyne lennének érzékenyek, ha egyszer így szólt a “munkaszerződés” amit most utólagosan felrúgnának, másrészt pedig önök is módfelett érzékenyek, ha gyorshajtásért kapnak egy csekket, -aljasul, vagy sem…- jogosan!
    Érdekes… én soha nem kapok csekket, a feleségem se kap csekket, ui. betartjuk a kresz szabályait…
    @QTI: csak annyira huny(tak)nak szemet amennyire ön, egy mentelmi joga mögé bújó lézeres gyorshajtó felett, akinek a S8-as “szolgálati” autója a mai napig 900000 ft-ba fáj nekünk…
    Az aljas helyen operatőrködők nem is szoktak (tudnak) elmenni korai nyugdíjba, hiszen nyugodt “nyugdíjas” állásuk van, amit még élvezenk is csinálni.

  41. TEDD FEL MAGADNAK A KÖVETKEZŐ KÉRDÉSEKET!

    Miért sajnálod a tűzoltótól, börtönőrtől, rendőrtől, katonától szolgálati nyugdíját?

    • Kihúznád a tűzből a sérültet, összeszednéd a balesetes ember maradványait, kihoznád az égő gázpalackot?

    Lemennél a műegyetem lángoló pincéjébe és meghalnál?

    Emlékezz hőseidre!

    • Bemennél egyedül tucatnyi elitélt közé, nap mint nap, akár egy élethossznyi büntetésnek megfelelő ideig?

    Először az elítélteket mentenéd a szegedi börtönben, amikor Richter kaszabol, vagy mikor leég a bútorgyár és meghalnál?

    Emlékezz hőseidre!

    • Helyszínelnél rendőrként húscafatok közt egy gyilkosságnál, állnál szemben egy szem társaddal 15-20 feldühödött családtaggal,

    eltűrnéd, hogy bárki leköphessen? Néznél szembe pl. B. Miklós (2008.02.11), vagy Engel Zoltán fegyverével – és meghalnál?

    Emlékezz hőseidre!

    • Állnál készenlétben töltött fegyverrel valamelyik szerb háború idején a határnál, gázolnál jeges vízben árvíz idején?

    Próbálnád hiába földre tenni a MIG-et, vagy L-39-est, rátöltenél az aknavetőre, hatástalanítanád a bombát itthon vagy Afganisztánban – és meghalnál?

    Emlékezz hőseidre!

    Miért megy el ötvenegynéhány, kivételesen negyvenvalahány évesen nyugdíjba a tűzoltó, börtönőr, rendőr?

    • Mert a szolgálati nyugdíj nem kegy vagy kiváltság, hanem megoldás a Te védelmedre is. A célja, hogy a tűzoltó, rendőr…

    ne titkolja – legyen az bármely csekély fokú is – a testi, lelki károsodásait, pusztán azért, hogy ne veszítse el a munkáját!

    Gondold át, begörcsöl a tűzoltó „kicsit” fájós dereka, miközben cipel le a füstös lépcsőházban – akkor bizony – meghalnál!

    A kritikus pillanatban „bekattan” a közeg, vagy „csak” gyomorfekély miatt beléd száll egy szirénázó rendőrautó, akkor bizony – meghalnál!

    Ezekhez a hivatásokhoz közel 100%-os fizikai, és mentális állapot kell, mert a legkisebb hiba is emberéletekbe kerülhet.

    Erre találták ki a szolgálati nyugdíjat, és nem arra, hogy a közfigyelmet eltereljék a valós problémákról – mert most ez folyik – Te nem látod?!

    • Mert ha nem teszi, később csak 6X évesen tehetné meg, hála a korábbi, és a mostani kormányok meggondolatlan intézkedéseinek!

    • Mert bármily fiatal is, mentálisan, egészségileg, fizikailag károsodott, és ilyen állapotban nem lehet még hosszú évekig tűzbe rohanni,

    hullákat rángatni, fegyveres szolgálatot ellátni, legfőképp emberi életekről dönteni – igen a tiédről is!

    • Mert a törvény ezt szavatolta amikor szolgálatba lépett!

    Mik a Kormány szolgálati életpálya tervei?

    Az eddig nem sokkal minimálbér felett kereső alkalmatlanná vált tűzoltó, katona, rendvédelmi dolgozó menjen el

    minimálbérért közmunka-felügyelőnek, parkőrnek, udvarosnak, hivatalsegédnek, miután a társadalom jól kihasználta őket

    tényleg igazságosnak tartod?!

    • Lesz ennyi alkalmas állás, s ha igen kik elől „veszik” el – lehet, hogy előled?!

    • Téged nem zavarna, ha az az tűzoltó, ki eloltotta a házad, az a rendőr, aki este hazavitte a részeg lányodat, vagy esetleg megtalálta

    a lopott telefonod, ne adj isten a bőrödet is megmentette egykor, most éhbérért szurkálná a parkban a szemetet?

    • Majd a hivatásosok titkolják betegségeiket, állapotukat, hogy ne szuperálják ki őket. De ez megbosszulja magát, ha tűzbe kell menni érted,

    ha el kell kapni a betörőd, vagy jó magyar szokás szerint „beszólsz” az ezek után joggal idegbeteg rendőrnek…

    Miért lázad a tűzoltó, börtönőr, rendőr amikor kevés a fizetése, és a munkája veszélyes, hiszen ennek tudatában vállalta hivatását?

    Valóban, de azt is tudta, hogy TÖRVÉNY GARANTÁLJA ha megsérül, lelkileg, fizikailag károsodik, akkor 25 év szolgálat után nem lapátra kerül,

    nem utcaseprő lesz, hanem méltányos nyugdíjat kap.

    Ezért van az elkeseredés, eddig csak kihasználták őket, MOST az életüket is elveszik!

    Miért lesznek egyre elkeseredettebbek, erőszakosabbak a rendvédelmi demonstrációk?

    • Mert a Kormány év eleje óta nem hajlandó érdemi tárgyalásokra!

    • Mert az alkotmány (az új is) ellentételezés nélkül megfosztja őket az érdekérvényesítés egyedüli hatékony eszközétől a sztrájktól!

    • Mert a társadalom – részben a hatékony ellenpropaganda, és tudatos félretájékoztatás hatására – beveszi, hogy jogtalanul háborognak,

    és az emberek nem állnak azok mellett, akik életüket, családjuk nyugalmát, egységét áldozva szolgálják őket!

    • Mert szó szerint életekről van szó!

    A közhiedelemmel ellentétben a rendőrök eddig miért vettek részt kisebb számban a demonstrációkon, és miért nem csatlakoztak a rendbontókhoz!

    • Mert bíztak belügyminiszterükben – hiába!

    • Mert bíztak az állampolgárokban – hiába?

    • Mert legfőképp bíztak a törvényességben – úgy néz ki hiába!

    • Mert felesküdtek, hogy életük árán is megvédik a közrendet, közbiztonságot – de most elveszik tőlük a jövőt, az életüket! De vajon mit tesznek ezután?

    Miért fontolgatják mégis a rendőrök, hogy az ügyintézés lassításával, és a fokozott bírságolási, feljelentési tevékenységükkel

    megkeserítik az állampolgárok életét – egyébként jogsértést nem elkövetve?

    • Mert nem akarnak erőszakos, törvénytelen eszközökhöz nyúlni, akkor sem, ha a Kormány erre provokálja őket!

    • Mert az eddigi demonstrációk teljesen eredménytelenek voltak!

    • Mert kezdenek ráébredni, ők hiába bíznak – szakmájukhoz méltóan – a jogban és a törvényességben, az országgyűlés sorra felrúgja az általános jogelveket,

    köztük saját, 2010-ben meghozott törvényüket, mely a visszamenőleges joghatályt tiltja!

    • Mert a rendőrség válságban van, egyre inkább aktuálpolitikai kívánalmaknak szükséges megfelelniük, s nem szakmai szempontok alapján kell dolgozniuk.

    És az utolsó kérdés, jelent számodra valamit a törvényesség, az önfeláldozó szolgálat, érted való tenni vágyás, valamint a jog és igazság?

    • HA IGEN, KÜLD TOVÁBB ISMERŐSEIDNEK EZT AZ E-MAILT, S TÁMOGASD MINDEN MÓDON AZ ÜGYET, MELY A TIÉD IS, RÓLAD SZÓL,

    HISZ A RENDVÉDELEM ÉRTED VAN!

    • HA TEHEDET NYOMTASD KI E FELHÍVÁST, ÉS TERJESZD BELÁTÁSOD SZERINT!

    • HA MÉG KÉTSÉGEID VANNAK KÉRDEZD MEG BÁRMELYIK TŰZOLTÓT, RENDŐRT, EGYENRUHÁST, ÉREZNI FOGOD RAJTUK

    AZ IGAZSÁGOT, ÉS AZ ÜGY JELENTŐSÉGÉT!

    • A KORMÁNYZAT KÉPVISELŐI FÉLIGAZSÁGOKKAL KÁBÍTANAK, NÉZZ A DOLGOK MÖGÉ, NE AUTOMATIKUSAN

    AZ IRIGYSÉG ÉS AZ ESETLEGES RENDŐRGYŰLÖLET HATÁROZZA MEG ÁLLÁSPONTOD!

    • HA LELKIISMERETED MEGENGEDI KÜLD TOVÁBB, ÉS NE FELEDD,

    • EMLÉKEZZ HŐSEIDRE…!

  42. @hajrámagyarok:
    Tedd fel magadnak a kérdést:
    – az emlékezetes októberi eseményeken, ahol szétverték, szétlőtték a népet, hol voltak a hősök.
    – Pesten minden egyes bírságolásnál elintézhető egyéb úton a kérdés. (Ez a vidékiekre annyira nem vonatkozik). Hol vannak a hősök?
    – Párszor kértem tőlük segítséget, mikor nem találtam valamit a fővárosban, az volt a válasz, hogy távozzak, vagy megbüntet. A hősök.

    Soroljam? Felesleges. Ki kell menni Ausztriába, megnézni egy rendőr fellépését, viselkedését.

    Vidéki városokban ez a helyzet rohamosan javul, aminek nagyon tudok örülni. A városban, ahol élek, nem rég szórták ki a maradék olyan alkalmazottat is, akiről tudni lehetett, hogy elfogad mellékkeresetet.

    Ezzel együtt is tisztelem, becsülöm a rend őreit, de hősnek nevezni őket jelenleg még nagyon erős lenne.
    Ha már nem tud bűnözőket kergetni, lehet menni egyéb beosztásba. Tipikusan, egy mérőberendezést 50évesen is lehet kezelni, felesleges oda a fiatalokat rakni.

    2006 után amúgy nehéz lesz ezzel a körlevéllel is szimpátiát elérni.

  43. @Jim Tonic:
    Aha… a jó példa mindig sántít…
    Valóban, ki lehet menni Ausztriába, és meg lehet nézni, ahogy megbecsülik a rendőrt/bv-s alkalmazottat, ahogy gondoskodnak a rekreációjáról, gondját viselik a családjának, nem kell fizetnie eü ellátásért, ingyen tanulhat, és ingyen tanulhat a gyermeke, ingyen mossák a szennyesét, stb..stb… A fizetését szándékosan nem sorolom ide, mert – az ottani mércével nézve – kifejezetten rossz, csak 900 euró, a kezdőké.
    Ja, és ki lehet menni gyorshajtani, és a kulturáltan viselkedő sógoroktól zsebrevágni a több száz eurós csekket.
    Bírom ezeket a sztereotípiákat… ha az orrunk előtt pl. zebrán elsuhanó autót nézve átkozzuk a rend őreit, hogy “ilyenkor hol vannak a köcsögök” majd ugyanezt elkövetve “megbírságoltak engem ezek a köcsögök, hát miért nem tekintenek el tőle…!”
    A Hősök pedig ugyanazt csinálták, 2006-ban is, mint most, tették a dolgukat.
    A zemberket pedig akkor is azok verték szét, akik szétvernék/gumibotoznák/és lőnék most is, ha az aktuális diktátor megparancsolná, csak akkor REBISZ volt a nevk, most meg TEK.
    A “mezei” rendőrök nem tömegoszlattak 2006-ban!
    A kollégáimmal együtt elhűlve figyeltük akkor a tv-ben az eseményeket, meg hallgattuk a kommentárokat a “jogszerű intézkedésekről” ti. tömegoszlatásnál lőfegyverhasználat tilos!!
    Ráadásul megint elkanyarodtunk, hiszen a bv. dolgozókkal példálóztál, másrészt mindenki egyetért, hogy ajelenlegi nyuggerrendszer nem jó, de sajnos nemcsak az “büntető/köcsögök” és az “aktatologató/irodásköcsögök” hanem a “hős-köcsögök” is ugyanúgy megszívják ezzel a lézerjanis ideával.

  44. @Jim Tonic: Még én is hozzáfűznék annyit, hogy miért zavar ennyire a rendvédelmisek szolgálati nyugdíja, hiszen el fogják venni?!
    Eldöntött tény és kész.
    Engem viszont az zavar, hogy Téged miért nem zavar annak a kb. 900000 cigánynak – akiket csak romaként szoktunk aposztrofálni- a fejenkénti átlagban kb. ugyanennyi segélye?!
    Az rendben van igaz? Mert ők megérdemlik, akik meg kordában tartják őket, -már amennyire az aktuálpolitika engedi- azok persze nem…
    Valahol elbaszódott ez a perspektíva, de nagyon.

  45. @hajrámagyarok: Elvitted a témát. Én a korrupcióról kérdeztem. Azt nem sikerült megmagyaráznod.
    A cigányokat meg végképp nem értem, hogyan jöttek ide. Arról is lenne véleményem, csak nem kapcsolódik a témához. Fogalmam sincs, hogyan lapátoltad ezt ide, és honnan veszed, hogy nem zavar.
    Viszont az, hogy idehoztad őket takarózni, már megint érdekes kérdéseket vet fel/

    Ausztriában a 80euros csekk is ritka gyorshajtásért. Ha többszázat osztanak ki, az általában a delikvens utólagos hozzáállása miatt van.
    Fizetéstől, családtól, juttatásoktól független, hogy az osztrák rendőr magyarként több tisztelettel szólít meg, esetleg szívélyesen útbaigazít. 10 évet dolgoztam kint, nekem nehéz lesz megmagyarázni az ellentettjét hallott történetek alapján.

    ”A zemberket pedig akkor is azok verték szét, akik szétvernék/gumibotoznák/és lőnék most is, ha az aktuális diktátor megparancsolná, csak akkor REBISZ volt a nevk, most meg TEK.”
    Na, most ezek után lássunk bennük hőst, és sajnáljuk az elvesztett nyugdíjat? Ugyanis én pl. előbb hagytam volna el az állásom, mint rálőjek a polgártársamra. Akkor is, ha annak következménye van. Azt pedig nem hiszem, hogy megparancsolták, hogy a földön fekvő emberekre még verjenek még párat viperával. Vagy ha parancsolták, akkor sem muszáj olyan lelkesen végrehajtani.

  46. @Jim Tonic:
    Kanyargok, ahogy Te is 🙂
    Elegánsan átugrottál pl. ezen:
    “Elszaladt a mi is? 2009-ben a megszorítások hatására stabilizálódik a gazdaság, ezt nyilatkozza 2010-ben a kormány. Mármint a jelenlegi. A kamera mögött ülni aljas helyen pénzt beszedni nem a bv-sek szoktak, elkanyarodtunk a témáról.
    Egyébiránt már a fidesz is vett fel kölcsönt, uzsorakamatra, ami megint csak eltűnt! Vagy talán az államadósságra törlesztésére forgatták be ezt is? Talán nem kéne egykulcsos adó bevezetésével 500 milliárdot kiengedni a kezünkből,(a gazdag 300000-es rétegnek) és nem kerülne veszélybe az egyensúly. Meg legalizálni a pálinkafőzést, amivel 8 milliárd “ugrik”…és még sorolhatnám hosszan….
    A lovaglásom csak annyira felesleges a fidesz hazugságain, mint az mszp hazugságain, szerintem semmi különbség a kettő között. A szemléletük finoman szólva egyforma aljas, a saját zsebükre koncentrál.Amint fentebb olvasható, nem fejezi be az eddig kifizetett nyugdíjak folyósítását sem, az “ingyenélő/élősködő” rendvédelmiseknek, quasi nulla megtakarítás, így a “különben beledöglünk” szemlélet is megdőlni látszik. Hogyne lennének érzékenyek, ha egyszer így szólt a “munkaszerződés” amit most utólagosan felrúgnának, másrészt pedig önök is módfelett érzékenyek, ha gyorshajtásért kapnak egy csekket, -aljasul, vagy sem…- jogosan!
    Érdekes… én soha nem kapok csekket, a feleségem se kap csekket, ui. betartjuk a kresz szabályait…
    @QTI: csak annyira huny(tak)nak szemet amennyire ön, egy mentelmi joga mögé bújó lézeres gyorshajtó felett, akinek a S8-as “szolgálati” autója a mai napig 900000 ft-ba fáj nekünk…
    Az aljas helyen operatőrködők nem is szoktak (tudnak) elmenni korai nyugdíjba, hiszen nyugodt “nyugdíjas” állásuk van, amit még élvezenk is csinálni.”

    A korrupcióról határozott elképzelésem van, börtönbe velük!
    Az én kb. 1000 ismerősöm közül -akikkel együtt szolgáltam- 20 év alatt 3 korrupt volt, abból az egyik az én hathatós közreműködésemmel került a rács másik oldalára. Kérdés?
    A REBISZ-TEK vonulattal azt akartam kifejezni, hogy a 63000 rendvédelmisből ez olyan 1000 fő, akinek meg lehet parancsolni hogy szemeket lőjön, ujjakat törjön, és földön fekvőket viperával verjen. Ezek közül is kb. 20-25 a száma annak aki ezt meg is tette, a többi “csak” gumibottal verte a békés tüntetőket. Ez persze politikai felelősséget vet fel, ugye a csőcselékkel szétverették az iskolás rendőröket a Szabadság térnél, aztán a REBISZT így (cassus belli) rá tudták ereszteni a tüntetőkre és általában mindenkire. Ezt én is teljesen elítélem! Ez a 25 fő bíróság előtt áll, jelen pillanatban is, remélhetőleg elbocsájtják és lesittelik őket. Ők nem a Hősök! A hősök azok, akik becsülettel teszik a dolgukat.
    Igazad van! Nem takarózok a kisebbségekkel!
    Takarózom a színészekkel, zenészekkel stb, akik száma jelentősen meghaladja a rendvédelmisekét, életerős fiatalemberek, pl. Stohl, aki ugye maximálisan megérdemli, mert megfáradt, megtört a drogozásban…

  47. @hajrámagyarok: Elfogadom, ezt a véleményed, és egy kicsit magamévá is tudom tenni. Megértem az álláspontod, és amiket most leírtál, azokkal részben egyet tudok érteni.
    Cserébe annyit kérek, hogy kicsit Te is gondolkodj el azokon, amiket írtam.

    Stohlos, zenész, színész meglátásért maximális riszpekt, teljesen egyezik a véleményünk. Csak akkor Te is értsd meg, hogy jó diplomával sem lehet annyit keresni, mint amit pár ex BV-s tesz el a környezetemben. Ha elfogadja, hogy nyugdíjba vonult, mert olyan kemény volt a szolgálat, és el is megy dolgozni, mert kevés a nyugdíj, ne 16 órában tegye már biztonsági őrként. Azért ne mondd, hogy ez is rendben van.

    Kösz’ a véleménycserét! Szeretem, ha valaki tudja támasztani az álláspontját, és nem csak üresen fikáz. Ezt akkor is szívesen olvasom, ha nem (teljesen) értek vele egyet, szemben az üres, csípőből lőtt szitkokkal.

  48. @Jim Tonic: Én igazán élvezek veled vitázni, ami felüdítő a sok TV-ből kiművelt emberke után. Ott igen-igen egyoldalú az tények közlése, a “halgattassék meg a másik…” elv nélkül.
    Sok ember van a rendvédelemben aki nem kéne, hogy nyugdíjat kapjon, és most nem feltétlenül Pintér és Bakondi jár a fejemben…
    De! Ha felszámolják ezt a rendszert, akkor pont azokat szívatjuk, akik lehet tényleg megérdemlik. Pl. lehet Te sem irigyelnéd a bv. dolgozót, ha – függetlenül attól, hogy mit mond- végigcsináltad volna amit ő. Akár példálózhatnék a tűzoltók minden tiszteletet… akár csodálatot megérdemlő hivatására. Pl. egy bv-s 19-20 éves kora óta, – hogy pikírtkedjek egy kicsit- 40 éves koráig egy vödör híg fost kell elkortyolgatnia… Az tartja benne a lelket, hogy 25 év szolgálat után már nem lehet nagy baja. Addigra pszichésen teljesen kikészül, nem véletlen, hogy aki pszichológusnak, pszichiáternek készül, és tanulmányt szeretne készíteni, elsődleges célcsoportja a smaszer… Erről számos dokumentáció van- mármint a tuti lelki sérülésekről/torzulásokról csak ezek (természetesen) titkosak. Olvastam olyat, mely szerint 7 év (!) után már komoly born-out jelenség tapasztalható, amelyet rövid időn belül 15-20 % mentális károsodás követ. Egy ilyen börtön-kúra után már nem lehet elvárni 100% (ez a minimum 🙂 teljesítményt, főként nem egy ügyfélszolgálaton, – Lázár tervei szerint…
    Ha az általad emlegetett bv-s nyuggerek körleten dolgoztak, akkor az elmúlt 20 évet végigszopták, a minimálbértől hajszállal nagyobb illetményért óriási felelősséggel a nyakukban. Pl. milliárdos anyagi felelősség… Ha nem ott szolgáltak, akkor csak ráépültek erre a vonalra, sajnos…
    A szolgálat valóban olyan kemény, hogy az akár 16 órás biztonsági őrködés valóban felüdülés, viccet félretéve. Ezt nem lehet elmesélni, ezt át kell élni/érezni. Meg kellene fizetni, hogy ne nyugdíj melletti másodállásból tudja magát “utolérni”. (egyébként aktívként is másodállásba kell menni, annyira kevés az illetmény)
    Én például kőművessel dolgoztam, oda jártam magam kipihenni. Ez gondolom érzékelteti, milyen a szolgálatunk.
    Nagyon köszönöm én is, hogy meghallgattál, és külön megtisztelő, hogy kulturáltan meg tudtad osztani a véleményed!

    Egy körletfelügyelő

  49. “Azt mondta egy politikus, addig nyugodtak lehetünk, hogy jó irányba mennek a dolgok, amíg a liberálisok hisztiznek. “

    Az egy nagyon buta politikus volt. Ne hidd el neki, és próbálj önállóan gondolkodni.

  50. Jim Tonic, te biztosan egy munkakerülő, segélyt kunyizó, tehetségtelen éhenkórász parazita vagy, úgyhogy ne add elő itt az ártatlant, hogy a te pénzedből kiket tartanak el.
    Ha az állam nem akarja 25 év után nyugdíjba engedni a rendvédelmiseket, akkor nem kell ilyen törvényt hozni! Főleg nem utólag! Miért nem szóltak nekik előre, hogy úgyse kapnak ellátást, hiba teljesítik az állam által támasztott feltételeket? Mert akkor nem lett volna elég rendvédelmi dolgozó. Utólag elvenni tőlük, amit ígértek nekik, gerinctelen dolog.
    Adolf Hitler csinálta azt utoljára, hogy kipécézte országa polgárainak egy részét, megfosztotta őket a jogaiktól, kisemmizte őket, aztán haláltáborokba deportált az embereket. Te meg, Jim Tonic ezen gondolkozz el.

  51. @ColT: A Visszamenőlegességet kifogásolom. De! Betörnek hozzám, és lekezelően egyből azt firtatják, hogy mit hol tartok, és miért nem őrzöm.
    Nyomozás lezárva, mert a tettes személye kideríthetetlen.
    Ha ezeket vissza állítják a “munkába” több kárt csinálnak, mint hasznot.
    Ha kiderül, hogy dolgoznak, akkor éljenek meg abból. Aki beteg az maradjon rokkant. Csak rendet kell tenni, de ennek a módja nem ez amit ez a dilettáns banda csinál.
    A bíró csak 62 éves koráig dolgozhat, a bányász 65 éves koráig. Ez röhej.
    Korkedvezmény az anyáknak, amiből kiderül, hogy netán tovább kell dolgozzanak, mint a férfiak.
    Ez akkora fejetlenség, és olyan dilettantizmus, hogy fáj. De nem nekik, hanem nekünk