Szily Lászlót és Bede Mártont összesen 1 millió forint kártérítés befizetésére ítélték, mivel megsértettek Vásárhelyi Máriát amikor dominához hasonlították őt. Az igazság azonban egészen mást takar.

Megkeresésünkre Szily László és Bede Márton Indexes újságírók elmondták, ők egy tápiószentmártoni Vásáry André koncertről írtak abban a cikkben, és az énekes színpadi előadásmódját értékelték úgy. "Elképesztően mozgott a színpadon. Mint egy domina, amikor az ostorával lesújt a hátadra. És mégis jól esik." – meséli a két újságíró egyszerre, kellemesen beleborzongva. De azt ők sem értik, a cikkbe miért Vásárhelyi neve került bele, de valószínűsítik, hogy a korrektor keze lehet a dologban.

E cikk írása közben érkezett a hír: a már kevésbé rossz idegállapotú Vásárhelyi Mária arra biztatta Bede Mártont és Szily László, hogy pereljék be a HírCsárdát, mert ilyet ők sosem mondtak, ők tényleg Vásárhelyi Máriát akarták megbántani írásukkal.

12 KOMMENT

  1. Az a probléma hogy már az eredeti hír is egy akkora marhaság hogy mikor először olvastam azt hittem hogy vicc. A sajtószabadság lánglelkű harcosa beperel két liberális újságírót. Nabazz…

  2. @okostojgli: Miért, ki szerint gyalázkodtak? A fiúk szerintem csak vicceltek. Ennyi erővel az összes politikus perelhetne, folyamatosan gyalázzák őket. (Hogy alappal vagy alaptalanul abba ne menjünk bele.) Közéleti szereplővel viccelni eddig szabadott. Ha ilyen hülyeségekért elkezdenek perelgetni akkor bezárhatna a Hírcsárda.

    Különben meg az aki nemzetközi fórumokon úgy próbálja eladni magát mint a magyar sajtószabadság védelmezője ne perelgessen már újságírókat mert ki lesz röhögve. Az új médiatörvény ami miatt Vásárhelyi sipákolt éppenséggel az ilyen helyzetek miatt lett kitalálva, a sors iróniája hogy ő most még a régi szerint is be tudja perelni ezt a két Indexes zsiványt. Lehet választani: vagy vagyunk liberálisok és védjük a szólásszabadságot de akkor lenyeljük azt is ha bennünket ekéznek, vagy elfogadjuk hogy kell húzni egy vonalat amit az újságírónak sem szabad átlépni, de akkor meg nem ágálunk az új médiatörvény ellen. A kettő együtt nem megy.

    De különben meg ez a Hírcsárda, ide röhögni járok nem vitázni. 🙂

  3. Ez kb. olyan, mint amikor Kiszel Tünci kiakadt, hogy Donatellácskával foglalkozik a média, miközben ő minden fórumon mutogatta a kislányt.
    Hát ugye, aki kurvának áll az ne csodálkozzon ha meg….
    Nem kötelező közszereplőnek lenni.
    Ha Vásárhelyi Mária sajtkészítő, csatornatisztító, vagy kosárfonó valószínű nem szerepelt volna semmilyen cikkben sem.
    Persze arról lehet vitát nyitni, hogy mi az a határ, amit még, de én most ezt nem akarom megnyitni.
    Szerintem Vásárhelyi Mária egy profi és tudja, hogy miből és hogyan lehet a média termékeiből pénzt kihozni.

  4. Gondoltam, hogy a barom állatok vicsorogva neki mennek Vásárhelyi M. nek. Nincs is annál jobb, ha egy liberálist leget pocskondiázni, mert ad a becsületére és az anyagi forrását biztosító jó hírnevére.
    Barom arcúak! Miről volt szó?
    Egy elismert személyt meghívnak egy előadásra. Oda megy egy népszerű portál két tudósítója és nem az eseményről tudósít, hanem arról, hogy az előadónak nem fasza, hanem pinája van.
    Ez derék dolog ugye, faszjankók?

  5. “. De azt ők sem értik, a cikkbe miért Vásárhelyi neve került bele, de valószínűsítik, hogy a korrektor keze lehet a dologban.”
    Korrektor az Indexnél? nem rossz poén. 😀