A Hírcsárda stábja előre követte az ünnep eseményeit, ha nem akar estig várni a Híradóra, kattintson. Spoilerveszély!

Budapest 0900 Védett mókusmajom miatt maradt el a zászlófelvonás a Kossuth téren. A ritka példányt Schmitt Pál maga is megtekintette a zászlórúdon. A megjelent állami méltóságok telefonon vették fel a kapcsolatot Sólyom Lászlóval, aki megerősítette Kövér László feltételezését a példány védettségéről.

Budapest 0910 Elszabadult lemmingek okoztak pánikot az ünneplő tömegben. Az esetért felelős, sokkos állapotú bűvészt erős rendőri őrizet mellett a Péterfy Sándor utcai kórházba szállították, majd megkínozták.

Nyíreszsadány 0912 Értetlen nézők tucatjai követték a nindzsa bemutatót egy  nyíreszsadányi megemlékezésen, amely a meghirdetettnél eleve két perccel később kezdődött. A Golden Pyramide, a Four For Dance ír táncprodukcója és Bunyós Pityu szereplése is indokolatlan volt, ám a rendezvény szervezői szerint rendkívül jó áron kapták meg a produkciókat a hosszú hétvége miatt.

Budapest 0920 Gólyalábas csikóssal ütközött Orbán Viktor a Nemzeti Múzeum lépcsőjén.
A miniszterelnök épp beszédére készült, amikor a baleset megtörtént. A TEK (Terrorelhárító
Központ) munkatársai még időben el tudták ütni a veszélyes személyt egy közbeszerzés nélkül beszerzett terepjáróval.

Nemeshetés 0921 Buzogányt találtak egy 43 éves salkapordányi férfi nyelőcsövében.
A szomszédok szerint a férfi barátságos, jó lakótárs volt, meglepte őket, hogy  homoszexuális. A rendőrség cáfolta, hogy a férfi homoszexuális lett volna.

Székesfehérvár 0930-0950 Halak és kagylók hullottak az égből egy LMP-s megemlékezésen, Székesfehérvárott. A halak még életben voltak a földet éréskor, állapították meg szakértők. A kagylók nem. Schiffer András szerint a természeti jelenség bár ritka, nem példa nélküli.

Budapest 0955 Osztrák biciklisták kerékpároztak Haynau alakzatban a Clark Ádám téren, emlékezve a magyar szabadságharc majd az azt követő megtorlás egyik kulcsfigurájára. A kerékpárosok német nyelvű szórólapokat osztogattak, amelyet számos magyar járókelő nem értett. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium felülvizsgálja a hazai németoktatást.

Budapest 1400 Az MSZP Táncsics Mihály Platformja (a börtönt megjárt tagok) a Várban emlékeztek, de rosszul. Gyurcsány Ferenc Hagyó Miklóst Monte Cristo grófjához hasonlította, aki saját ügyességének köszönhetően jutott ki a börtönből. Az ünnepséget megzavarta a Jobbik elnöksége, akik tévedésből egy barmicvón vettek részt, majd fél óra elteltével ijedten menekültek. Ekkor botlottak bele az önfeledten ünneplő szocialistákba. A nagyobb rendbontást a helyszínre érkező TEK kommandósai akadályozták meg.

Budapest 1235-1800 Habroló ragadt Szőcs Géza szakállába, amit több órán keresztül nem vett észre, végül egy határon túli magyar hegesztő hívta fel rá a figyelmét. A habrolót szakértők bevonásával eltávolították, az államtitkár állapota stabil, de életveszélyes.

Bácsalmás-Budapest 1300 Becsapódó meteorit és kéneső zavarta meg az emlékezést
Bácsalmáson, míg a bugaci ünnepségen több véletlenül arra járó svájci nyugdíjas is felgyújtotta magát. A helyi hatóságok mindkét esetben határozottan és szakszerűen jártak el, Pintér Sándor még az este folyamán kitüntette a bátor egyenruhásokat. A TEK egységei egy napos jutalomszabadságban részesültek.

Budapest 1900 Átadták a Kossuth-díjakat. Idén marcipánból készül a szobor, de akár öt hétig is hűtés nélkül eltartható. Két szobor feje a fotózáskor elgurult, de ezeket egy héten belül pótolják.

Százhalombatta 2007 Fáklyás felvonulással emlékeztek a forradalom és a szabadságharc hőseire a százhalombattai kőolajfinomítóban. Az áldozatok száma egyelőre 320-ra tehető.

Ozora 2200 Verekedés tört ki egy Kossuth-díjasoknak szervezett goa partyn. A szóváltásra véletlenül került sor. A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az esetet. Az áldozatok száma 3200.

26 KOMMENT

  1. Most örülök igazán hogy létrehozták a TEK-et, látszik hogy milyen hasznos a munkájuk… Tán Pintér Sándornak nem kellett volna olyan hamar szabadságra küldeni őket és akkor még meg tudták volna akadályozni a Százhalombattai incidenst

  2. Bezzeg a cezaromán fletovics idején: a Nemzeti Múzeum, mint a karácsonyfa, telistele mesterlövészekkel, a múzeumhoz eljutni csak rendőrkordonon és beengedőkapukon keresztül….

  3. “Százhalombatta 2007 Fáklyás felvonulással emlékeztek a forradalom és a szabadságharc hőseire a százhalombattai kőolajfinomítóban. Az áldozatok száma egyelőre 320-ra tehető.”

    Ezen befostam… :-))))