Egyre keményebbé válik a KDNP vasárnapi nyitva tartásról szóló javaslata. A bookline.hu, a Vatera, sőt a iTunes sem árusíthat majd a hét utolsó napján.

Semjén Zsolt szerint vasárnap, az vasárnap. A vadászat, a család és a vadászat napja. Ezért nem helyesli, hogy akár webshopok is nyitva tartsanak. Elemzők szerint az éjjel-nappali boltok helyén feltűnhetnek a vasárnapi boltok, amelyek csak a hét utolsó napján tartanak nyitva, illegálisan, hasonlóan az amerikai szesztilalom idején is alkoholt felszolgáló bárokhoz. Sokan már vasárnapi bűnözést vizualizálnak, és szlovák cégek alapításában  gondolkodnak, amelyek házhoz szállítást vállalnának a hivatalos pihenőnapon.

Egy rendkívül keresztény demokrata képviselő szerint ez is kevés, vasárnap az internetnek általában kellene zárva tartania, hogy a lakosság ne a virtuális valóságban, hanem a valóságos virtualitásban, vagyis a templomokban ünnepeljen.

21 KOMMENT

  1. Szerintem vasárnapra az országot kellene bezárni. Mindenkinek kötelező lenne otthon, ágyban maradni. Különben miként lenne biztosítható, hogy a zemberek valóban kipihenjék magukat a pihenőnapon? Meg kell védeni a zemberek kipihentségét. Aki meg nem pihenne, az megoldaná a népesedési problémát.

  2. @scheerti:
    Minden templomon van wifi. Emberi nyelven villámhárítónak hívják, és azonnali felsőbb utasítást vesz .
    A hétvégén ugye az adományok is szüneteltetve lesznek?
    Hét közben pedig Pedo Filkó atya számlát is ad?

  3. ez az egész vasárnapi zárva tartósdi egy baromság. attól nem fognak többen templomba járni, max a nagybevásárlást megcsinálják szombaton. valamint sok-sok ezer ember fog utcára kerülni. csökken a havi kötelező óraszám, kevesebb ember is ki tudja szolgálni. remélem az utolsó csöpp eszével Orbán úgy meszeli el Tömjénéknek ezt az ordító idiótaságát, hogy csak zörög.

  4. @andrasjakab: magyarországról jelentem, hogy jelenleg 1 svájci frankért elkérnek majd’ 220Ft-ot.
    majd ha 1:1 -de legalább közel- váltják, idehaza is meglesz az a fizetés, élet, lét ami ott és nem muszájból, minimálbérért fog dolgozni a megkeseredett eladó unott pofával nézve csodálkozó képed. 🙂

  5. @salapapa: ezt én értem, bár nem voltam figyelmes, de valójában Kix ” Amúgy Svájcban vasárnap az ATM-ek sem működnek. És ez nem vicc. ” megfigyelésére válaszoltam, meglepett. A gépek jogai még nem ennyire fejlettek erre!