Tarlós István arra a kérdésre, hogy miért a névváltoztatás, csak annyit mondott: „Well, it’s one for the money, two for the show”.

 

De az átnevezés nem pusztán a teret érinti, hanem az egész kerületet, ami ezután II. kerület – Graceland néven szerepel a térképeken. „A névváltoztatással hivatalosan is megkezdődik Moszkva tér – továbiakban Elvis Presley utca – rehabilitációja. Az ehhez szükséges robbantásokat március közepén kezdjük. Atomot használunk, tovább nem szarozhatunk.” – mondta el kötetlen stílusban a kövér Elvis Presley imitátornak öltözött, de valójában transzvesztita Kadhafinak látszó Tarlós István a városházán tartott sajtótájékoztatón, majd sajnos énekelt is.

Értesüléseink szerint a felújított közterületet teljes egészében az Elvis kultusznak fogják szentelni. Az óra helyére például egy életnagyságú posztmodern Elvis-lovasszobrot állítanak fel, amin a ló lesz felül nyakában gitárral. A kompozícióban a művész Elvist a Jailhouse Rockos beállásában örökíti meg, akárcsak a lovat.

Az jövőre elkészülő Elvis Presley utcát a Priscilla Presley (volt Szilágyi Erzsébet fasor) sétányon keresztül lehet majd elérni, ahonnan tovább a Chubby Checker út, Margit Jagger híd, Jászai Bob Dylan tér, Lennon körút útvonalon lehet átjutni Pestre.

„A hírességekről elnevezett utcák és terek vonzani fogják a külföldieket, akik a Szent István körutat vagy a Ferihegyi gyorsforgalmú utat eddig nem tudták kimondani, viszont a Beach Boys körutat és Route 66-t bárki ki tudja. Mondjuk a magyarok nem, de ők majd megszokják.” – magyarázta a tervezett lépések hátterét Tarlós „Elvis” István, majd elhagyta az épületet.

8 KOMMENT

  1. még jó, hogy nem pesti vagyok. ennyi hülye sosehallott nevet nem bírnék megjegyezni. jó nekem a kun béla lakótelep, meg a tanácsköztársaság út.

    amúgy is 2012ben jön a zarmageddon a zemberek fejére, úgyhogy nem tökmindegy? a föld fog sarkából kidőlni!

  2. Szabadjon megjegyeznem, a társadalmi szerepvállalásom révén szerény személyem is említést érdemelne a jelöltek között… Nem is beszélve arról, hogy milyen elegáns hangzása van annak, hogy ‘Mókusmajom tér’.

  3. Remélem hogy a mi falunk polgármestere nem vetemedik efféle (átkeresztelő) őrültségekre!
    Elég hülyén is nézne ki a Kiskunság közepén az Elizke néni fagyizóját ICE CREM PALACE-nak nevezni.
    Vagy éppen a falu széli utcarészt GYPSY LINE-nak titulálni.

  4. – mondta el kötetlen stílusban a kövér Elvis Presley imitátornak öltözött, de valójában transzvesztita Kadhafinak látszó Tarlós István a városházán tartott sajtótájékoztatón, majd sajnos énekelt is.:)))))XD ezen besírtam!