A Ferihegy 1 pedig Mága Zoltán nevét veheti fel, szivárgott ki kormánykörökből. A fogaskerekű végállomását egyelőre összevonják a budaörsi reptérrel, mert nem volt névötlet.

Későn eszmélt rá a kormány, hogy csak a 2-es terminál kapott új nevet, így az utolsó pillanatban az 1-est is egy híres zenészről nevezték el. Mága Zoltánt Schmitt Pál köztársasági elnök javasolta, ám későn szóltak neki, hogy élő nem lehet. Halott viszont ezután nem jutott eszébe, így végül maradt Mága Zoltán.

A teherterminál Pataky Attiláról való elnevezését még vizsgálják, hiszen maga a zenész mondta többször, hogy elhagyja a várost. A másik esélyes Máté Péter, aki Elmegyek című dalával hívta fel magára a Földrajzi Név Bizottság figyelmét.

Az új összetételű testületben Káel Csaba, Jankovics Marcell és Koltay Gábor foglal helyet, míg Szalai Annamária Skype-on követi az üléseket, mivel annyi pozíciója van már, hogy itt végképp nem tudna megjelenni.

A bizottság első ülésén a fentieken kívül döntött a Keleti pályaudvar Dankó Pistáról való elnevezéséről is, mivel mindenkinek ő jutott az eszébe a környékről, Györgyit pedig elítélték. A Nyugati pályaudvar egyelőre Demján Sándor kérésére marad, mivel nem szeretnének Erkel Ferenc bevásárlóközpontot.

 

A Déli pályaudvar Elvisről való elnevezése azonban hamarosan valósággá válhat, és ennek jegyében a Kelenföldi pályaudvart pedig James Deanre keresztelhetik, aki számos hazai honfitársunkhoz hasonlóan autóbalesetet szenvedett, így erős a kötődése Magyarországhoz.

8 KOMMENT

  1. Kedves HírCsárda! Vigyázzatok, mert lassan már nem lehet olyan abszurd dolgot kitalálni, amit ez a szorgos kiskormányzat ne akarna meglépni. Így már erre a posztra sem kaptam oda a fejem. Viszont, ha azt írtátok volna, hogy a kormányzat ragaszkodik ahhoz, hogy a Keleti pu. továbbra is Keleti pu. maradjon , sőt, ezért a végsőkig harcolni is fog…, na, akkor valószínűleg jól elkerekedett volna az összes szemem…:))

  2. Ezért is hitte azt a kedves oktatásügyi minisztérium kisokosa, hogy ez a valóság, mert már ők sem tudják, mi az az abszurd, hisz tulajdonképpen mi a különbség a Hírcsárda és az MTI hírei közt? OMG:)

    Itt van egy “hír”: “A kormány nagyon büszke arra, hogy olyan stílusosan és gyorsan sikerült megváltoztatni a reptér nevetségesen nagyzoló (hol van itt hegy, he?) nevét, és méltó emléket állíthat a híres zeneszerzőnek, Liszt Ferencnek. Akinek a zenéjét viszont annyira elviselhetetlennek találja, hogy maximálisan elegendőnek tartja, ha a művész (vagyki?) neve fennmarad, a zenéjére már egyáltalán nincs szükség. Ezért a kormány teljes egyetértésben bezáratta a nagymúltú Zeneakadémiát, hogy írmagját is kiírtsa ennek az agresszív klimpírozó stílusnak, ezzel bámulatos módon hozzájárul ahhoz, hogy az onnan elbocsájtott növendékek emeljék a budapesti aluljárók utcazenei színvonalát, sok sikert (és aprót) kíván ott nekik.”

  3. a déli lehetne Demjén Rózsi Nemzetközi pu
    (mer’ ugye a vonat nem vár)
    amit végre ki lehetne mondani külföldiül is a külföldieknek, hogy pl. Damian Rose, ráadásul hogy így meg sem kellene cserélni a családi és utónevet

  4. “és ennek jegyében a Kelenföldi pályaudvart pedig James Deanre keresztelhetik, aki számos hazai honfitársunkhoz hasonlóan autóbalesetet szenvedett, így erős a kötődése Magyarországhoz.”

    Na ne má:)))))))))))