Többször is gyanús háttér előtt nyilatkozott

Kölcsönzőjegyeket loptak, Descartes-gondolatokat plagizáltak, több egzisztencialista idealistának adta ki magát, Tamás Gáspár Miklós nyelvvizsgákat hamisított, Heller Ágnes pedig L’Oréal kozmetikumokat próbált kilopni a hajában egy Tescóból.

Mára már nem kétséges: az MTA Filozófia Intézete az elmúlt években bűnbarlangként funkcionált, ahol a filozófus-maffia kiterjedt bűnszövetkezetben rettenetes bűncselekményeket követett el gondolatban.

A bűncselekmények nagy része csupán azért nem valósult meg, mert a filozófusok nem tudtak abban sem megállapodni, hogy ők maguk egyáltalán léteznek-e, vagy csak az létezik, aki gondolkodik, és amikor éppen nem gondolkodnak, akkor is léteznek-e, és ha a gondolkodás a létezés szubsztanciája, akkor Schmitt Pál vajon mi?

A H. Ágnes és T. Gáspár Miklós vezette bűnbanda gondolatban a  drogkereskedelembe is belekezdett, de végül nem jutottak dűlőre, hogy empirikus vagy racionalista megközelítésben öntözzék-e a marihuánát, mire az e célra beszerzett egyetlen tő kender is elrohadt. Aztán a rothadó kender kapcsán T. Gáspár Miklós és társai 3 napon túl gyógyuló esztétikai vitába keveredtek egy holland vendégprofesszorral, akit T.G.M. Immanuel Kant-i értelemben buzinak nevezett, mire az hazautazott.

Az ilyen nagy volumenű gondolat-bűncselekmények mellett számos apróbb bűntény is a filozófusbanda számlájára írható. V. Mihály az Országos Széchenyi Könyvtárból kölcsönzőjegyeket lopott, hogy így egyszerre ötnél több könyvet is ki tudjon kölcsönözni a doktori disszertációjához. A bűnbanda két feje is részt vett piti akciókban. T. Gáspár Miklós, aki semmilyen idegen nyelven nem beszél, magát nyelvvizsgabizottságnak kiadva nyelvvizsgákat írt alá, H. Ágnes pedig gyaníthatóan sorozatosan L’Oréal- és Baba-kozmetikumot próbált meg ellopni és a hajában kicsempészni Tesco áruházakból. H. Ágnes a nyomozás eddigi állása szerint nem saját célra dolgozott, vallomásában Kierkegaard-ra és Epikuroszra hivatkozott, akik ellen nemzetközi elfogató parancsot adott ki a rendőrség

32 KOMMENT

  1. Azt el is hiszem, hogy a Hellerágnes nem saját célra lopkodja kozmetikumokat.
    Így ránézésre, egy boszorka és egy aszaltszilva véletlen kereszteződése alapján jött létre ez a banya.

  2. H. Ágnes és ez a bűnöző banda évtizedeken át pazarolták a magyar és más nemzetek vagyonát, felelőtlenül dobálóztak a magyar és idegen szavakkal, amiből még nemzetközi botrány is lehet. Továbbá jogtalanul juttatták magukat az állami dotációs irószerekhez is. Ez utóbbiakat például névtelenül és megtévesztésül szegénylegény álruhában, kizárólag a tanévkezdési akciókon szerezték be. Szégyen az ilyen…nagy szégyen.

  3. Ezzel a Széchényivel most bajban vagyok
    egyrészt Országos Széchényi könyvtár
    másrészt (a győri) Széchenyi István egyetem
    én eddig azt hittem ugyanarrol az emberről van szó, vagy mégsem?

  4. Nekem viszont a filozofia tanszek kulon engedelyenek es igazolasanak birtokaban JOGOM VAN BARMELY SIK FELULETRE MEROLEGEST ALLITANI havi egy alkalommal, az ejjeli orakban.

    Smitpaca egyebkent a cogito ergo sum elv alapjan jobbara egy asztral plazmakupac, amit csak beletuszkolnak egy ilyen elonytelen oltonybe, es egyetlen celja az alairas barmely feluletre.

  5. Azért még egy kicsit többet kellene tenni az irodalmi nobel dijért a zsurnaliszta jelöltnek !Az 1930 években volt “szegénységi bizonyitvány”,de hogy 2011-ben sem tudták megszüntetni?????

  6. Ezek szerint ha egy PhD tudományos fokozattal rendelkező 59 esztendős fószer, aki a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, gondolatban ellopja a szomszéd tinilány szárítón lógó bugyiját, és azt jól megdugja, az már bűncselekmény?
    Vagy csak akkor minősül azzá, ha a képzelgés valós ejakulációval párosul?

  7. A szellemes cikk és a hozzászólások olvasása után nem támadt egy fikarcnyi kedvem sem a viccelődéshez.
    Szégyenteljes, hogy a nagy magyar elmék, akik növelik (egyébként naponta csorbuló) tekintélyünket a világban tisztelet helyett, gyalázkodást, vádaskodást érdemeljenek.
    Igen szégyen.
    Kedves Hircsárdaolvasó! Bejegyzésed Heller Ágnesről méltatlan, még akkor is, ha jogod van hozzá!
    (Valamiféle otthoni, gyermekkori nevelési hiányosságot vélek felfedezni a háttérben!).
    Amúgy pedig mások miatt is szégyenlem magam!

  8. Somorjai Zsuzsi:
    Valóban ! Bingó ! a liberális nevelés TELJES HIÁNYA fedezhető fel gyermekkori éveimben,
    ami mára is jótékonyan hatott szellemi fejlődésemre :)))
    A liberális eszmék (lásd szadesz) elutasító eltűnése a közéletből igazol.
    Akinek Hellerágnes a nagy magyar elme, akkor el is hiszem hogy szégyelled magad….:))
    A NAGY MAGYAR ELMÉK adtak a Hazának, nem kiügyeskedték zsebükbe a milliárdokat ,mondvacsinált témák kibontásával ….

  9. Zseniális cikk! 🙂

    Hozzáteszem, valóban mélységesen felháborító, hogy külföldi utazásokkal összefüggésben szállodai költségeket és útiköltségeket számoltak el a pályázatok során. Különös tekintettel arra, hogy a pályáztatás egy technológiai innovációs alap terhére történt, minimális elvárás – pláne egy filozófustól -, hogy teleportáló készülék segítségével csak a nettó konferenciaidő tartamára jelenjen meg a helyszínen, majd a szűken vett szakmai program lezárultakor szubsztanciálisan hazaszublimálja magát és otthon aludjon, jól megérdemelt nyugvóhelyén (a híd alatt).

  10. Supergyuri, ugye nem azt gondoltad, hitted, hogy e “nemes liberális csapat” csak elutazgatta
    a nekik juttatott, bizonyítottan több, mint 400 millió forintot ?????????
    hmmm, lehet, hogy kis bonbonra , fagyira is jutott ebből .
    A szájuk nagy most a felháborodástól, mind az öt embernek, különösen a hellerbanyának.
    Én nem vagyok egy fidesz-párti, de a közpénzeket ne szórhassa egy nagypofájú se, ha lehet.

  11. Szánalmas, hogy ilyen ócska poénokkal akarják eltussolni a kis “apró” ténykedéseiket. Mi sem bizonyítja jobban az általuk fémjelzett igazságtalanságokat és bűnösségüket, mint az, hogy ilyen vehemensen, gyakorta és ekkora erővel védekeznek, s próbálják belevonni ebbe az egészbe a politikát, holott az egész ügy lényege független a jelenlegi kormány érdekeitől. Ez nem politikai ügy, hanem az igazság felfedése. És kedves hellerágnesék most a politikára akarják fogni a “rágalmazásokat”, hogy eltereljék magukról a figyelmet, sőt, még őket lehessen a végén sajnálni. Ja, és még valami: Ne azonosítsuk már helleréket a filozófusokkal, és fordítva. Ők nem a filosophosok körébe tartoznak: egy jó filozófus nem hisztizik, nem csinál politikát, nem bratyizik, és nem oszt ki 200-felé pénzeket, hogy minden kasztjabelinek csurranjon-cseppenjen valami, hogy legközelebb majd legyen, aki kiáll mellette, mint a “filozófus szakma” elkötelezett, szerencsétlen képviselője.

  12. kiskolompnak tökéletesen igaza van!

    az a baj, hogy a Hírcsárda (és a hozzászólók jelentős része is) mindig elkanyarodik a valóságtól, illetve annak csak kis szegmensét bemutatva (ha úgy tetszik objektív menopauzáját vizuálva) eltorzítja a valóság barlangfalra vetülő árnyait. ha a filozófusok valóban igazi filozófusok lennének, akkor meg sem történhetne olyan eset, hogy a nevük felmerül bármely anyagi haszonszerzés céljából elkövetett bűncselekménnyel kapcsolatban, hiszen kint a pusztában tengődnének maniókagyökéren, lassan szürcsölve saját vizeletüket.
    míg azonban ezek a konformista állatok a városok levegőjét lélegzik (némelyik háztartási gépeket is használ!!!) addig valóban csak egy kifejezés illik rájuk: BŰNÖZŐK!

    az összes ilyen “pénzért gondolkodó” ingyenélőt deportálni kellene afrika legsötétebb zugaiba!

    köszönöm figyelmüket! következő előadásomban a politikus felkoncolásának lehetőségeit veszem górcső alá, figyelembe véve a Fűrész című film első és hatodik része között lezajlott kínzóeszköz-forradalmat.

  13. “Amúgy pedig mások miatt is szégyenlem magam!”

    Én jó pénzért bárki helyett szégyenlem magam. Ajánlatok ‘bérszemlesütő’ jeligére a szerkesztőséghez kérem eljuttatni.

  14. Kedves Ildi néni! A barlangfalra vetülő árnyak már egyébként is torzak, vö. Platón. És kérlek ne élesítsük ki a helyzetet bűnözőkre is vizeletivókra. Nem csak aszkéták és sittesek léteznek a szakmában. Ismételten mondom, hogy a filozófus az filozófus, és nem hellerágnesék. Igen, a filozófus és a tudós városban él, dolgozik, munkálkodik, jókat eszik és iszik, hisz nem pocsékon tengődik, de azért ne mondjuk már, hogy őt éri most támadás. Ágnesék nem ez a kategória. Hiszen náluk a filozófus nem szakmai leírások alatt konstituálódik, hanem jól megszőtt kapcsolati alapon. Ha ez alapján formálódik egy csoport, igazad van, valóban bűnözők a hellozófusok. Nem azért, mert városban laknak, nem azért, mert nem fénnyel táplálkoznak vagy ingyen élnek, hanem mert a gondolkodás aktusát mint olyan, semmiféle munkájukban nem láttatják mostanság megcsillanni. Nem azt, és nem úgy csinálják, amit és ahogyan kellene, és ezért valóban bűn mindenféle címen pénzt felvenni. Vagy Te, kedves olvasó, nem gondolkodnál el kissé azon, ha egy szakács azért kapna juttatást, mert steak helyett gumi cipőtalpat sütögetne, és a sütés során száz meg száz kukta venné körül, aki a cipötalp ellenében kaviárt adna neki, és aztán egy kis osztrigahéjban “a jól elvégzett munka után” mindenki megkapná a maga jussát? Ja kérem, hogy minden kuktának csak 4 szem ikra jutott? A következő osztozkodásnál talán a saját, 20 éve nyűtt zoknijukért cserébe már kaphatnak libamájat is. Hoppá, a közvélemény rájött, hogy a cipőtalp nem jóízű, túl sok a kukta, és sehol az emészthető, hasznos és friss szellemi táplálék? Na ne a lejárt szavatosságú kajákat kínáló, kaviáremésztő emberekkel azonosítsuk a világ, és kis országunk igazi tudósait, filozófusait, történészeit stb. (akik ugye nem a hellozófusok…).