Az eredeti köztársasági elnöktől csak helyesírásában különböző imposztor garázdálkodik hazánkban, erősítette meg a KEH vasárnap reggel.

 
"A dublőr tavaly szerptemberben a Paprika csárdában bukkant fel, és hagyott hátra lejárató üzenetet, kifigurázva a köztársasági elnök Úrat." – mondta el a KEH szóvivője Schmitt Aladár Pál Gergely Pál, a köztársasági elnök nemrokona. A hasonmás egyébként megszólalásig, pontosabban első írásig, hasonlít Schmittre, de a helyesírása sokkal rosszabb.

Jelenleg vizsgálják, hogy az ál-Schmitt hol bukkanhatott még fel. "Hasonló az ügy Kiss Ernő dandártábornok úr hasonmásáéhoz, aki viszont vizelési szokásaiban tért el a dandártábornok úrtól. A hasonlóságra alapozó elkövetési módok miatt azonban nem kizárható, hogy ugyanazon elkövetőről van szó." – tette zárójelbe a logika szabályait Pintér Sándor belügyminiszter.

Egyre több a hasonmást leleplező bizonyíték érkezik szerkesztőségünkbe is, például egy tölgy képe a Normafáról, amibe egy szív van belevésve, "It jártam, Schmitt Pál, álamfő" szöveggel, vagy egy grafiti a Filatori gát HÉV megállótól "Ki a kiráj, Schmitt Pál!" taggel.

A rendőrség nagy erőkkel, általános iskolai magyartanárok bevonásával nyomoz. Az viszont kizárt, hogy magát az elnököt vessék alá helyesírás tesztnek.

96 KOMMENT

  1. Miért is nem lehetne elnök a Pál?

    1. Valószínűleg nincs magyar nyelvből érettségije.
    2. Nem tehetett érvényes vizsgát angol nyelvből.
    3. Nem végezhetett egyetemet.
    4. Nem doktorálhatott.

  2. @registraal: Ez a Schmitt nem parlamenti, van neki néhány háza, de most a Sándor-palotában él. Olcsóbban jönnek így ki fűtésileg, meg tud sétálni is. Szereti, ha egyszerűen Dzserzinek hívják. Szoktak szerepjátékot is játszani a Sándor Villában volt barátnőjével, ma már a felesége.

  3. De kicsinyesek vagytok! Az alkotmány és a törvények sem írják elő, hogy a köztársasági elnöknek ismernie kell a helyesírást!
    Én is védhetem úgy a bálnákat, hogy közben egyet sem láttam közelebbről! A köztársasági elnök is védheti a magyar nyelvet úgy hogy nem ismeri jól azt! Végső soron nem magyar tanárnak választottuk meg!

  4. Hol a reakció Pali fantasztikus egysorosára kormányoldalról? vagy ez nekik nem ügy? Mert sokaknak az. Egész hétvégén a Lázár gyereken dolgoztak, nagy nehezen kiizzadták a szokásos szövegkörnyezetes megoldást.

  5. Schmittnek egy hibája van: magasabb a főnökénél, de ezt az apró kis technikai problémát is folyamatosan próbálja kiköszörülni, gyakorlatilag derékból enyhén megdőlve 45 fokban áll, ha viktor is jelen van.

  6. Ez egy vihuela pengető mexikói dzsigoló!
    Remélem hogy hamar húrokra kerül ez a tacozabáló senkiházi.
    Mit garázdálkodok ez itt Európa szívében?! Menjen be odahaza egy Csili csárdába, és ott firkálgasson mindenféle hülyeségeket.
    Bár az is lehet, hogy az MSZP bérelte fel!!
    Hogy az a nádvágó, rossz sarkon álló, narkóskurva édesanyja cipőjében szomorodna meg.

  7. A helyesírás az egy olyan dolog, hogy ha eleget olvasott az ember akkor vizuálisan is rögzül. Vagyis ha alapvető hibákat vét valaki, abból műveltségi hiányosságra lehet következtetni. Vagy diszlexiára.

  8. @kpityu2: “…ha eleget olvasott az ember akkor vizuálisan is rögzül. Vagyis ha alapvető hibákat vét valaki, abból műveltségi hiányosságra lehet következtetni. Vagy diszlexiára.”

    Vagy – ha már végigmegyünk e logikai soron – a rögzülés terén kulcsfontosságú sejtállomány katasztrofális mértékű hiányára. Ami ez esetben több mint valószínű.

  9. @kpityu2: igazad van. De egy volt élsportolóval lehetnénk elnézőbbek, nyilván kevesebb ideje volt olvasni fiatal korában (fiatalkorában?). Ja, hogy nem biztos, hogy neki kéne az elnöknek lenni? Az bizony meglehet.

  10. Méghogy hasonmása..ki a fene akar saját jószántából a bőrébe bújni?
    A “hivatalos dublőre ” volt a beíró..ami minden nagy ( legalább is ekkora ) embernek kijár az adófizetők pénzéből fizetve.. Egy közlekedési malőr folytán (Pali bá’ ott is jobbra ment, ahol egyenesen kellett volna ) -a dublőr ért hamarabb a csárdába, és bevedelte az elnöki repi vegyespálinkát..és beírt helyette…persze hogy duplán látta azt a nyomorult “l” betűt..azt hitte már kettő van. Az igazi Pali bá’ meg eddig felosont a szobájába, és a linzerkarikák lukain próbált tágítani, hogy szélesedjen a látóköre.
    Most kaptam sajátmagamtól a friss hírt : A fentiek sem igazak..a sötétben bujkáló gaz “fülkeellenforradalmárok” megvágták a beírást, mint a sajtó Lázár beszédét ! Mikor lesz már itt rend ? Hol van Sanyi bá’ ?

  11. @kpityu2:
    Ezek szerint te sem ovlastál eleget. 🙂

    (Nem, egyébként nem igaz, amit írsz, a sok olvasás ugyan tényleg segít, de tanulni is kell. Pl. a vesszőhasználatot, amiben nálad is vannak hiátusok. 🙂

    @McKinney:
    Azért az élsportolóság margójára annyit: úgy nyert két olimpiát, hogy egyszer sem lépett pástra, a csapat tartalékja volt mindkétszer.
    Szóval mások (Fenyvesi, Kulcsár) nyerték meg neki a két aranyat.

  12. @EÖ:
    Műveltségi hiányosságra lehet abból következtetni, ha valaki a hibát vét kifejezést kritizálja.
    Merthogy az bizony helyes.

    Talán olvasnod kéne. Mondjuk olyanokat, mint a Nyelvművelő kézikönyv.

  13. Palibohócnak elég ha a nevét le tudja írni..mint a Nemzet Golyóstollának ennél összetettebb feladatokat nem is szántak neki 🙂

    Az súlyos kormányzati baki volt hogy nála felejtettek egy tollat a legutóbbi törvény aláírása után 🙂

  14. Kedves fijjug!
    Sajnos eelőre nem. Látthatójan becsapptallak, kicsinyt. Udjanis Én írtam a faalra. Nyem a Smitt. Menneküljetekk! el Ti is. A rendtőrség miattt. Szvből sajnálom. És kivalló Tiz teletel Negtek.
    A törrökk.

  15. @kén-e egy nick?: Annak idején, amikor Pali tartalékos kerettag volt, az élsportolók mind kaptak diplomát. Meg “eltartó” munkahelyet. Nincs ebben semmi különös. Mármint, hogy hibásan ír. Jelentkezzen már valaki, aki évfolyamtársa, vagy tanulókör társa volt!

  16. A kiválasztásnál az volt a fontos, hogy aláírni tudjon. Az teszi alkalmassá a tisztségre, hogy a saját nevét le tudja írni, ha ráböknek neki a papírra, hogy hová írja. A többi nem érdekel senkit.

  17. @kén-e egy nick?: Hiszek neked, de én itt az élsportot nem az elért eredmények megérdemeltsége tekintetében hoztam szóba, hanem hogy az intenzív edzések mellett (még ha el is lógta azokat, vagy kevésbé volt tehetséges) nem nagyon van idő tanulni, művelődni. Ezért fogadunk el a sportolóknál egy más összetételű általános kultúrát, amely több fizikai prioritást tartalmaz, de megengedőbb pl. a helyesírás területén, ugyanakkor nagyrabecsüljük náluk azt a heroikus önfegyelmet, kemény munkát és lemondást, melynek alkalmazása során más értékes erények megszerzésében esetleg hiányt szenvedtek.

  18. Azért olyan elődök után, mint Göncz Árpád ciki ez a Pál.

    Tengerecki Pál
    Szil
    szál
    szalmaszál!
    Merre jár a Pál?

    Tenger szélén?
    Hegyek élén?
    Havas sziklák
    meredélyén?

    Hol bolyong
    a messzivágyó,
    tûzhegyjáró,
    felhõszálló
    Tengerecki Pál?

    Hol a Bajkál halat dajkál,
    kis pej lován ott poroszkál.

    Hol porzik a nagy zuhatag,
    arany szitakötõt itat.

    Megfújja fény-trombitáját,
    felölti neon-ruháját.

    Viharcsónak legelején
    száll a tûztenger tetején.

    Göncölszekér útját rója
    ezüstszínû ûrhajója.

    Varázsdallal, muzsikával
    harcot vív a Fagykirállyal.

    Siklik villanyfelhõk szélén,
    kóborol a tenger mélyén.

    Szil
    szál
    szalmaszál!
    Gyere haza, Pál!

    Vándor kedved
    meddig éled?
    Játszanék már
    újra véled.

    Messzeségbőg!
    Tőlem többé
    el ne tévedj,
    ecki,
    becki,
    tengerecki,

    Tengerecki Pál!

    Tengerecki hazaszáll

    Szil
    szál
    szalmaszál!
    Merre járt a Pál?
    Merre járt a
    messzivágyó
    jéghegyjáró
    felhõszálló
    Tengerecki Pál?

    Ment, amerre
    szeme látott…
    Bebolyongta
    a világot
    – s belefáradt
    már.

    Lova üget…
    Gépe dörög…
    Magában õ
    így füstölög:

    Mért is menjek Tangerbe
    – fulladni a tengerbe!

    Gyötörjön a zsába
    – nyirkos Kambodzsába?!

    Nagy melegbe, nagy hidegbe
    – izzadjak-fázzak Tibetbe?!

    Sürgönyözhet Jereván:
    -Tengerecki, gyere mán!

    Üzenheti Bábel:
    – engem ne hibázz el!

    Suttoghatja Nápoly:
    – engem holtig ápolj!

    Zúg a Gangesz… Mindhiába
    – nem indulok Indiába!

    Hogyha mennék Asszíroszba:
    – a Sors tönkremasszírozna!

    Az a cudar Kalkutta
    – béremet lealkutta!

    Mind befagyott Bangkokba
    – betétem a bankokba!

    Kérhet-várhat Hawaii
    – kedvem nem a tavalyi!

    Mit érdekel Raratonga
    – fürdök én a Balatonba!

    Hazaszállok, mint az álom
    – a hoppla-hopp-szalmaszálon!!!

    Itt maradok veled én
    – itt a Tisza peremén…

    Így kiáltok: Tengerecki,
    – a földgömböt itt hegyezd ki!

    Kacagnak a nyári egek…
    – itt dalol majd tiveletek

    Szil
    szál
    szalmaszál…
    itt lesz boldog közöttetek
    ecki
    becki
    tengerecki
    engerecki
    vengerecki
    Tengerecki Pál!

  19. Schmitt Pál köztársasági elnök első hivatalos külföldi útján vétette a hibák sorozatát, nem az első államfői útján.

    Pali nem emlékszik már, de amikor letette az esküt az első útja Orbán szobájába vezetett, ezen az úton az első állomás a büfé volt.

  20. Hideg zuhanyként érhette a Heti Válasz újságírójának kérdése (Szőnyi Szilárd, “Hogy keveredett Schmitt Pál szcientológusok közé”, 2008.04.18.), aki azt firtatta, vajon miért támogat egy a Szcientológia Egyházhoz köthető kezdeményezést. Mielőtt meggondolatlansággal vádolnánk, védelmében el kell mondanunk, hogy a Drogmentes Maraton szcientológiai kötődése egyáltalán nem látványos:

  21. 2004-ben perfekt latinról tett tanúbizonyságot:

    Citius, Altius, Fortius!

    Gyorsabban, magasabbra, erősebben!
    szívből kívánom az iskola minden tanulójának, hogy kövesse a tüzes olimpiai jelmondatot.

    webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:JtPzvWTS0M8J:www.romaikat-kap.sulinet.hu/vendegek/vendegek.htm+vend%C3%A9gk%C3%B6nyv,+schmitt+P%C3%A1l&cd=32&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&lr=lang_en%7Clang_iw%7Clang_hi%7Clang_it%7Clang_ru%7Clang_hy%7Clang_hu&source=www.google.hu

  22. Scmitt Palkó egyszer eltévesztette a saját nevét valamikor régen…és azóta a saját nevét se tudja helyesen leírni. Ugyanis a Scmitt eredetileg SCHMIDT ( Kovács) a helyes név. Olyan hogy SCHMITT csak az ír olyat aki a D betűt véletlen T- nek írta…Hááát—:D ez volta Palkó:)))hehe

    Most már az “álomás ás “álamfő” miatt a 2/3 os törvénnyel a helyesírási szabályzat is meg lesz változtatva….ha már Pető versét is cenzurázhatják….:DDD ez után mi jön. ?- a Vármegyeházán? Döbrögi deresre huzat?

  23. @kén-e egy nick?: Na bumm. Legfeljebb nem leszek köztársasági elnök. Készséggel elismerem, hogy valamikor ő tudott a legügyesebben csapkodni egy fémpálcával, ezért megérdemli a posztot.

  24. @Ezt elkúrtad Gonosz Törpe: ezután átírják az ABC-t,hogy ösmeretlen bötükkel ne kelljen szegény jámbor léleknek vesződnie,és közvetlen utána megváltoztatják a “Miatyánk ki vagy a mennyekben” című imádságot,csak még nem dőlt el,hogy a viktor nevet hogy lehet beilleszteni a rigmusba.

  25. Délután a Várban sétáltunk a Paliék elött. Mit hallok?

    Pali!

    Azt mondtam kell káposzta! Mit írtál fel te süket? Muti a papírt!

    veni!
    kelkáposzta 2 killo

    Jajj Pali! Vásárolni van egy n-el. Azt modtam hogy kell káposzta, nem kelkáposzta.

  26. Simán diszgráfiás. Amikor gyerek volt, még nem ismerték ezt a részképességzavart. Linket találtok eleget a tünetekről, érdemes elolvasni.
    Vagy más jobban érdekelte/ érdekli, mint a helyesírás.

  27. Idősebbek hamarabb abbahagyhatják!
    A Paligyerek JÓ vivó volt!
    Herr Gott Vater im Himmel!
    Voltak jobbak nála,igy lett kispados.
    Valamiért nem alszom nyugodtan miatta,olyan érzésem van,hogy nem lesz hosszu a “kihordási” ideje.
    Viktor vagy a királyságát késziti elő az ország átnevezésével,vagy a totális prezidenciális rendszert. Pali bátyánkra egyik esetben sem lesz szükség,mehet a lecsóba.

  28. Nyóc van négyben az Angyalok városába akartak meni a sportolók, de ha az angyalok nem vótak az Ördögök városába négy éve előtte, akkor mi se menyyünk ám nyugotra, ezér osztán felül a kérvényükre oda írtam egy Nyetet vagy Nemet mán nem is tudom, nagyon megharaguttak, ezér azóta nem írok semit felül, csak alá írok. Az írásommal meg ne mind szőrszálat hasogassatok, nem kiélezve az a kard, hogy ellenséget hasogatni tuggyak vele. Na sziasztok, elótóztam a Szamár Ranch felé…

  29. Persze. Valaki csak úgy heppből bérelt napi 50000-ért egy luxus mercit, fizetett még ennyit a dublőrnek, hogy megszivathassa a nép Pali-bácsiját.
    Aztán az is valószínű, hogy a csárda személyzetének nem tűnt fel, a mégis csak létező különbség, a süketelő, semmitmondó szövegelés, rekedt hang hiánya?

    Aztán az is Gyurcsány műve, hogy ami kikerül a szálloda-harcos keze alól, abban hemzsegnek a helyesírási hibák.

  30. 2010 novembere

    Magyarország az EU soros elnökeként szorosabbra kívánja fűzni kapcsolatait Afrikával és lehetőségeihez mérten hozzá kíván járulni a kontinens békéjének és biztonságának, ezzel fenntartható fejlődésének megerősítéséhez – hangoztatta Schmitt Pál köztársasági elnök kedden Tripoliban.

    Schmitt Pál elmondta, hogy a líbiai fővárosban zajló EU-Afrika csúcstalálkozó keretében a nap folyamán kétoldalú tárgyalást folytatott a líbiai forradalom vezetőjével, Moammer Kadhafival. Látogatása történelmi jelentőségű, mivel magyar államfő eddig még nem járt hivatalos minőségében Líbiában.

    Valaki szóljon Palinak, nehogy gratuláljon Al Gadhaffinak: március 28.: az angol hadsereg távozásának ünnepe

  31. @kén-e egy nick?: Azért az aranyát ne akard tőle ilyen módon elvitatni, mert abba a csapatba tartaléknak sem lehetett teljesítmény nélkül bekerülni.
    Egyebekben meg ha az lenne ezzel az egész Schmitt-történettel a legnagyobb baj, hogy valami csárdából kifele, esetleg némi töltettől talán nem is igazán biztos kézzel odafirkált valamit valahova, hát vidámabb lenne ez a világ. De ez az kéz mindenféle biznytalanság nélkül aláírta azt a papírt is, amitől én is, meg a targoncás haverom is kevesebb pénzt kaptunk februárban meg márciusban is. Meg ha elétennék azt, hogy a Föld lapos és négy elefánt tartja a hátán a Viktor frakciója szerint, hát azt is aláírná.

  32. Tévedés. Kiss ernő alteregója leginkább vezetési szokásaiban különbözött. A vizelésnél a menedzsertabletta (vö. tablettás menedzser — tablettás bor) volt a ludas.

  33. @zsebatya:
    “ért az aranyát ne akard tőle ilyen módon elvitatni, mert abba a csapatba tartaléknak sem lehetett teljesítmény nélkül bekerülni.”

    Ja, pl. mint az BM “beépített” embere, aki jelent a csapattagokról…mnodjuk ez is egyfajta teljesítmény 🙂

  34. gyerekek – ha ez a hejesirássi álapot teret fog hóditani, akkor fejbelőhetjük az egész magyar hejesírássi rendszert – és vége a nyelvnek.

    tessék már kommojan venni a dolgokkat!

  35. @walterhal: @Öreg Sam: Mi van, ha tudott valaha helyesen írni, de már nem tud? Nem emlékszik valaki Eu-s bakikra? Néhány hónapig házelnök.(Megvan, amikor kétszer szavaztatott, egyszer gombbal, majd név szerint is?) A fokozatos leépülés jelei azóta látványosabbak és természetesen nagy nyilvánosságot kapnak, hiába próbálnak egyre több közszereplést a feleségére tolni, ahol meg megszólal, ott szigorúan papírból. Aki elnököt csinált belőle, az tudta, hogy olyan ember kell, akit idő előtt fel kell állítani, hogy be lehessen ülni dinasztia alapítóként a helyére…Sajnálom. Ne legyen igazam!

  36. @zsebatya:
    Csak nem biztos, hogy vele is aranyat nyert volna a csapat.
    Lehet, hogy dobogóra sem kerültek volna.
    Elég kikapni hozzá egyszer a 8 között.

    Szóval oda is mások vállán (bocs, válán, hogy ő is értse) kapaszkodott fel, ahogy életében mindenhova.

  37. @igényes: (14. óra 08) az igazi barátnő található a Hélia szállodában !

    Jajjjjjjj elköptem valami diszkrétet? Elnézést Pali bácsi, nem szándékos volt, (dehogy nem) csak a mai világban a nagy demokráciában jó ha minnél többen tájékozottak.
    Egyébként miért van az, ha az érintett férfiember felesége, – aki egyébként szilvafa korában országosan szép volt – kicsit megráncosodik, az aktuális “barátnőnek” mindig sokkal simább a bőre?

  38. @BPBP: (22 óra 19 bejegyzésre)

    Ez eredetileg úgy van:
    Orbán Viktor reggel belenéz a tükörbe és elemezi az arcát:
    A homlokom és a szemeim, az anyámé,
    az orrom és a szám formája, apámé,
    az állam, én vagyok……..

  39. @hopp-hopp: ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ nem kell ennyire sötéten látni a helyesírás jövőjét.
    Fenéket megy tönkre, a két/harmad pillanatok alatt alkot törvényt és valamennyi helytelenül használt szabály a törvény álta helyesnek lesz elfogadva.
    Ennyi !

  40. 1. Baj, hogy a Fideszre szavaztam.
    2. Baj, hogy a Fidesz egy bábot állított köztársasági elnök gyanánt.
    3. Baj, hogy a köztársasági elnöknek helyesírási problémái vannak.
    4. Baj, hogy a sajtó ezen a sajnálatos helyzeten csámcsog.
    5. Vannak ennél nagyobb bajok is.

  41. Ez biztosan egy új nyelvi reform reklámja lesz, mert utoljára a XVIII. században reformáltuk a nyelvünket. Egyébként is most kezd divatbajönni a székely rovásirás. Ez biztosan megold minden problémát.

  42. Szerencsére gondolom mindenki tudja,hogy együtt utazik vele a hasonmás sofőr is, és személyi testőre is nagyon úgy néz ki mint az igazi.
    Kocsija amivel utazik lehet,hogy lopott?
    De jól tudja az aláírását is hamisítani.
    Remélem a tövényeket mint államfő azért az eedeti írja alá.

  43. Miért nem volt ott Orbán a Líbia-konferencián?

    Július 1-ig Magyarország tölti be az EU soros elnöki tisztségét, mégsem kapott meghívót a Líbiával foglalkozó szombati csúcstalálkozóra. A franciák a gyors szervezéssel indokolják a mulasztást, amelyet Lengyelországgal szemben már nem követtek el.

    Szijjártó szerint állítólag nemsokára kiutazik Orbán Brüsszelbe. Elkészült a magyar-lengyel átadás-átvételi ünnepség menüsora. A helyi büfé vezetője fogadja Orbánt.

  44. szerintem kéne egy változatot csinálni a “Király beszéde”-re ráhúzva..
    mondjuk az “Elnök írása”.
    blablabla, hasonló környezet ésatöbbi, nyelvtanár szerepében Gálvölgyi János.
    pld.

  45. @kén-e egy nick?: én készségesen fejet hajtok előtted, mert okosabb vagy a Nyelvművelő kéziszótárnál is.

    “A Nyelvművelő kéziszótár szerint “hibát vét” szószerkezetet az igényes stílusban lehetőleg kerüljük! Helyette jobb a “hibázik, hibát ejt, hibát követ el”.”

    Sőt! te még Grétsy tanár Úrnál is okosabb vagy:

    “Hibát vét. E kifejezést képzavarosnak ítélem, mert aki célt tévesztett (azaz vétett), az nem talált. Aki tehát vétett a hiba ellen, az nem hibázott. Sokan és sokszor használják ezt a hibát vét formát, de én mindig helytelennek vélem.”

    “De hogy még ma is valamilyen pongyolaság, henyeség érződik rajta, az kétségtelen. Jobb helyette a tömör hibázik vagy a kissé hoszszabb hibát követ el.”