Junior szakértőink folyamatosan elemzik a helyzetet

A svájci frank középárfolyama 207 forint magasságában, a 0,33-as Heineken pedig elérte a 210 forintot, és akkor még nem számoltuk hozzá a 24 forintos palack-betétdíjat.

Verhetik a fejüket a falba a svájci frankban eladósodottak: bár a forint a frankhoz (CHF) képest számottevően nem erősödött, a sör (SR) átlagára a svájci frankhoz képest tovább erősödött a héten.

A kormányt mentőintézkedésként tervezi a valutahitelek átváltását sörhitelre: a lakásvásárlás előtt állók eztán több hektoliter sörben is felvehetik az igényelt összeget, amit aztán 500-1000 literes havi törlesztőrészletben téríthetnek vissza, ezzel kikerülve az egyre növekvő árfolyamokból adódó többletköltségeket.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) azonban felhívta a lakosság figyelmét: aki külföldi útja során fizetőeszközként sört kíván magával vinni, az készüljön fel arra, hogy a határon elkobozhatják, esetleg megkóstolhatják, ami például egy tízeuróssal nem történhet meg. A sör erősödése mellett a sörgyártók sem mehetnek el szó nélkül: kupakos nyereményjátékaikban eztán nem pénzt vagy autót, hanem további söröket lehet nyerni.

A jelenség az IMF figyelmét is felkeltette, így elképzelhető, hogy Magyarország nemzetközi megítélése erősen javulni fog a jövőben.

6 KOMMENT

  1. A kormánynak kötelessége megvédeni a kannásborban eladósodottakat is!
    Sok millió háztartást fenyeget a kanna kiürülés veszélye, ami súlyos szociális (bocsi: nemezeti népjóléti) válsághoz vezethet.
    Pártunk és kormányunk nem nézheti jó szemmel a flakonos borban felvett személyi hitelesek elszsegényedését sem.
    Fenn kell tartani a kanna és flakon kiürülési tilalmat is a kapzsi bankokkal szemben is.
    Lépni kell a túlzott elsörösödés miatt is!
    Hajrá Magyaroroszág, Hajrá Borosok!
    😉

  2. Jupiternek igaza van: a kanna kiürülése nemzeti szociális (bocs, nemezeti) válsághoz vezet + kevesebb gyermek születik és a csúnya nők kiegyensúlyozatlanok lesznek. Ráadásul a kiürült kannások kevesebb gyermeket nemezenek, így a szavazóerejük is gyengül: a kanna állam általi feltöltéséhez pedig érdekérvényesítő erő kell.