Tilos lesz tányért kalapácsolni is

Többek között tartalékos haderő mellett tartalékos polgárőrök, halőrök és hírszerzők, családi adókedvezmény gyermekmunka esetén is, legalább 2040-ig meghosszabbított kilakoltatási moratórium, új különadók sorsolásos alapon és változatlan energiaárak változó mennyiséggel. Folytatjuk tallózásunkat.

2011. január 1-től feláll a tartalékos haderő mellett a tartalékos polgárőrség is. Ennek lényege, hogy akinek a birtokában van láthatósági mellény vagy kék baseball sapka, ezután bármikor szolgálatba helyezheti magát és igazságot tehet. Eközben természetesen hivatalos feladatot ellátó személynek fog minősülni, így ha ellenszegülnek neki vagy sérelmére bűncselekményt követnek el, ez szigorúbban bírálandó el. Segíti majd munkájukat a tartalékos bíróság és ügyészség is, akik egy kéthetes tanfolyam és a szükséges talár megvásárlása után minden olyan ügyben eljárhatnak, ami nagyon egyszerű és tőlük 900 méteres körzetben történik.

A tartalékos halőrök olyan (szinte) büntetlen előéletű horgászok vagy halászok lehetnek, akik hajlandóak társaikat feljelenteni, míg a tartalékos hírszerzőknek olyan legalább 1 idegen nyelvet Áder Jánosnál jobban beszélő magyar állampolgárok jelentkezhetnek, akik felhasználói szinten használják a Google keresőprogramot és nem röstellnek ezért pénzt elfogadni.

Jó hír az is, hogy 2011-től már katonák őrzik a laktanyákat a külső vállalkozók helyett és a katonákra fognak vigyázni a biztonsági őrök.

2011. január 1-től az olyan családokban, ahol legalább kettő 14 év alatti munkavállaló van, a szülők és a gyermekek jövedelme együtt adózik, ám az első dolgozó gyermek 40%, míg a második gyermek 60% adókedvezményre jogosult.

Meghosszabbítják a kilakoltatási moratóriumot is addig, amíg a svájci frank árfolyama nem közelíti meg a 130 forintot, elemzők szerint ez 2040-2100 között következhet be, amennyiben nem szűnik meg a forint vagy svájci frank. Amennyiben megszűnik, akkor az adósokat a Nemzeti Bankba költöztetik.

Nem változnak az energiaárak sem, ám ezután ugyanannyi pénzért csupán 76,1%-nyi mennyiségű energiát kapnak a felhasználók, így a távfűtés is változatlan áron fog működni, ám alacsonyabb hőfokon.

Szerencsekerékkel dől el jövőre, hogy mely szektorban kell különadót fizetni, az első ünnepélyes pörgetésre 2011. január 6-án kerül sor a BÉT büféjében Matolcsy György és Kudlik Júlia vezetésével.

Jó hír a budapestieknek, hogy a BKV-bérletek ára nem emelkedik, azonban csak 15 napig lesznek érvényesek. Vitézy Dávid szerint az intézkedést több ok indokolja.

Elindul a 2013-ra tervezett egyablakos központi államigazgatás kialakítása, így 2013 végére az egész országban csak egy ablak marad, ahol ügyet lehet intézni, ám itt valamennyit. Ehhez már elkezdődött a 9800 féle sorszám kiadására alkalmas sorszámkiadó gép fejlesztése.

5 KOMMENT

  1. Remélem, hogy egész évben olyan jó cikkek lesznek az oldalon, mint tegnap és ma. Akkor talán az nmhh sem fog megbüntetni titeket. Hajrá Hírcsárda, hajrá betyárok!