Nem készült el a Margit híd időre, és ennek több oka is van: nem jöttek meg időre a graffitik és a kandelábereket sem sikerült kutyahúggyal antikolni.

 A Margit híd kivitelezésének határideje március 31-én lejárt, de a munkálatokat nem sikerült befejezni. A kivitelezés azért csúszik, mert a fővállalkozónak még nem sikerült elhelyeznie a graffitiket a híd pillérein, az alkoholos filccel felírt tagek pedig nem nyerték el a főváros vezetőinek tetszését, így azokat lehetett újra rajzolni.

Szintén nem készültek még el a kandeláberek tövében a húgyfoltok, amelyekhez kétszáz kankutyával itatnak három napig sört hogy aztán az oszlopok tövében ne csak foltozzanak, de gravírozzanak is.

Az útburkolatot sem sikerült még kellően antikolni: csak jövő héten tudnak nekilátni a kátyúk elhelyezésének, illetve dísz-csatornafedeleket is kiraknak, amelyeknek az úttól mért szintkülönbsége legalább 5 cm kell hogy legyen, ilyen precíz munkára pedig csak egy szlovák cég képes, akik májusig be vannak táblázva.

Emellett el kellene még lopatni színesfémtolvajokkal két lámpaoszlopot és harminc méter felsővezetéket, az úttesten szétszórnának három darab osztrák import döglött galambot és egy szilánkokra tört Skoda hátsó lámpát, az átadón pedig Tarlós István főpolgármester gurítana rá a villamossínre egy darab Renault-dísztárcsát. Ekkor helyeznék ki azt a két kamaszt is, akik kapucnis pulcsiban egész nyáron a korláton támaszkodva csuláznának a sétahajókra.

A fővállalkozó igérete szerint már csak két hét és a fentiek meglesznek, a fővárosiak pedig újra régi patinájában használhatják a hidat.

19 KOMMENT

  1. A járda aszfaltjának felpúposításával a kivitelezők megvárják a júliusi 40 fokot, addig is intezíven dolgoznak azon, hogy a vasbeton elemeknél az acélbetétről leverjék a betontakarást…

  2. Kicsit zavarban vagyok, ugyanis ez lehetne tényleg egy fenomenális humoreszk. Viszont ismerve a helyzetet sajnos csak egy szimpla helyszíni riport.
    Azért nagyon jó! :))))