"Teljes siker!" – nyilatkozta a nyugdíjvédelmi biztos, S. Gabriella

A tegnapi nap folyamán minden vidéki irodából átszállították a nyilatkozatokat a Fiumei úti székházba, így a tűzben mind megsemmisült. Újra kell nyilatkozni, a határidő február 2. 23 óra!

A tűz okairól a tűzoltóság szóvivője elmondta, ők már többször figyelmeztették írásban a nyugdíjfolyósítót, hogy számolják fel az irattárban található kézilabdapálya nagyságú dohányzót, ahová ráadásul a szomszédos két irodaházból is átjártak. A figyelmeztető dokumentum külön kitért a dohányzó melletti raktárhelyiségben működő kínai petárdaüzem veszélyeire is. A Nyugdíjfolyósító nyilatkozata szerint tűzvédelmi szabályaikban semmi olyan nem volt, ami ne lenne megtalálható bármelyik másik uniós ország nyugdíjfolyósítóinak biztonsági szabályzatában, így ha őket elmarasztalják, akkor másokat is kell!

„Természetesen mindenki újból lehetőséget kap a magánnyugdíjpénztárban maradásra” – nyugtatta meg a kedélyeket dr. Mappai Zsoltné, osztályvezető helyettes. Az ismételt nyilatkozattételre február 2-án, 23 óráig van lehetőség. Mivel jelenleg az összes kirendeltséget tűzoltók vizsgálnak még legalább két hétig, ezért alternatív helyszíneket jelöltek az újra nyilatkozáshoz.

A budapestiek a bukaresti magyar nagykövetségen adhatják le nyilatkozataikat. A soproniak Kisvárdán, míg a Szegediek svéd testvérvárosukban Norcsöppingben nyilatkozhatnak a maradásról.

A Pécsiek a mecseki uránbánya V.-ös szállítóaknájának III-as járatában tölthetik ki a megfelelő dokumentumokat. Az önkormányzat a lejutáshoz mindenkinek saját csillét biztosít, amik az Áfium étterem előtt taxi-drosztról indulnak 20 percenként.

„Most még gördülékenyebb lesz az ügyintézés” – biztatott dr. Mappainé. Ennek az ígéretnek megfelelően Nagykanizsa és Székesfehérvár között mobil, ún. Mad Max irodák fognak ingázni mindig a forgalommal szemben haladva. A lenyitott oldalú irodakamionokra kizárólag menet közben lehet fel- és leugrani.

A gördülékenységet támasztja alá az ózdi acélmű nyújtott betonacél hengerelő futószalagján működő Rapid Rendezési Fülke, ahol a borsodi régió lakosait szolgálják ki.

A rövid határidőre reagálva a helyettes asszony egy Schmitt Pál idézettel válaszolt: „Nincs lehetetlen, csak telhetetlen!”

13 KOMMENT

  1. A hasonló tűzesetek elkerülése érdekében az újonnan begyűjtött nyilatkozatokat a Paksi Atomerőmű reaktorhűtő medencéjének vizében tárolják kétszáz évig.

  2. A másik lehetőség, hogy söralátét nagyságú titánlapba, kifli formájú nikkellapba, vagy A4-es méretű gránitlapba vési, karmolja vagy rágja a nyilatkozatot a honpolgár, és postai csomagban feladja, Selmeczi Gabika nagyasszony részére.