Talán az egyik utolsó nyugodt pillanata. Nagy feladat vár rá.

Szomorúan vették tudomásul az Orbán gyerekek, hogy a család kedvenc hörcsöge, Bandi, mostantól mint a magyar filmipar felvirágoztatásáért felelős kormánybiztos tevékenykedik majd, így biztos nem lesz ideje otthon rohangálni a mókuskerékben.

Váratlan helyről érkezett a felmentő sereg a magyar filmipar megmentésére. Neves szakemberek és elismert filmcsinálók meghallgatása után végül Orbán Viktor kedvenc háziállata, Bandi hörcsög kapott kormánybiztosi megbízást, hogy vegye kézbe és virágoztassa fel a magyar mozgóképes kultúrát és az aköré szerveződő iparágat. A család kedvenc háziállatáról már eddig is sokat tudhatott a közvélemény, többek között hogy imádja a japán fúziós konyhát, a szivarokat, valamint a fiatal modelleket, most viszont az is kiderült, hogy igazi filmrajongóról és szakértőről van szó.

A vele készült legelső interjúban András mesélt arról, hogy a magyar rendezők közül Jancsó Miklós korai zsengéit kedveli, egyébként pedig a kortárs skandináv filmkultúrát tekinti iránymutatónak, kedvencei közé tartozik többek között Sigurd Sigurdssontól a Gyilkos pomelo, Niclas Kvarforthtól a Varjak vacsorára Bergentől 145 kilométerre, valamint Kjetil Wongraven fő műve, az Elárvult lemmingek latifundiuma.

Az már biztos, hogy hivatalba lépése után legelső feladata a budapesti mozik pattogatott kukorica kínálatának ellenőrzése lesz, valamint elindítják a legnagyobb magyar sikerfilmek folytatásának gyártását, legelőször valószínűleg a Meseautó 2: Tokió Drift és a Hídember 2 munkálataihoz látnak majd hozzá, utóbbiban Széchenyi István harmadik reinkarnációja építi majd fel a Golden Gate-et.

8 KOMMENT

  1. köcsög hörcsög szörpöt szörcsög.
    a szíjjártó meg költözzön be a Bandi megüresedett akváriumába.
    de legalább szakértőt neveztek ki, nem valami himihumi lakkoshajú buzeránst.

  2. @Mókusmajom: Helló, unokaöcsém! Költözz be te is a villába (sajna a te neved már csak VV Mókusmajom 2 lehet, de mondjuk latinos műveltségedre való tekintettel VV Mókusmajom II), itt rengeteget lehet zabálni ingyen. Cserébe persze el kell viselni ezt a sok barom statisztát.