Nem áll jól neki a napszemüveg

Ha jövőre Tarr Béla rendezné az újévi beszédet, a köztársasági elnök a Sándor-palotából kisétálna Gödöllőre, de csak Mogyoródnál szólalna meg.

Egy héttel Schmitt Pál újévi beszéde után a Köztársasági Elnöki Hivatal már szervezi a jövő évi filmet. A hibákból okulva, az előnyöket tovább erősítve Schmitt Pál egy még dinamikusabb, még látványosabb filmben gondolkodik.

A legkézenfekvőbb fejlesztés az lesz, hogy steadicam helyett a kamera rendes fahrtsínen fog haladni az elnök előtt, a síneket a képből azonban nem utómunkával tüntetik el, hanem real time-ban két színesfém-tolvaj szedi fel a kamera után lépdelő elnök lábai előtt.

A rendezők között felmerült Tarr Béla neve is: a hosszú, vágatlan snittjeiről ismert rendező koncepciójában az elnök a Sándor-palotából Gödöllőre indulna, miközben a fekete-fehér képen egy darab hatvanas izzó imbolyogna a feje fölött.

Ha sikerül a költségvetésből kicsit több pénzt elkülöníteni, akkor pedig vagy George Lucas rendezi a beszédet, amely esetben Schmittet hologramként vetíti ki egy R2D2-es egység, vagy a Mátrixot is jegyző Wachowski-testvérek, amikor is nem Schmitt Pál menne a kamera körül, hanem a kamera őkörülötte.

Mivel Magyarország Köztársasági Elnökének Hivatala az állampolgári kezdeményezésekre is nyitott, további ötleteket várunk kommentben.

24 KOMMENT

  1. én Jancsó Miklóssal tudnám hatásosan elképzelni:
    eSCéHá egy temetőből indulna, a kapuban csúnyán nézne rá a temetőőr, majd elhaladna egy talponálló mellet, ahol Kapa egyértelműen lebuzizná, aztán innának egy fröccsöt és Miki bácsi belökné egy gödörbe a végén…

  2. Szerintem Michael Bay, a Transformers rendezőjét kéne felkérni erre a megtisztelő szerepre. A politikusok autói lennének az átalakuló járművek, Szalai Annamáriát Megan Foxra sminkelnék, robbanna a Parlament, a Sándor-palota, a Himnuszt pedig a Linkin Park adná elő.

  3. Kína újkori történelme kezdetén, a kommunizmus hajnalán, Mao Ce-Tung lelkes hívei egy emberként, halált megvető bátorsággal hajtották végre a hosszú menetelést.
    Ezért, az új Schmitt Pál film címe is lehetne, A hosszú menetelés 2.
    Mivelhogy üres az ország vászontarisznyája, én a rendezést Lucas helyett inkább Sebeők Jánosra bíznám.

  4. Az ifjú Jancsó ezt jobban csinálta volna. A feje fölött helikopterek köröznének, körülötte birkanyáj kavarogna, miközben az Üllői úton lépdel, és bébidollba öltözött, körtáncot lejtő lányok fognák a kezét. (Pucérok azért nem, mert azt tiltja a médiahatóság).

  5. Én a Horváth Ádám “szomszédok”-os verzióját támogatnám… úgyis a szocilazmust építjük újra… lassan-lassan…
    Szereposztás:
    házban
    – Bőhm bácsi, mint házmester: SP repablik prezident (magyarosan)
    – Mágenheim doki: OV (talán év végére bele is kopaszodik a szerepbe)
    – Mágenheim doki élete párja Juli a kozmetikus: Tömjén Zs.
    – Mágenheim gyerekek: Juli – Szíjgyártó Peti (kis smink kell); a kis Flóra: ? talán NagyA
    – Taki bácsi a vállakozó barát: MatolcsiGy (az ország majdnem úgyis egy rossz lada szinten van)
    – Lenke néni a radikális nyugdíjharcos: SelemeciGabika
    – Vágási Feri lehetne KövérL, a szavak/szedő/ emeber
    – Vágásiné Judit a tanárnő: HofmannRóza
    – Szólásszabadság védelemzője, Sümegi: LázárJani
    – A nyugdíjas színházügyelő lehetne PintérSanya
    házonkívüliként:
    – GáborGábor a lelekes fodrász lehetne az MSZP-s d’Artagnan Mesterházi
    – Alma lehetne Jobbikos DúróDóra, élete/ellenzéki/párja az erdész Jani az LMP-s SchifferAndrás
    – Kalmár Úr és Kenéz elvtrás helyére meg bárki benevezhet.
    … stb…
    S a végszót természetesen az újévi köszöntőben a házmester SP mondaná, valami nagy okossággal…
    😉

  6. Nekem jupiter otlete tetszik, picit mozgalmasabba azzal tennem, hogy amikor smitpaca felhorgi az utolso bolcselletet az ujev hajnalan, akkor az egesz lantos utcai haz (amiben csak dicso kormanyunk es paca van) nuklearis tamadas aldozatava valik, spontan 1 perc alatt porra olvad. Ezt a porbol olvadt kis uveget novakutod elviszi a jobblikhoz, korbecsodaljak, majd 5 percen belul sugarbetegsegben elhunynak. Aztan egy dramai napfelkelte es kesz is a remek palyamu!

  7. Schmitt beköszön, majd rögtön kiveti magát a Sándor-palota ablakán, beugrik a Várban várakozó Alstom metrókocsiba, majd a Sikló pályáján lerobog a Clark Ádám térre, ahol belegázol a tér közepén virágokból összeálló Orbán-portréba, ott alámerül, és egy titkos alagúton nemsokára eléri a NMHH titkos részecskegyorsítóját, amit a 4-es metró kongó alagútjából alakított ki a titkosszolgálat. M nemsokára megcsörrenti high tech vaníliás karikáit, amit Schmitt a szeme elé tartva egyben érzelemforrasztónak is tud használni. (Részlet az MMKA-hoz benyújtott “Schosche mond hogy jókedvel” című James Bond-folytatásból)

  8. Én olyat gondoltam, h Sith pál beszél, és a klónkatonák között sétál, és beszél a Birodalomról, meg arról, h a köztársaságpárti lázadóhazaárulószakadárcsürhebalosok miatt van minden, de semmi gáz 🙂

  9. Én is favorizálom a Michael Bay-es ötletet, azzal a különbséggel, hogy a politikusok lennének a robotok! Pl.: Megatron: Gyurcsány, Optimus: Schmitt (Úgy is ő beszél…) … És a többi.
    Sam: Orbán
    Mikaela: Ööööööö… Fogós kérdés… : )

  10. Ennyit már rég röhögtem, jobbak a kommentek mint a hír. Én egy South Park verzióra gondoltam a Kövér Lackó lehetne Eric Cartman, Kenny lehetne valamelyik beszédhibás emberke, Kyle meg a Demszky.