A január 1-jével létrehozott Nemzeti Adó és Vámhivatal nem tudta megszerezni a nav.hu domainnevet, mert az már foglalt volt. Szintén pórul járt a szintén összevont Országos Igazgatási és Okmányiroda is.

A január 1-jén létrejött ORIGO az origo.hu domainnevet szerette volna megszerezni, de döbbenten tapasztalták, hogy az általuk áhított címen már egy hírportál működik. Az új országos hatáskörű szerv a hírportálnak százezer forint vételárat ajánlott fel, amire az Origo.hu tulajdonosa azt mondta: ez az összeg kevés a domainnév átruházásáért, de ezért az összegért egy éven keresztül hirdethetnek az origo.hu-n 34×12 pixel méretben.

Az Országos Igazgatási és Okmányiroda nem akarja követni a NAV példáját, akik a nav.gov.hu oldalra költöztek, mert véleményük szerint a NAV oldala ilyen címmel nem lesz túl látogatott. A kattintásszámot szem előtt tartva az új országos okmányiroda az origo.sex.hu oldalra költözött, ahonnan jövő hét hétfőtől letölthetők az összes hagyatéki, illetéki- és okmányügyintézéssel kapcsolatos dokumentumok.

3 KOMMENT