Képünk illusztrátorral készült

Új sorozatunkban külföldi (és néha belföldi) tudósítónk, Autoreverz jelentéseit tesszük közzé. Tudósítónkat szerencsére már kiengedték a kórházból, ám véleményével, burkoltan felforgató utalásaival és szermérmetlenül kendőzetlen póniellenességével szerkesztőségünk nem feltétlenül ért egyet. Ugyanakkor szeretnénk megmutatni: sajtószabadságban élünk. Mi szóltunk.

140 ezer gyeptéglát hív vissza a Baumax
A jogerős bírósági végzés indoklása szerint a “hagyományos füvesítési technikákat alkalmazó gazdák elkedvetlenítésére lehet alkalmas” az áruházlánc által forgalmazott termék ismertetetőszövege: az “egyébként is fanyar, helyenként kifejezetten száraz, szenvtelen hangvételű leírás” bár explicit módon nem említi, azonban “összességében méltatlan fényben tünteti fel a termőfölddel harmonikus viszonyban élő, gazdálkodó embert”. A döntésről beszámoló közlemény január első hetében a tömegközlekekedési járműveken percenként kerül bemondásra, az általános- és középiskolás diákok legkésőbb a szünet utáni első földrajzórán értesülnek.

Ivarérettségi tételek szivárogtak ki egy veszprémi fiúkollégiumból
A felfordulás hírére kiérkező nevelőtanárok az ivarérettségi témakörök nagyrészét fenyegető részletességgel kidolgozott állapotban találtak meg: a téli elzártság után a diákok a hazatérő Odüsszeusz dühével tanulmányozták öltözőszekrényeik ajtáján a legkülönbözőbbpénelopékról készült, többszörös életnagyságú fotókat. A kollégium házirendjének hangos átismétlése nem hozta meg a várt eredményt: a folyamatos szivárgásnak csak a közeli leánykollégium lakóinak erőteljes nyomására sikerült véget vetni.

Kártérítési pert nyert egy magyar sajtburger
Tizenhét órát töltött étlen-szomjan akciós társával együtt egy pult alá szorult sajtburger, mielőtt a másnap reggeli műszakváltás felfedezte. Afélénk szendvics sérelmét azonnal jogi útra terelte, ám a nyilvánosságot a gyártó cég elleni sikeres per után rögtönzött sajtótájékoztatón vállalta először: “Egymás lapkasajtjába kapaszkodva virrasztottuk át az éjszakát súlyosan sebesült társammal, akiből nem sokkal éjfél után néhányuborkaszeletet sikerült átszopnom: talán ennek köszönhetem megmenekülésemet is. A kártérítési összeg egyik felét későbbre teszem el: a maradékból kihűlt sültkrumplik számára szervezek ingyenes átképző tanfolyamokat. Jómagam a busás jóvátétel mellett egy hatalmas szakmai sikert is elkönyvelhetek: jövő héten ugyanekkor egy Big Mac alsó és legfelső rétege lehetek!”

—-

Még több jelentés: autoreverzjelenti.blog.hu.

4 KOMMENT

  1. új korszak vette kezdetét.
    a véget nem érően hosszú írások helyet netméretű élvezhető poénokat kapok. már rég képtelen vagyok valamire 2 percnél tovább koncentrálni. flesbekben meg a hírcsárda magasra tette a mércét.

  2. Örülök a rövidebb híreknek. Instant marhaságok jók.

    Megjegyjzés a Hírcsárdára:
    Kollégám többször “kilájkolta” f¤szbúkra. Erre az egyik nagyokos megjegyezte:
    “már nem ez az első eset, h a Hírcsárdán komolytalan, kamu hírt posztolnak…”
    OMG.