Az októberben induló népszámláláson számos olyan újdonság lesz, ami a 2011-es évben még nem volt.

A 2011 októberében induló, tizenötödik magyar népszámlálással kapcsolatban a kormány bejelentette: az előző népszámlálásokhoz hasonlóan közel negyvenezer számlálóbiztos lesz, akik megszámlálják a lakosságot, bár arra még nincs ötlet, hogy utána kik számolják meg a számlálóbiztosokat.

Hogy ne legyen pontatlanság vagy elszámolás, felmerült annak a gondolata is, hogy egy ember járja végig az országot és számolja meg a lakosságot, de ezzel az a baj, hogy ha már Szegeden jár, és közben Gyulára hazaért egy családfő a műszakból, akkor mehet hozzá vissza.

Orbán Viktor azt is szívesen vállalta, hogy egy újabb, trikolor borítékos levelet címez a lakosságnak, amiben egy kupont helyez el. Aki a kupont visszaküldi, az meg van számolva.

Amennyiben a kormány a kérdezőbiztosok mellett dönt, várhatóan új kérdések is lesznek, amelyek közül néhányra nem kötelező válaszolni. Ezek a kérdések:

          Hallot-e már az Avon termékeiről?

          Tudta-e, hogy Jehova újra eljön?

          Buzi-e vagy?

          Itthagyhatom-e ezeket a kérdőíveket a család többi tagjának, és kedden elvinném kitöltve?

          Nem csöngetne be maga a szomszédhoz? Maga mégiscsak ismeri!

9 KOMMENT

  1. Szerintem is jó és köccségtakarékos megoldás lenne, ha MLM és hittérítő csapatok végeznék az összeszámolást! Egyrészt gazdasági fellendülést hozna. Legalábbis annak a pár cégnek. Másrészt pár favorizált egyház megerősödhetne és még több iskolát egyháziasíthatnának a több állami támogatásból és adómentes adományból.

  2. Ha valósan akarnák megtudni, akkor elég lenne az Őnkorm.Hivataloktól elkérni a bejelentett lakosok számát.
    De nem, mert be akarnak jutni mások otthonába is.
    Ha viszont besurranó tolvajnak nézem őket, lelőhetem őket?
    Bennem lehet, hogy félelmet is keltenek.
    Vendég számlálóként fel kellene kérni Mr.Bean-t.
    Ha már birka nép vagyunk, mert folyamatosan tudnak nyírni minket.
    kepfeltoltes.hu/view/110520/Sz_ml_l_s_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  3. @Dour (the sociopathic): Az önkormányzatoknál csak a bejelentett lakosok száma derülne ki. Sajnos a demográfia ennél sokkal több népesség fogalmat használ 🙂
    De facto népesség, állandó bejelentett lakónépesség, népszámlálási lakónépesség, éjszakai népesség, nappali népesség, nemzetközi mutatószámok, stb. Amúgy nem, nem lőheted le. Sőt, köteles vagy válaszolni is a kérdéseire. 🙂 Mivel általában a számláló biztosok nyugdíjazott, vagy már alig élő pedagógusok szoktam lenni, túl sok félelemre nincs okod 🙂 Kellemes népszámlálást! 🙂

  4. @Adaren:
    Vaze… Igazad van.
    A rengeteg faluvégi betelepültek nincsenek nyílvántartva helyrajzi szám szerint. Csak a segélynél.
    Nyugger tanárok jönnek? Honnan tudom, hogy még élő?
    Esetleg bálnakutató? Magyar nyelvtanár?
    Szívesen látnám őket személyes R beszélgetésre.
    Okot adtak rá.

  5. Szerintem én is fogok írni egy Kormányszámlálási kérdőívet. Mondjuk olyan kérdésekkel, hogy Vikikém, te hányszor szoktál a feleségeddel évente? Mosógépen / év. Orálisan, análisan/ év. Titkárnővel/ év. Dajcstomival/ éve? 🙂

  6. Most akkor immár frissíteni kell az itteni bejegyzéseket. A “buzi-e vagy” helyen a mentális problémákkal küszködő kérdésre kell válaszolni, miszerint vannak-e, és vajon miféle természetűek. Igaz, a buziság nem mentális probléma, de mondjuk a “pszichés problémáim vannak” rovat beikszelése után a “kényszerbeteg vagyok, mer buzi vagyok waze” rovat bátran kitölthető. Miközben alig visszakövethető.