Az üdülési csekket és az étkezési utalványt egyszerre váltaná le az új horgásztallér – kikapcsolódás és evés 2 in 1.

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium januárra ígérte az üdülési csekket leváltó Széchenyi Pihenő Kártya szabályozását, de ez még máig sem született meg.  Úgy néz ki, hogy helyette egy új cafeteria-juttatás lép életbe áprilistól, amely egyszerre váltja le az üdülési csekket és az étkezési utalványt: ez a horgásztallér.

A horgásztallér segítségével a dolgozók ellátogathatnak a legkedveltebb magyarországi álló és folyóvizekhez, hogy ott üdülés gyanánt horgásszanak és étkezés gyanánt megegyék, amit fogtak.

Jó hír a munkáltatóknak, hogy a horgásztallért nemcsak az üdülőhelyek és éttermek tudják elfogadni, de maguk a halak is, így egyes kijelölt halásztavakban nem csalit kell majd a horogra tűzni, hanem a 200, 300 vagy 500 forintos tételben megjelenő horgásztallérokból egy bizonyos összeget, amelyért cserébe az összegnek megfelelő fajtájú és nagyságú hal akad majd horogra.

Rossz hír azonban, hogy a horgásztallért vadakra egyáltalán nem lehet elkölteni, még az olyan határesetek tekintetében sem, mint a vidra vagy a hód. Egyes vízparti nyulak ugyan kísérletezhetnek azzal, hogy a horgot a szárazföldön bekapva vízbe ugranak, az ilyen visszaéléseket azonban a rendőrség és a NAV is szigorúan fogja büntetni.

5 KOMMENT

  1. Csak kérdem: ki fogja fizetni a sok kamikaze ponty, keszeg, csuka stb. kiképzését? rentábilis ez az üzlet?
    És mi ez az szoclibsi név, hogy horgásztallér?
    Szerintetek érdekel valakit így?
    Miért nem lehetett nemzeti horgásztallér, vagy nemzeti összefogás horgásztallér?
    Ámátőrök

  2. Ami a hírből kimaradt: Hivatalos forrásokból megtudtam, hogy a horgásztallér olyan környezetbarát anyagból készül, hogy a gyártás előtt azonnal lebomlik, a környezetünk védelme érdekében.
    A Csernobil -ből (mai nevén: Stargate витрина) áttelepült hétlábú vízparti nyúlra nem lőhetünk, csak ha támad.