József Nádor Műszaki Egyetem néven vonnák össze a Corvinus és a BME szakjait – a szerkesztőségünkbe eljuttatott tervezetből az is kiderül, hogyan.

A dokumentum preambuluma az „ez még mind csak terv, ha kikerül, vonjátok vissza lécci, bármit is olvastok benne” kitételellel kezdődik, a fejléc szerint az oktatási államtitkárságon állították össze. A tervezetből kiderül: a Corvinus és a BME szakjainak nagy részét vagy összeolvasztanák, vagy teljesen új szakokat hoznának helyettük létre.

A fúzió eredménye lenne így többek között a műszaki szociológus szak, amelynek hallgatói megtanulják majd, hogyan vizsgálhatják a számítógépek egymáshoz való viszonyát. Szintén meglévő szakokból állna össze a villamos újságíró képzés, amely egyelőre Magyarországon kevés elhelyezkedési lehetőséget kínál, valamint a nemzetközi programtervező, amely szakra a felvételi követelmény a tervek szerint egy C++ nyelven írt haiku lenne. Világújdonság lesz a csak nálunk induló nemzetközi kapcsolatokért felelős településmérnök, akik majd más országok városépítészeinek adnak majd tanácsokat.

A teljesen új hipster-WoW szakon azon dolgoznának a hallgatók, hogyan lehet a tumblr segítségével minél magasabb szintre fejleszteni WoW-karakterüket, míg a melegszendvics-jónő szakpárt egy az egyben átvennék a Corvinustól és egy üvegfalú teremben mutogatnák a BME campusán.

Arról is folynak a tárgyalások, hogy a két campust egész egyszerűen egy híd kötné össze a Duna fölött, ám a hallgatók tiltakoznak: a Corvinus diákjai szerint mindenképpen bele kellene tervezni a hídba egy iStore-t, míg a BME-sek a megfelelő gyorsaságú WiFi tervét hiányolják a híd terveiből.

34 KOMMENT

  1. Hüjeség. Az egyik nem is valódi egyetem (l. műegyetem). A másik meg csak szeretne az lenni. Most akkor ezeket minden vonnák össze?

    Különben is a pártunk és kormányunk már azon ötletel, hogy a sok felesleges előadói állást úgy lehetne fenntartani, ha 10 évenként meg kellene újítani a diplomákat. Szóval minden egyetem, amikor 10 év múlva már úgysem lesz érvényes a papír… 🙂 Inkább veszek egyet az Ecserin, vagy a Pázmányon.

  2. Olyan szak nem lesz, hogy ” költségvetésbe számlázó” ? Otthon is végezhető, nincs környezet szennyezés. Ha lehet, már most jelentkeznék.
    Gólyabálon Heller Ágnes, Rákay Philip Kálmán.

  3. Sobri Jóska! besz*rás jót írtál! :)))
    a pusztai legényektű’ hallottad mindemezeket, vagy ennen okosságod buzogott-é fel? akármelyik lészen is az ok, itt sz*runk be a gyönyörűségtől.
    =)

  4. OFF -Régen egyszer még volt egy kis móka valamelyik közlekkaros banzájon, amikor kb 2-300 BME-s vonult át a szabadsághídon, hogy körbetekerje a közgázt klotyópapírral :)… Nem örülnék, ha a BME bármivel össze lenne vonva, ez volt az az intézmény, ami tényleg versenyképes minőségi oktatást biztosított a hallgatóinak, gyakorlatilag az összes csoporttársam és én is olyan melóhelyen gályázunk, ahol jól érezzük magunkat és minden szempontból megbecsülik a munkánkat. ON Legyen Terméktervező-Közgazdász-Buktacukrozó szak is a Butapesti Felsőoktatási Egyetemen

  5. Szerintem, össze kellene vonni az orvosi, meg az állatorvosi egyetemet is, és egyszerűen csak általános orvosokat képezni.
    Simán el tudom képzelni, hogy aki ma betömi a fogamat, az holnap lovat ellet, aztán megvizsgálja nagyapám prosztatáját, kutyafuttában elvégez egy agyműtétet, majd egy kellemes malacheréléssel zárja a napot.

  6. “Corvinus diákjai szerint mindenképpen bele kellene tervezni a hídba egy iStore-t”

    Rágalom, az iDevice-ok aránya még csak 47%, szóval a többség nem hiányolná. 😀

  7. Azért az se volt gyenge, amikor tizenéve majdnem Budapesti Műszaki és Állatorvosi egyetem lett. Aztán gyorsan indítottak valami mérnök-közgazdász lájt szakot és a Gazdaságtudományi nevet vették hozzá.

    Hihetetlen hogy egyesek mennyire csak egy apró területnek nézik a műszaki tudományt, amelyre sok mást kell aggatni hogy elég tágas legyen a képzőintézmény spektruma.

    Pedig …

  8. Összeültünk eggyszer a Ferencel meg a Károjjal meg az Izoldal, és kialakitottuk a hajléktalanakadémia tervét, hogy szegény enberek ne csak úgy tervszerütlenül mennyenek az uccán, hanem kébzett enberhez méltó szakértelemmel, és nem lenne tul drága, hogy szegény enberek is kifizethessék, meg lenne szonzor, és tekintéjjes előadók segiccségével oktatnánk kukázást meg kéregetéstant, meg szatyorművészetet nekik, hogy boldogak legyenek ők is mai világunkba.

  9. én azt hallottam hogy az összevonást úgy képzelik, hogy valamelyik épületet áthúzzák a duna fölött és hozzáépítik a másikhoz. A vita most azon megy, hogy melyik egyetem főépülete költözzön. A közgázosok érve szerint a BME-nek kell költözni, a “Fővám téri szabadidőközpont” szinte már nemzetközi márkanévvé vált, magas marketingértékkel. A BME-s vélemény szerint a saját főépületük mozgatásra alkalmatlan műszaki állapotban van, peregnek a homlokzatdíszítések, hullik a vakolat, néhol téglák hiányoznak a falakból, így az összeépítés során felújíthatnák, a tervek szerint Halálcsillagként vagy büntetésvégrehajtó intézetként is működne az épület.

  10. @TrueY:
    Az érettségi csupán egy alternatív megoldás.
    Azért radikálisabban kellene a szavazati jogot adni.
    Pl. tudjon írni az illető, és azt is helyesen.
    Főleg, ha frekventált helyen tartózkodik.