Így fogadta Miklós cellájában riporterünket.

Damu Roland pár héttel ezelőtti nyilatkozata miatt beindultak a találgatások Hagyó Miklóssal kapcsolatban. A HírCsárdának elsőként sikerült riportert juttatnia a Venyige utcai börtönbe, hogy kiderítsük, hogyan viseli a börtönéletet a bukott főpolgármester-helyettes. Megdöbbentő fotók!

A sikkasztással vádolt szocialista városatya, Hagyó Miklós már jó ideje előzetesben ül, kicsit talán meg is feledkezett róla az ország, nemrég viszony a menyasszonya megerőszakolásával vádolt Damu Roland beszélt több lapnak is a börtönben tapasztaltakról, többek között megemlítette, hogy találkozott Hunvald Györggyel és Hagyóval is. Utóbbiról az is elmondta, hogy bizony támadásoknak volt kitéve a rabságban, ezért komolyan gyúrni kezdett. Ezért felvettük a kapcsolatot Hagyó Miklóssal, hogy információt szerezzünk állapotáról, és ő hajlandó volt fogadni a HírCsárda munkatársait a börtönben.

Az első meglepetés az volt, hogy kiderült: Hagyó megtért, és belépett a karthauzi rendbe, így némasági fogadalma miatt nem közvetlenül kommunikált velünk. Segítségünkre volt azonban János nevű rabtársa és egyben szóvivője, aki miközben vezetett minket a cella felé, átvette tőlünk az előzetesen leegyeztetett, márkás cigarettákkal telerakott nokiás dobozokat.

“Nem szép az Elődtől, hogy ilyen dolgokat állít” – kezdtük a beszélgetést Hagyó Miklóssal, aki közben megmutatta a róla az utóbbi időben készült fotókat. Mint kiderült, valóban elkezdett edzeni, de ennek semmi köze az erőszakos börtönkörülményekhez. Állítása szerint például még egy szappant sem látott leesni a zuhanyzóban. A börtönben a beilleszkedés egyik lépcsője, hogy az elítéltek tetováltatják magukat, Miklós viszont előtte mindenképpen szerette volna formába hozni magát, hogy jól is mutasson rajta a kiválasztott minta, amiről egyébként elárulta, hogy valószínűleg egy stilizált metróalagút-fúrópajzs kerül majd mindkét mellizmára. Ezért látott neki az edzésnek. Közben János megmutatta nekünk a hátát, és megdöbbenve tapasztaltuk, hogy milyen magas minőséget nyújtanak a magyar börtöntetoválók: őt egy 7M típusú Rakéta porszívó díszítette, tökéletes árnyékolással.

Edzéshez már a rosszabb minőségű tavaszi vagy olasz felvágott is megfelelő.

Már a bulvársajtó szóhasználata is hibás, hiszen konditerem egyáltalán nem áll rendelkezésre, így gyúrásról sem lehet beszélni, de ahogy a való világban, Hagyó a börtönben is megtalálta a lehetőséget arra, hogy gyarapodjon. Mivel a konyhán kapott munkát, a nehéz felvágottrudakkal és hústömbökkel kezdte edzeni magát. Így volt a legkönnyebb rávennie magát a mozgásra, hiszen például a párizsihoz odakint is különleges viszony fűzte, a Pick Füstölt Parizer nevű termékéről őriz is egy képet a párnája alatt. A súlyemelést aztán egy kis kesztyűzgetéssel kezdte ötvözni a hűtőházban.

Néha felragasztja az egyikre Tarlós István fotóját.

Az igazi áttörést azonban a futás hozta meg, ezzel sikerült a legtöbbet javítania a formáján. Hagyó egyébként egy kis futó csapatot is szervezett a börtönben, többen követik már a példáját, és róják vele a köröket az udvaron. Miklós egyik legfontosabb benti misszióján tekinti a fiatalkorú bűnözők rászoktatását a mozgásra, ami eleinte nem ment egyszerűen, de a reggeli felvágott ellopásával őket is könnyen futásra lehet sarkallni.

Ilyenkor általában a Rocky zenéjét fütyülik közösen, hogy gyorsabban fogyjanak a kilométerek. Mögötte az ifjú zsebesek.

Búcsúzóul elmondta, hogy szabadulása után sem hagyja majd abba a sportolást, valamelyik küzdősportban pedig versenyszerűen is ki akarja majd próbálni magát, tapasztalatait pedig egy fitneszvideó-sorozatban osztja majd meg a világgal.

5 KOMMENT

  1. ezek előzetesben lévő fiatalkorúak.
    azért nem semmi, hogy a börtön mennyire képes megváltoztatni az embereket. hajrá hagyómiki! ha így folytatod még köztársasági elnök is lehetsz. Shit Pál úgyis lemond két év múlva.

  2. Miki az utolsó képen azzal fejpánttal, meg a kutyaszalámival a hóna alatt, pont úgy néz ki mint egy Mexikói, aki éppen most lopta el Lessy-nek a vacsoráját, és a kölykök a nyomába eredtek

  3. A börtönmoziban látott Isten hozta őrnagy úr c. film mélyen megrázta, különösen a dobozgyártás jeleneteit kedvelte, mert emlékeztette a kinti vidám élet sok- sok epizódjára, különösen a számára kedves Nokiás dobozra. Kérésére többször is visszajátszották a gyártás jeleneteit, s miután jól megtanulta ezeket a mozdulatokat, kérte a börtön személyzetet, hogy ő is gyárthasson ilyen dobozokat, amelyeket nagyon eredeti módon, Hagyó-Nokiás dobozoknak nevezett el. Szabadalmaztatnia azonban nem sikerült ezen a néven, mivel belsejük üres volt.