Az újabb tüntetések megelőzése érdekében a kormány hajlik a párbeszédre, és nemcsak megtartaná, de 13 évre szállítaná le a tűzoltók nyugdíjba vonulási korengedményét.

A tűzoltók munkája rendkívül stresszes, és ha éppen nem lángoló pajtákból mentik a jószágot, akkor a tűzoltó laktanyában ülnek azon stresszelve, hogy vajon mikor lesz stressz” – mondta el Jász Ármin, a kormány rendvédelmi szervek tüntetését porhintéssel megakadályozó bizottság elnöke. Ezért a kormány egy olyan javaslatról szeretne tárgyalni a tűzoltókkal, melynek alapján a tűzoltók már 13 évesen nyugdíjba mehetnek. A kormány bízik abban, hogy a tárgyalások nem rekesztik be a tűzoltók 13-as szám miatti babonái.

Ehhez persze az kellene, hogy már legalább 10 évesen elkezdjenek dolgozni – magyarázta Jász Ármin –, ami a közoktatási jogszabályok módosítását vonja maga után, de hát miért váratnánk azokat, akik már apró gyermekként tűzoltók, kukások, rendőrök vagy közgazdászok szeretnének lenni?

A kormány a javaslatról holnapután délben ül le tárgyalni a tűzoltók érdekképviseleti szerveivel, de az időpontról csak 11:40-kor értesítik őket a vészhelyzet esetén hívható 105-ös telefonszámon.

8 KOMMENT

  1. Víz Elek főcsővezető, és Szent Flórián közös megegyezése alapján elfogadták, hogy a tűzoltók új mozgalmi indulója legyen a
    „WE DIDN’T START THE FIRE”.
    Billi Joel bejelentette, hogy nem kér jogdíjat (szolidál), mert a kormánynak már az első hónapban a tűzkakas volt a jele.

  2. “A kormány a javaslatról holnapután délben ül le tárgyalni a tűzoltók érdekképviseleti szerveivel, de az időpontról csak 11:40-kor értesítik őket a vészhelyzet esetén hívható 105-ös telefonszámon.”
    😀

  3. Szerintem aki tűzoltó akar lenni, az szülessen mindjárt nyugdíjasnak, s így kedvezőbb feltételekkel olthatja később nyugdíj mellett a tüzet. Milyen szépen festene az ujlysagokban, hogy Kováts István 15 éves nyugdíjas félkézzel mentette a lángoló marhákat, miközben másik kezével a házifeladatot írta.