Zsolt és Peti nagyon jó barátok

Házikedvencek és egyes kerékpárok után is járna szavazat Szájer József egy újabb kezdeményezése szerint. A fideszes politikus a hajdúszoboszlói wellnessközpontba kihelyezett kormányülésen vetette fel az ötletet.

„A kisállattartás, de főleg a pockok helyzete javulna, minden párt programokat készítene a kerékpározás megkönnyítésére, a terráriumok eladásának növelésére. Hárommillió új szavazat nem elhanyagolandó.” – foglalta össze Szájer. A tervezet komoly ellenállásba ütközött a kereszténydemokraták részéről, ám Semjén Zsoltot végül meggyőzte az érv, hogy Peti nevű pitonja így voltaképpen rá szavazhatna.

A tervezetre reagálva Iveta Radiocová szlovák miniszterelnök bejelentette: ha a szavazati jogot a magyar állam a határon túlra is ki akarja terjeszteni és állampolgársággal is járna, a szlovák pockok és kiskutyák elveszítik a Szlovákiában tartózkodás jogát, a bicikliket pedig áttolják a hidakon.

A viták még folynak, hogy mi történjen a Budapesti Állatkertben. Hanga Zoltán szóvivő tájékoztatása szerint míg az elefántok inkább konzervatív, a makákók és a mókusmajmok egyértelműen a liberális-szociáldemokrata irányzatok elkötelezettjei. Nem ez osztotta meg azonban a legjobban a honatyákat: az LMP és az MSZP leginkább azt kritizálta, hogy a törpék ezentúl csak háromnegyed szavazatot kapnának, így négyfős csoportokban kellene voksolniuk.

3 KOMMENT

  1. “LMP és az MSZP leginkább azt kritizálta, hogy a törpék ezentúl csak háromnegyed szavazatot kapnának, így négyfős csoportokban kellene voksolniuk.”

    ..és szeretett vezérünk is csak 2/3 szavazatott kapna – 160 és egynéhány cm-es testmagassága alapján.

    Jó hír, hogy a 2/3-nak viszont örül.