A Fidesz családpolitikájának legújabb része jövő héten ölthet törvényi formát: a kétgyermekes családok alanyi jogon igényelhetnek Orbán Viktortól még egy gyermeket.

Az új magyar ideális családmodell


Tegnapi sajtótájékoztatóján Orbán Viktor maga kezeskedett érte, hogy a kétgyermekes családok még egy gyerekhez jussanak. Azokhoz a családokhoz, ahol az apuka nemzésképtelen vagy sokat dolgozik, illetve ahol az anyuka egyedül neveli gyermekeit, Orbán Viktor személyesen látogat el, hogy közvetlenül saját magjaiból teljesítse a kormány által tett ígéretet.

Azok a családok, akik ilyen módon bővültek, nemcsak mentesülnek az SZJA megfizetése alól, de fizetésük után ők maguk igényelhetnek SZJA-t, illetve ha mindhárom gyerek elérte az iskoláskort, a Kormány Büfélurkó Programja keretében megtanítja őket, hogy háromfős családi bandába verődve hogyan kell elszedni a többiek uzsonnapénzét.

Az adómegkerülésre irányuló visszaélések megelőzése érdekében a miniszterelnök elmondta: eztán nemcsak a szlovák rendszámú autókra és a Szlovákiában bejegyzett magyar cégekre, de a szlovák akcentusú kisgyerekekre is jobban oda fognak figyelni, és vizsgálni fogják, hogy valódi gyerek-e, vagy csak adókedvezményként tartják.

5 KOMMENT