A névváltoztatás azért is jogos lenne, mert hazánkban már így is rengeteg a svájci frank, igaz mínuszban. De egyéb előnyei is lennének a váltásnak.

Az alkotmányozás során felmerült, hogy ha már Magyar Köztársaság helyett új nevet kell találni, akkor Magyarország helyett válasszuk rögtön a Svájc nevet. A váltással sokat nyernénk. „Egyrészt ez sokkal rövidebb név, külföldön is többen ismerik, ráadásul megoldódna az euró bevezetésének problémája, hiszen rögtön a frankra állhatunk át, a Kárpátokat ezentúl Alpoknak neveznénk a Kékes pedig 3200 méter magas lenne.” – mondta el egy neve kikockázását kérő illetékes.

Úgy tudjuk, a Fidesz frakció megosztott Svájc kérdésében. Kósa Lajos szerint, például, így eltűnnének a hungarikumok, helyüket a svájciikumok vennék át, amit baromi nehéz kimondani. Ilyen svájciikum lenne jövőre a victorinox bugylibicska, a mangalica mormota és a magyar lilamarha.

Svájc a magyar elképzelések hallatán jegyzékben tiltakozott, de kiröhögtük őket, igaz csak halkan, mert Svájcnak van működő hadserege. Kompromisszumos megoldásként felmerült, hogy inkább a Kelet-Svájc nevet válasszuk, vagy Svájc vegye fel a Magyarország nevet, mire Svájc küldött egy prospektust a 34 darab F18-asáról.
 
A Svájcra váltást egyébként úgy képzeli el a kormány, hogy a Kecskemét melletti Helvécia község közigazgatási határait kitolnák a magyar határokig, így az egész ország Helvécia lenne, vagyis magyarul (svájciul) Svájc.
 
A parlamenti pártok közük a Svájcra váltást egyelőre csak a Jobbik üdvözölte, mert a Magyar Gárda ezután Svájci Gárda néven demonstrálhatna a vatikáni cigányterror ellen is. 

52 KOMMENT

  1. Ha Svájc huzódozik,
    egy kettősállampolgársági törvénymódosítással a svájci állampolgárokat kollektíven a nemzet részének nyilváníthatnánk.
    Az EU nyilván támogatná Svájc annektálását ezekután.
    Akkor már mögöttünk is lenne haderő.
    Svájc meg mégse lehetne olyan paraszt, hogy egy ilyen baráti gesztust agresszívan elutasít.
    Béke…

  2. Látom volt már, hogy Bödőcs-gondolattal állunk szemben. Rendben. De pontosítás: mindezt nem a Fidesz, hanem Gyurcsány nevében tette. Tehát a svájcializációhoz kézfogót kéne tartania a két pártnak. Egyébiránt, látott már valaki jó svájci nőt?
    Csak, hogy a hungarikumot kicsit védjem.

  3. pontosítanék. Svájc ugyan 26+8 (=34) darab F18-at vett, de sajnos egy már lezuhant. biztos magyar szerelők dolgoztak rajta 🙂
    amúgy kurva jó, sírva röhögtem az olvasás közben :)))

  4. És mint Svájc, változtassuk át, a Föld neve legyen ezentúl Mars. A nasa költségvetése ezek után a mi svájci bankszámlánkat növelné 🙂
    A történelmet meg átírjuk visszamenőleg, rutin már van 🙂

  5. Volt már ilyesmi névváltoztatással történő véleményváltoztatásra kísérlet, legalábbis a roma (bár ez ellen asszem a románok és az olaszok is tiltakoztak) = cigány analógia jut eszembe.
    És? Adtak a szarnak egy pofont, a roma szó mára pont olyan pejoratív mint a cigány.
    Szóval az ötlet jó, de ha nincs mögötte tartalom b@sz6juk.

  6. Áhh ez nem új dolog, már ősszel szóba került miközben éppen polgári (ö)körködtünk.
    A távlati tervekben pedig Európai Unió lenne Svájc (korább M.o.), így is javítva a nemzetközi megítélést, ezenfelül a régi EU területei papíron máris a mi kezünkön lennének (nesze nektek szlovákok!)

  7. már mondták előttem, de ezen konkrétan én is beszartam. XD

    “vagy Svájc vegye fel a Magyarország nevet, mire Svájc küldött egy prospektust a 34 darab F18-asáról.”

  8. Kis földrajzi pontosítás:
    Nyár óta már nem a Kékes az ország legmagasabb pontja, hanem Dobogókő. A Kékest ugyanis még nem Viktor nevezte ki ..úgyhogy.. hát szóval értitek, nem volt megbízható … muszáj volt, hogy egy másik csúcs kapja ezt a pozíciót, na.

  9. Támadjuk meg Svájcot. Mind a 22.000 katonákkal, akik közül 9600 irodista.
    Nyilván elveszítjük a csatát.
    Nem baj.
    A győztes Svájc kénytelen annektálni a legyőzött országot, minket.
    A megyéinket átnevezik katonnak. Nagyon-nagyon sokat kelt költeniük miránk, hogy országukon BELÜL megszűnjenek a különbségek.
    Mi pedig boldogan lennénk legyőzött nemzet.