Hasonlóan az Alkotmány elfogadása tiszteletére rendezett gálaesthez, Albertirsán is ünnepelni akartak, ám nem tartották be a zenés-táncos rendezvényekre vonatkozó szabályokat.

Káoszhoz vezetett a jogszabályalkotási hullám Albertirsán. A gyülekezési törvény jövőbeli elfogadását ünnepelték helyi egyenruhások, akiken nem helyi egyenruhások ütöttek rajta, mivel egyenruhában voltak olyankor is, amikor nem voltak szolgálatban, így az egyenruhás bűnözésre vonatkozó szabályok alapján eljárást kezdeményeztek ellenük.

A helyszínre érkező egyenruhásokkal együtt azonban ekkor a résztvevők létszáma meghaladta a háromszázat, ami miatt bejelentés kötelessé vált az esemény, ám ennek a szervezők nem tettek eleget, így a helyszínre érkező jegyző felszólította az egymást igazoltató tömeget, hogy hagyja el a Steinvégner Alfréd Művelődési Központot.

Ekkor érkeztek meg azok a tűzoltók, akik korengedményes nyugdíjuk miatt tiltakoztak, és
füstbombát dobtak a tömegbe, ám ennek hibás működése miatt tűz ütött ki. A tűzoltókat követő munkaügyi felügyelők azonban megakadályozták az oltást, mivel ezzel tovább nőtt volna a lánglovagoknak fizetendő túlórapénz. A riasztott mentők a hívás beérkezésétől számított 5 percen belül megkezdték a kiküldendő mentőkocsira a közbeszerzési eljárást, amely várhatóan 2014. június-novemberére érkezik a helyszínre.

Pintér Sándor is az éjszakai órákban a helyszínre érkezett, de addigra elfogyott a szilvapálinka, így csalódottan hazatért. Eközben a szomszédos Harmadik Félidő  Bisztróban polgárőrök verekedtek össze, akiket a helyszínre érkező amerikai milliomos jutalomból a zánkai úttörőtáborba szállított egy hosszú hétvégére.

10 KOMMENT