Kósa Lajos szomorú és kicsit dühös is, amiért nem ő kapta a díjat

A most létrehozott újpesti Semsey-díj mintájára újabb díjat hozott létre a Fidesz: az elismerés a legtöbbet miniszterelnök Fidesz-tagnak jár. A díjazott aranyozott emlékplakettet és életjáradékot kap.

A díj feltéteteleinek egyelőre csak Orbán Viktor felel meg, de a díjak odaítéléséért felelős kormányszintű bizottság vezetője Szijjártó Péter elmondta, reméli, hogy a közeljövőben újabb politikusokat jelölhetnek az elismerésre. A díjhoz egy fehérarany domborművel díszített fél méter átmérőjű plakett jár, ami egy kommunista nyugdíjtőzsdés, cilinderes, szivarozó, éppen nyerészkedő embert agyonverő hortobágyi marhapásztort ábrázol.

Az előterjesztés szövege szerint “az kormány a díjazott részére az élete végéig havi járadékot fizet. A járadék összege a mindenkori miniszterelnök tárgyhavi illetményének a 65 százaléka”, amit rögtön, az odaítélést követő hónap első napjától folyósít a kormány. “Előbb csináld azt, ami szükséges, utána azt, ami lehetséges, és máris azt fogod csinálni, ami lehetetlen.” – nyilatkozta a hírrel kapcsolatban Schmitt Pál, akit a díj átadására jelöltek ki.

5 KOMMENT

  1. Kósa Lajos itt inkább olyan képet vág, mint aki egy fél délelőtt citromot nyalogatott a nagyerdei csónakázótónál, és közben tüske ment a talpába.

  2. Nem tudom mi a probléma. Ki lett írva a pályázat, bárki indulhat rajta, most ne hogy már Orbán legyen a hibás, hogy nincs más aki meg tud felelni! Ez az aljas, rosszindulatú gyanusítgatás engem felháborít. Hogyan várjuk el ezután a kormánytól az eredményeken ilyen szembeszélben….

    Gyalázat kérem! Ez is csak egy kommunista hagyaték, dehát ezért tart itt az ország…

  3. “egy kommunista nyugdíjtőzsdés, cilinderes, szivarozó, éppen nyerészkedő embert agyonverő hortobágyi marhapásztort ábrázol.”

    hat ez rohadt jo, :)))))))))))))))))))))