Igazi nagy vadat vett célba Annamária

A „vasaló” szócikk azon mondata, mely szerint „régen a vasaló faszénnel működött”, tartalmazza a lófasz szót, de nem ez a legsúlyosabb szabálysértés, ami az online lexikonban olvasható.

A Wikipédia több szócikkét is sérelmezte az , mert azok a vasalós szócikkhez hasonló szörnyűségeket tartalmaznak, amelyek a kiskorúak erkölcsi, szellemi és pszichikai fejlődésére hátrányos hatásúak lehetnek.

Az NMHH Wikipédiához intézett levelében kitér arra, hogy a fenti esetek különösen a kiskorúak pszichikai fejlődésére lehetnek szélsőséges hatással, hiszen mindenki számára ismert az a 2008-as eset, amikor egy tízéves zalapetelényi kisfiú a pornótorrent helyett véletlenül a wikipédiára tévedt, és ott a MerKUR VAlamennyi holdja fel volt sorolva. A kurva szó kiolvasása annyira sokkolta pszichésen a kiskorút, hogy azóta csak természettudományos és vallási jellegű oldalakat mer látogatni.

Az NMHH a Wikipédiának írt levelében kifejtette, hogy az ilyen jellegű szócikkeket csak este tíz óra után lenne szabad közzétenniük, a Wikipédia elnökét pedig külön figyelmeztette, hogy ha Simson típusú MoPEDE RASZTA üzemeltetője nem áll le a füvezéssel, még komolyabb szankciókra is számíthatnak a magyar hatóságoktól. A Wikipédia nem mert visszaírni.

A fentiek fényében talán olvasóink is megértik, hogy mi miért nem akarunk írni a tegnaPI NApfogyatkozásról.

20 KOMMENT

  1. En egyszer a kdnp honlapjan lattam egy orban es semjen kozos kepet, amin valahogy egy kamzsaban voltak ketten, meztelenul. Ez mondjuk egeszsegesen hatott a fejlodesemre, pl. azonnal tudom mi a ravasz, mi a csore toltes, mi a kibiztositas, meg persze a celratartas. Gondolom ezzel egy darabig elleszek 😉

    Nameg meg az van, hogy nekem van tobb kifejezetetten szereksztettlen blogom, meg egy szerkesztett naplom. Most erdemes bevinnem a szervert onkent a szalacsi neninehez egy felliteres rum kisereteben, vagy inkabb varjam be ot a szerverteremben? :(((

    Jah, es egyszer kretaval rairtam egy tablara, hogy KURVA. Visszamenolegesen most akkor oda kell adjam szalacsi neninek az iskolatejemet es a parizeres zsemlet is? 🙁

  2. vasaLÓ FASZén a Szarnamária kloákájába!

    most komolyan. semmi bajom a cenzúrával, de csinálják már ésszel. sötétedés után elkapni a firkász, rongyosra verni a valagát az alsórakparton viperával, aztán kész, legközelebb majd meggondolja, hogy mit ír. de ilyen himihumi gumiszabályokkal riogatni az emberiséget, ez kész röhej. ezt egyébként a hivatal neve is méltón fejezi ki: eN-eM Háá-Hááá. faszkivan kora reggel má’.

  3. Itt a vég…. nem közel van…. nem 2012…. hanem már ITT VAN!!!
    Nem is értem, hogy az NMHH hogy nem vette észre mindegyik “article”-ben azt hihetetlen tényt, hogy
    majdnem minden 5 összetett mondatnál hosszabb cikk szavainak random betűiből ki lehet rakni azt az igencsak megbotránkoztató mondatot, hogy: “Megb**ztam anyádat lóháton!”
    Vagy ez talán már nekik is nevetséges felvetés?
    És ha már itt tartunk a hétköznapi beszédből bannolni kéne a: kolbász, lőcs, köcsög… és hasonlóan félreérthető szavakat is, mivel ezen szavak szosszindulatú vagy trágár szavak ként is használhatóak.
    Ugyan már…. vegyük észre, hogy a vég nem közeleg, hanem már ITT VAN!

  4. Helyreigazítást kérek.
    A merkúrnak nincsen holdja.
    A gyermek a fizikai fejlődésben maradt vissza, majdhogynem egyenesen visszafele kezdett el fejlődni, amikor ifjú hobbicsillagászként a távcsövében nem látott semmit a merkúr körül, a wikipédia állításával ellentétben. A “tökéletesen független és informatív magyar hírügynökség” oknyomozó riportját a tegnapi híradóban (az első frizbibajnokságról szóló hír után…) láthattuk, és ott azt állítják, hogy a gyermek lelki, de főleg fizikai homeosztázisát Horváth Ilona szakácskönyvével próbálják helyreállítani.

  5. Azonkívül a Bosznia-Hercegovina szócikkben sérelmezte annamária, hogy elsütötték a klasszikus viccet:
    – Miért sír a bosnyák szűzlány?
    – Mert nem szabad Bosznia.