Schmitt Pál szeretett volna két hangot kiejteni egyszerre egy távoli helyen

A Magyar Közlöny mai számában megjelent Médiatörvényt valószínűleg a sürgős kihirdetés miatt egy t-vel írta alá a köztársasági elnök. Alkotmányjogászok szerint a hiba nem érinti a jogszabály hatályba lépését.

Nagyon sok mindent kell aláírnom, miről is van szó? Aláírtam volna ilyesmit?” – kérdezett vissza a köztársasági elnök, aki arra hivatkozott, hogy újévi beszédére készült és különben is a két ünnep között folyamatosan rokonok látogattak az egykori Sándor-palotába, akik közül sokan azóta már ott is dolgoznak.

 A Médiatörvénybe a számos módosító indítvány miatt más hibák is csúsztak, így például négy 105.§ paragrafus van, és a bírságok egy elgépelés miatt euróban értendők, továbbá a törvény hatálya kiterjed az emlősállatokra, az ízeltlábúakra és Kínára, valamint szabályozza a műtrágya-forgalmazást, néhány építésügyi kérdést, továbbá a szilveszteri tűzijáték-használatot.

Valószínűleg több papírt összefoghattak és így hozták be a szerkesztőségbe, de így se rossz.”- magyarázta a valóban salátaszerű jogszabályt a főszerkesztő. Az utolsó négy paragrafust kitöltő receptekre és sudoku rejtvényre azonban ő sem tudott magyarázatot adni.

13 KOMMENT

  1. Szegény ember. Még a saját nevét sem tudja leírni!
    Vajon a saját aláírását mivel magyarázza?
    Szerintem erre nincs magyarázat. Az aláírást mindenki ösztönszerűen begyakorolja és írja.
    Az Alkotmánytervezetében is hemzsegtek a hibák, de akkor azz…al védte meg magát, hogy azt nem ő írta és gyorsan kitaláltak 1-2 magyarázatot, bűnbakot.
    Vajon a saját aláírását felvállalja?

    Ha engem álmomban felkeltenek, akkor is hiba nélkül letudom írni a nevemet. Ez az ember -úgy látszik- arra sem alkalmas, hogy aláírjon, nem még hogy átolvasson, értelmezzen törvényeket.
    Mert ha alkalmas lenne akkor már 1-2 törvényt az AB-hoz küldött volna.
    Jó és okos elnökünk van, “büszkék” vagyunk rá!

  2. Én csak aazt szeretném kérdezni meg, hogy a Magyarországra küldött emailjeimben lehetnek-e csúnya szók és facebook profilom nézik-e majd a törvény alapján mert vannak ott néhány meztelenes kép.

  3. Sólyom László többek között a következő szavakat intézte SP-hez:
    Láthatatlan elnökként” mindig ön mellett fogok állni, “amikor csak az ön lelkiismeretét ébreszteni kell, vagy meg kell erősíteni”
    Na, ez remekül bejött neki!!Nemcsak láthatatlanná, de még hallhatatlanná is sikerült válnia. (A Jóisten bocsássa meg neki!)

    Minden Hírcsárda írónak, és olvasónak kívánok pipec 2011-es esztendőt! 🙂

  4. A köztársasági elnöki rezidencián a takarítónő az egyik WC-ben takarít, közben egy darab szaros vécépapír kirepül a kezéből az ablakon. Utánanéz és látja, hogy az a lichthofon keresztül éppen az elnök ablakán repül be.

    Odarohan a titkárságra és elmondja mi történt, kéri, hogy még mielőtt baj történik, csempésszék ki a papírt. A titkárnő bemegy, majd kijön: Késő, az elnök úr már aláírta.