A Hírcsárda WikiLeaks csoportjának sikerült megszereznie Schmitt Pál eredetileg tervezett újévi beszédét, amit azonban az utolsó pillanatban visszavontak. Az Elnök sajtóirodája szerint a visszavonásnak csupán grammatikai, stilisztikai és tartalmi okai voltak. Az eredeti újévi beszéd szövege csak nálunk olvasható teljes terjedelmében!

Tisztelt Honfitársaim! Kedves Barátaim! Üzletfeleim! Miniszterelnököm!

Most, amikor a pezsgőspoharak koccanásán átszűrődnek Nemzeti Himnuszunk Hangjai, És Amikor Nem Tudjuk Kikapcsolni A Nagy Kezdőbetüket A Wordben, Na Végre Sikerült. Mégsem. De most jó. Szóval most, amikor két koccintás között a tiltás ellenére petárdák durrrannak el honfitársaink szájában, álljunk meg egy pillanatra, amennyire ezt az eleddig elfogyasztott alkohol és az egyensúlyérzékünk lehetővé teszi. Tegyük le a poharakat és marmonkannákat, szippantsuk fel az utolsó csík kokaint is luxuskurva hátáról, fejezzük be a padlóra kiömlött Éva vermut lefetyelését, próbáljuk kivenni fejünket a bólés tálból és nézzünk vissza az óévre. Mit kaptunk tőle, mit hagyunk hátra, mi maradt el, befizettük-e a decemberi gázszámlát, mikor kell megjönnie a ciklusomnak? Megannyi kérdés, de remélem nekünk, együtt, Magyaroknak vannak, lesznek rá valaszaink. Mert a kérdés válasz nélkül olyan, mint a nyílt seb pornó vér nélkül. De sportemberként azt is mondhatnám, hogy az élet olyan, mint egy vesztésre álló asszó a páston: hasonlatnak jó, de egy análvibrátor sokal jobb.

Nehéz és gyötrelmes éven vagyunk túl, sok viszontagsággal. Februárban karburátort kellett cserélni a  motoromban, alig találtam bele gyári alkatrészt és majdnem két hétig szolgálati Audival tudtam csak közlekedni. Aztán jöttek a forradalmi áprilisi napok, amire 20 éve vártunk: végre eljutottam Thaiföldre a feleségem nélkül. Ebben az egy hónapban teljesen át tudtam érezni Nabokov regényének minden egyes szavát, még a gondolatjeleket is.

(Ezt itt megrendülten) Sorsfordító év volt a 2010-es. Az év elején még egy ellenzéki párt alelnöke voltam, majd nemsoká én lettem a Köztársasági elnök. Közte még voltam valami az Országgyűlésben is, de arra már nem emlékszem, mert a sok odaadó bólogatástól többször lefejeltem az elnöki íróasztalt, és amnéziám nem engedi felidéznem az év összes pillanatát. Ám jól emlékszem arra, hogy a sok mérhetetlen jó mellett, ami Velünk és az Országgal történt, milyen szőrnyűségeket kellett megélnünk. Norvégiai látogatásomon hidegen hozták a homárt, az izraeli miniszterelnök nem értette a disznó vicceimet, a vörösiszap pedig enyhén szólva sem áll jól a kék zakómhoz és frissen fodrászolt hajamhoz.

(Kicsi mosoly, fogat nem kell villantani) És mi vár ránk az újévben? Nos, ez nem csak egy új év lesz a sok közül, hanem ez lesz az az év, amikor a Kánaán látható távolságba kerül a kolbászból kerítésen túl. Ez lesz az az év, amikor az Európai Únió soros elnökségét hazánk fogja betölteni, bár érthetetlen okból az EU elnöke nem én leszek, pedig folyékonyan beszélek minden európai nyelvet, ami a magyar.

A tragédiák és szomorú pillanatok ellenére mi együtt, Magyarok csodákra, varázslatra vagyunk képesek. Ebben az ünnepi pillanatban is úgy érzem, mintha az Ország egy nagy Rodolfó bűvésztáska lenne, s benne én a kis kard, amivel soha nem sikerült megcsinálni a trükköt, mert eltörött mutatvány közben, vagy begurult a szekrény alá. De nem is az számít, hogy ki a kard, vagy ki a pakli kártya, csak az, hogy a jó úton haladva és a jó irányba tekintve, végre jó felé megyünk, és nem ellenkező irányba, ahonnan jöttünk, kivéve ha amin haladunk az egy körforgalom, mert akkor viszont felkanyarodáskor elsőbbséget kell adni.

Erőt és egészséget kívánok mindannyiunknak az újévre, 2011-re, ami egy prímszám.

Dr. Schmitt Pál, Köztársasági Elnök sk.
(memo saját magamnak: megváltoztatni az sk-t mert mindig Szlovákia jut róla eszembe)

Megj: Peti, majd helyesírásilag nézzétek át, mert elég késő van már! A luxuskurvát pl. így kell írni?

28 KOMMENT

  1. Gratula, tök reális. Egyáltalán nem tulajdonít több blődséget SP-nek, mint amire ő és csapata helyből (még csak nem is nekifutásból) képes. Továbbá, szvsz a HCS abszolut joindulatu SP-vel. Például feltételezi, hogy SP el tudja dönteni, hogy 2011 prímszám-e vagy sem. Ez nem kis teljesítmény úgy első ránézésre (SP még emlékezne a törzstényezős felbontásra? Hűű.) Ráadásul minden benne van, amit SP puhagerincű bájgúnárról, akitől mi sem állnak távolabb, mint a gondolatok és az elvek, szóval amit róla tudni illik. BUÉK!

  2. kétségkívül tehetséges az író, kár hogy a zsigeri gyűlölet átüt egy kicsit ezen a íráson is..
    ezzel a művel ez a hírcsárda nevű weblap is beállt a neodzsentri bolsi zsúrfiúk által sorozatban létrehozott köpködő weboldalak népes sorába..de talán nem is kár érte..

  3. tibihusi: Ez csak egy görbe tükör, amire miden rendszernek, minden kormányon lévő hatalomnak szüksége lehet.
    Annak idején Hofi Géza (is) tartotta ezt a tükröt
    Fanyarkodni persze lehet, mert nincs olyan dolog a föld kerekén amibe bele ne lehetne kötni.
    (Pl. a legelésző tehén, kontra üvegházhatás.)
    Ha te a fentieket gyűlölködőnek, és trágárnak tartod, akkor hétköznaponként 17 óra 30 kor kapcsolj a TV2-re ,és nézzed a Maricsujt!

  4. Az a furcsa, h mindig jönnek ezek a nemtudoménmilyen fanyalgó faszkalapok. Én pl sose szólnék hozzá egy mno vagy egy kurucinfos cikkhez, bloghoz stb még akkor sem ha lehetne. Különben meg figyelnek a kormánypárt emberei, mert miután leírták, hogy mennyi helyesírási hiba van a KE honlapján hipp-hopp már ki is javították. Plusz: nem elérhető a nepszava.com, amiben pedig leírják, hogy a mai naptól diktatúra köszöntött kishazánkra:)

  5. kötelessége,mnek tartom hogy szaklai annamáriánál máris feljelentést tegyek a cikk öncélúan vulgáris, pornográf, és az emberek emberének emberi méltóságát sértő sorok okán.

    s javaslom tegyen így mindenki minden cikk, blogbejegyzés, stb kapcsán, naponta többször.

  6. @Begriffenfeldt:

    Arról persze mélyen hallgatsz, hogy az “Isten áld meg a magyart jó kedvel bőséggel” a Hírcsárda műve, merhogy az ellenség keze a KE holnapjára (bocs: honlapjára) is betette a lábát.

  7. Ez nagyon jó volt! 😀 Akkorát röhögtem, hogy az már kimeríti az érzelmi túltengés fogalmát – vagyis itt az ideje, hogy az NMHH kiadós vizsgálatot indítson a portál ellen! 8-o 😛 🙂

  8. Lássátok ez bizonyítja,hogy van szólás szabadság.
    Nem hisztériát kell kelteni. Meg várni a működését,ha nektek van igazotok úgy is kiderül.
    Lesz konkrétum amit meg lehet nevezni és tiltakozni jogosan. Addig hisztéria.