Stahl Judit kezdetleges kalózjelmezében mesélt a receptről

Öt perc alatt kész, és hmmm, de finom! Kell bele kardamon, vanília és Pepsi-Cola.

 

A kiszivárgott Coca-Cola receptre válaszul Stahl Judit is megjelentette az ő Coca-Cola receptjét. A "Gyors, cukros üdítők" című legújabb kötetében Stahl a narancsmentes Fanta és a Traubi almából című receptek mellett a saját, eddig titkos Coca-Cola receptjét is közli.

A recept összesen ennyi: „1 liter elkészítéséhez végy 9,5 dl Pepsi-Colát, adj hozzá kardamont, vaníliát, keserűnarancsot, karamellt és egy kis extra szűz olivaolajat".

Megkérdeztük Bangó Margitot is, ő hogyan készíti a vasárnapi ebédek nélkülözhetetlen italát, a kólát. Margitka elmondta: hat deci lekozmált karamellt felfuttat némi kávézaccal, a színét pedig az üvegesre pirított hagyma és pirospaprika adja. Margitka titkos összetevője literenként két evőkanál libazsír.

Budai Péter a menzák számára deciliterenként 6 forintból is elő tudná állítani az italt, és ha nincs otthon pakuránk, akkor acetont is használhatunk ízesítéshez, de ennél többet a receptről már nem tudtuk kiszedni belőle, mert épp hasmenése volt, és rohannia kellett.

A Coca-Cola gyár azonban tagadja, hogy a kiszivárgott recept egyezne az ital eredeti receptjével. Az igazi Coca-Colát ugyanis teliholdkor kell főzni, kell bele kakasvér és egy szőke szűz három könnycseppje, és amikor felforr, háromszor jobbra fordulva tapsolni kell.

2 KOMMENT