Tarr Béla a Sankt Pauli Nachrichten című német periodikának adott interjújában elmondta, hogy még Magyarországon sem könnyű Bélának lenni, direkt szólt, hogy ez az utolsó filmje és a kormány kopasz, nem ő.

Tarr Béla az interjúban azt mondta, meg kell tanulni kompromisszumok nélkül élni, ezért is hagyja abba a filmkészítést, viszont továbbra is Béla marad. Tarr kiemelte, hogy Magyarországon halottak hevernek az utcán, akiket Lázár János gázolt el szolgálati Audijával rokkantparkolókon, és Semjén Zsolt pedig vadászpuskájával tartja rettegésben az Állatkert lakóit és látogatóit. Csak a hallottakra tudott abban támaszkodni, hogy Orbán Viktor csecsemők vérét issza minden kormányülés előtt, de az biztos, hogy Magyarország már nem érdemli meg őt, még akkor sem, ha az Alkotmány preambulumában kitérnek a Sátántagóra.

Tarr elmondta, hogy nem ő kopasz, hanem a kormány, akik tulajdonképpen olyan bőrfejűek, akik hajjal palástolják valódi énjüket. Arra a kérdésre, hogy vajon azért kapott-e díjat, mert a filmszakma hálás, hogy nem készít több filmet, nem kívánt válaszolni.