Állítólag csak ezt a számot kérik most a karaoke-bárokban

A köztársasági elnök újévi beszédét annyiszor ismételték és idézték különböző fórumokon, hogy már nincs olyan ember az országban, aki ne tudná kívülről. A beszédet többen megzenésítették, számos remix és feldolgozás is készült, de továbbra is az a capella változat a legnépszerűbb. Nem is csoda, hogy a többféle változattal kiadott lemez első helyen nyitott a magyar slágerlistán.

A lemezre az eredeti beszéd mellett számos megzenésített változat és remix is felkerült, a legnagyobb sikerre valószínűleg a DJ Jeszi vs. Dj Nyitrai feat. DJ Flower triója által készített Magyarok a világ minden pontján – The Walking President Techno Mix számíthat a hazai diszkókban. A lemezre felkerült egy rock stílusú feldolgozás is a Pataki Attila vezényletével külön erre a célra összeálló Támasz és biztonság zenekartól, a karaoke bárokban ez a verzió lett a legkedveltebb. Igazi kuriózum, hogy a köztársasági elnök egy duettet is készített művésznévrokonával, a tinibálvány SP-vel, akinek tiszteletére ő ezúttal a Schmitt P nevet vette fel. ” Nem akartam elvenni a nevét a Kölyöktől, ráadásul elég hülyén nézett volna ki a tracklistben az SP feat SP, nem?” – magyarázta el a név körüli ügyeket Schmitt Pál riporterünknek, akivel annak ellenére nagyon kedves volt, hogy a reggeli székelés közben zavarta meg telefonon, majd hozzátette, hogy remélhetőleg a duettnek köszönhetően a Playboy után most meglesz a Bravo-címlap is.

A magyar debütálással egyidőben az album az Európai Unió országaiban is megjelent, ahol egyelőre nem ostromolja a slágerlistákat, de magyar nyelvű kiadványhoz képest igen nagy a kereslet a CD-k iránt. Egyedül Franciaországban fogadták furcsállva az újévi beszéd lemezét, ennek egyik lehetséges oka, hogy külföldön nem Schmitt P művésznév alatt került kiadásra az album, hanem az elnök úr egyik közkeletű becenevét használták az adott országok nyelvein. A Le Pen névről azonban a franciák teljesen másra gondoltak, még vizsgálják, hogy hiba csúszott-e a fordításba, és ha igen, milyen új névvel lépjen be a francia piacra Schmitt Pál.

10 KOMMENT

  1. Most mondta be a rádió , hogy az Al Jazeera Tv ma délelőtt élő egyenes adásban sugározta amint Osama Bin Laden elismerően nyilatkozik az új évi beszéd Pataki féle remekbe szabott verziójáról.
    A méltató szavakat követően, Allah áldását kérte minden igazhitű kormánypárti és ellenzéki jó Magyar munkásemberre.

  2. tévedés, én ilyet soha nem mondtam. viszont az Ice-T-vel közös duett, na az tökös, az minden tekintetben megfelel annak amit Allah diktál a fehérek és feketék kulturális együttműködéséről, ahogy az a Korán 121. szúrájában, a “közösködés” címűben benne is foglaltatik.
    aki ennek az ellenkezőjét hirdeti, az az iszlám ellensége, és holnaptól öngyilkos merénylők vadásznak rá, akárhol is legyen
    al ilaha il Allah