Elfajultak a tüntetések

Egy csoport revizionista tüntető Nagy Egyiptom-térképpel vonult az utcára, követelve a fáraók és az istenek restituálását. A férfiaknak újra kötelező lenne a szemfesték.

A magát Egyiptomi Gárdának nevező szervezet ágyékkötőből és gyékénypapucsból álló egyenruhájában Kairóban az utcára vonult, és követelték: legyen újra Luxor a főváros, az államfő legyen újra fáraó, az emberek pedig végre járjanak újra olyan kifacsart testhelyzetben, mint a hieroglifákon.

A szervezet vezetője, Abud El Rachim elmondta: „Sok mindenben osztom a régi fáraók álláspontját. Például nagyon jól állna a férfiaknak is a szemfesték.” A szervezet legfőbb problémája a jelenlegi vezetéssel, hogy Mubarak nem Ré isten fia, ezért szeretnék őt elűzni, és apróhirdetést feladni, vagy esetleg televíziós tehetségkutatót szervezni, amelynek segítségével kiderülhetne, ki Ré fia, és alkalmas-e a fáraóságra.

Az Egyiptomi Gárda emellett követeli vissza Párizsból az obeliszket, amit még Napóleon vitt magával Luxorból, valamint a Louvre udvaráról az üvegpiramist, függetlenül attól, hogy azt nem is az egyiptomiak építették.

11 KOMMENT

  1. Figyeljetek drágáim, a politikai-társadalmi humor, mint a nép vezetői által elkövetett visszásságok kigúnyolása, a népben hivatott a gőzt kiengedni.

    Amikor egy olyan népet humorizáltok mint az egyiptomi és olyankor, amikor egyként mozdulnak meg, a jóérzésű emberekben ez visszásnak tűnhet.

    Rendben, vannak jó poénok benne, de az időzítés, gyerekek… az időzítés…

  2. A legendás egyiptomi-magyar barátságra tekintettel, pályázzuk meg a negyedik nagy piramis építésének kivitelezési munkálatait.
    Szerintem a csapat már össze is ált a BKV (BKK) -nál. Én nagyon komoly tanulmányokat tudnék készíteni, de megfelelő honorárium esetén a vázlatterveket is elkészítem, akár makettel is.
    Tudom Viktor múlt hétfőn jött haza, de ideje lenne visszaküldeni, mert nagyon úgy néz ki, hogy rossz emberrel parolázott. (Külpolitikában nem jönnek be az útja, sem EU-n belül, sem kvül. A szlovákok hogy félhettek a hét közepén, mikor megtudták, hogy a I.Viktor Kairóból jön…)
    😉

  3. Magam is tamogatom az orban kormany egyiptomi piramisepito projektjet. Szinten vastag szakertoi dijert at tudom adni 1985-os kockas fuzetemet, melynek masodik lapjara nem egy piramist felvazoltam, tehat tortenelmi erteke is van, hiszen nemzetunk vezetoje akkoriban kapta azt a mindent megmozgato lengosallert, amitol az orra elgorbult, am ugyanekkor hatarozta el, hogy onnon szarsagabol fakado sertettseget megtorolja az egesz ostoba orszagunkon.

  4. “Valami szöget ütött a fejembe. Fülkéket exportálni Kairóba, amíg nem késő.”

    Hogyisne, a végén még fülkeforradalmárkodnának, és Egyiptomban is kétharmad lenne.