A honvédelmi miniszter szerint mindent megteszünk, ami tőlünk telik, hogy segítsük a nemzetközi hadműveletet.

Az Egyesült Államok, Franciaország, Nagy-Britannia, Kanada és Olaszország alkotta koalícióhoz Magyarország is csatlakozott – jelentette be Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter. A Hunyadi János névre keresztelt hadművelet keretében az ország 12 000 darab Kiszel Tünde-naptárat küld a harcok által leginkább érintett Bengázi térségébe, ezzel demoralizálva a Kadhafihoz hű erőket.

Nemzetközi szakértők máris felszólaltak a durva lépés ellen, mondván: ellenőrizhetetlen, hogy kinek a kezébe jutnak a naptárak, így akár jelentős civil veszteség is elképzelhető. „Emlékezzünk csak vissza, mi történt azokkal az afgán falvakkal, ahová a magyar békefenntartók Fluor Tomi albumát szállították” – figyelmeztetett a lehetséges szörnyű következményekre David Cameron, a brit miniszterelnök névrokona.

„Mivel a Gripenekre itthon van szükség, egy Family Frost-os autót tudunk felajánlani a naptárak kiosztogatására” – sorolta tovább a magyar felajánlásokat a honvédelmi miniszter, majd közölte: hamarosan csatlakozik Martonyi János külügyminiszterhez az egyiptomi-líbiai határon lévő Pharaoh Wellness Resort & Aquaworld komplexumban, értékelni a nemzetközi helyzetet.

32 KOMMENT

  1. Úgy tudtam, hogy tavaly Kiszel Tündi-Bűndit már elítélték a naptár miatt. Előre megfontolt szándékkal, különös kegyetlenséggel, sorozatosan elkövetett emberiség elleni bűntette miatt.

  2. Arról mélyen hallgatnak, hogy egy magyar tengerészgyalogos egység Fekete Pákó vezetésével az “Urallomás” akció keretében már megkezte Miszrata felszabadítását!!!
    Túlélőkről eddig még nem érkezett jelentés…..

  3. @KolompárRómeó: Nem lehetne hogy személyesen ő menjen? Esetleg az összes nyomival együtt adnának egy koncertet? Ezt nem én mondtam, ha esetleg megtörténne és még nagyobb ramazurit okoznának arrafelé…esetleg…
    A Frostos kocsi nem is rossz. Feltűnő se lenne, miután megszólal 🙂

  4. Itt van a főparancsnok Dr. Schmitt Pál, Dr. Hende Csaba miniszter, Dr. Orbán Viktor miniszterelnök.

    A három bátor ember, akik közül egyik sem mert elutazni és a külföldön szolgáló katonákat meglátogatni.

    Hazánk hivatásos katonái több helyen is segítenek, így például Afganisztán újjáépítésében és a politikai helyzet stabilizálásában. Ez talán a „legforróbb” hely, ahol magyarok szolgálnak, de ezenkívül még 14 országban vannak jelen.

    Merkel asszony az én szememben nem egy gyáva ember!

    Merkel Afganisztánba utazott
    Megjelent: 2010.12.18. 09:33
    Frissítve: 2010.12.18. 09:33
    Váratlanul Afganisztánba érkezett szombat reggel Angela Merkel német kancellár.

    kormányfő Karl-Theodor zu Guttenberg védelmi miniszter és Volker Wieker tábornok, a Bundeswehr főszemlézője – ténylegesen a hadsereg vezérkari főnöke – kíséretében felkeresi az észak-afganisztáni Kunduz tartományban állomásozó német csapatokat.

    Merkel várhatóan a legfelsőbb szintű afgán vezetőkkel is tárgyal

    2009. április 06.
    A német kancellár, Angel Merkel váratlanul Afganisztánba látogatott, hogy meglátogassa a Kunduzban szolgáló német katonákat. Németország várhatóan 4400 főre növeli katonái számát a nyári afgán elnökválasztás előtt.

  5. A bátor katonai vezetők! Elismerésem!

    2010. december 9-én, Brüsszelben védelmi miniszteri összetételben ülésezett az Európai Unió Külügyek Tanácsa, amelyen részt vett dr. Hende Csaba, a Magyar Köztársaság honvédelmi minisztere.

    Schmitt Pál köztársasági elnök szerint Magyarországnak jól képzett, tettre kész, elhivatott és hűséges katonái vannak. Az államfő pénteken, a Magyar Honvédség szolnoki helikopterbázisán megtartott, Új lendület 2010 elnevezésű hadgyakorlaton azt mondta: a katonaság nem pusztán technika és szakmai tudás, hanem hűség, ragaszkodás és becsület is egyben

  6. @igényes: ugye nem gondolod, hogy Merkel asszony benyitott a katonafiúk körletébe, hogy “helló fiúk, hogy ityeg a fityeg?”
    odavitték helikopterrel, kapott egy ebédet, aztán visszahelikopterezett. képmutatás ez csak, mint a mikor az árvízhez kimegy egy politikus, lapátot fog, két fotó, aztán vissza gyorsan az Audiba

  7. @EÖ:
    Nem gondolom, hogy benyitott Merkel asszony, de azért odament és törödött velük. A németek tudomásom szerint csak Afganisztánban vannak jelen.

    Lényeg, hogy van 14 országban magyar katonai jelenlét és a főparancsnok nem látta még katonáit. Volt amikor élre állt a főparancsnok, most azért rendesen fedezi hátulról az állományt. Esetleg egy oklevelet, vagy mit küldhetett volna.

    Napjainkban, 1990 óta az ország államfője, azaz a magyar köztársasági elnök a honvédség polgári (legfőbb) parancsnoka, aki a mindenkori választott kormánytól függetlenül képviseli az ország katonapolitikai érdekeit is. Ezzel kerülve el azt, hogy az ország hadereje esetlegesen nem demokratikusan hatalomra került kormánya rendelkezzen a haderő vezetése felett a mindenkori HM-en keresztül, aki a vezérkar összetételében, kialakításában is szerepet játszhat. Ez a szervezeti gyakorlat tipikusnak mondható az európai hadszervezetekben.

  8. @a-kis-herceg:
    Schmitt Pál ugye ezt mondta:
    Új lendület 2010 elnevezésű hadgyakorlaton azt mondta: a katonaság nem pusztán technika és szakmai tudás, hanem hűség, ragaszkodás és becsület is egyben.

    Most akkor mi van?

    Martonyi azt mondta…………………..!

  9. @a-kis-herceg: Egyébként most nagyon nagy okosságot írtál. Magyar Hon, Magyar Köztársaság, Magyarország.

    Magyar Honvédség teljesen okafogyott lesz, mert szükséges lesz védeni a határon túliakat is az új alkotmány szerint.

    Magyarságvédelmi Minisztérium.

  10. @igényes: ez jó…

    megvédjük a határon túli álompolgárainkat is…

    pl amerikából kommandóval kimentjük az elnyomott néger magyarokat…

    MEGVÉDJÜK A NYUGDÍJUKAT is 😉

    és kötelező lesz nekik szógyártó elvtársat is hallgatni…

    szavazás ideje két hét, amíg a legmesszebbi huszár lovasok visszahozzák az urnákat…

  11. @igényes: ja a belső honvédelem hatékonyságát meg lehetne javítgatni sárkányeregetéssel. viszonylag nagy műanyag sárkányokat és ceppelineket (nagy lufikat) megfestünk ilyesztő álat ábrákkal. ettől elrettennek a támadó hadak.

  12. @a-kis-herceg:
    Nem tudom miként lehet majd rászorítani az amerikás, romániás magyarokat az általános hadkötelezettségre?

    “A Magyar Honvédség polgári irányítás alatt álló, függelmi rendszerben működő és centrálisan vezetett fegyveres állami szervezet, békében az önkéntességen, megelőző védelmi helyzetben és rendkívüli állapotban az önkéntességen és az általános hadkötelezettségen alapuló haderő.”

  13. @igényes: a kötelezettségek az továbbra is csak rád vonatkoznak, nekik csak jogokat oszt a kormány lesz gyes ingyen tankönyv és egyebek…

    egyébként a díszálampolgárságra szükség volt lelki okokból… és tényleg eu csatlakozás előtt lett volna szerencsésebb, de gyakorlati jelentőséget nem kellene tulajdonítani ennek…