Pista bá azt mutatja, milyen számjegyek lesznek a 2011-es évszámban

Nehéz évet zárt a magyar gazdaság, a társadalmi ellentétek fokozódtak, a politika pedig egyáltalán nem került közelebb a választókhoz – állítja állandó szakértőnk, a HírCsárda főmunkatársa, Lakatus Endre István, barátainak csak Pista bá. Évzáró interjú.

HírCsárda: Mi lenne az első szó, ami eszébe jut, amikor azt mondjuk: 2010?
Pista bá: Pálinka.

Ezzel nyilván a Fidesz által csak fülkeforradalomnak nevezett áprilisi eseményekre utal, hiszen a Fidesz volt az, aki megengedte az otthoni pálinkafőzést.
Nem, fiam, ezzel arra utaltam, hogy mit kérek. Két vegyest, indulásnak. Meg kísérőnek egy Drehert, úgyis te fizetsz.

Nem tűnik fáradtnak, pedig mindannyian nehéz évet zártunk. Hogyan értékelné mindazt, ami a magyar gazdasággal történt?
Most tényleg ez lesz, hogy itt kérdezgetsz? Nem inni jöttünk?

Voltaképpen de, de azért mondjon már pár szót a gazdaságról is, ha kérhetem.
Nagy szar, az, pföjj! Az egyetlen jó dolog ebben a fene nagy válságban az volt, hogy olcsóbb lett a Munkás, meg hogy a Puchnerék cége összedőlt. Sejj, hogy örültem én annak, a vén paraszt hogy megszítta!

Nem csak ő, a svájcifrank-hitelesek is.
Mindig is mondtam, hogy a svájciaknak még a sajtjuk is büdösebb, mint a Puchner hónalja! Inkább innék egy üveg Hubertust, minthogy pénzt kérjek tőlük. De jut is eszembe, kérek egy üveg Hubertust!

Ezzel voltaképpen a munkáját is végzi, igaz? Mint arról hírt adtunk, nemrég alkoholszakértőnek kérte fel a kormány. Nem fél attól, hogy ezzel környezete Fidesz-közelinek könyveli el?
Jajj, fiam, mindannyian jól tudjuk, hogy kik kaphattak eddig munkát bárhol is! Most legalább a magamfajta jó emberek is kapnak a jóból. De különben is leszarom, reggelente benyomok ott két féldekást, megdobálok egy-két LMP-s képviselőt levélnehezékkel, kiabálok pár kommunistázást, aztán már megyek is. Arany életem van, fiacskám, arany életem.

Másokat viszont elért a lecserélési hullám…Ráadásul ön is megfogalmazott már rendszerkritikus véleményt.
Egy lószart. Mindenki tudja, hogy én mindig megmondom az őszintét, ezek a kis hivatali patkányok meg fosnak, ha meglátnak. Nem fognak engem kirúgni sehonnan se. Pista bá két kézzel kapaszkodik a székébe. Vagyis hát inkább csak eggyel, mert hát ugye mégse ihatom szívószállal a törkölyt.

Mit fog ön szerint mondani a köztársasági elnök szilveszterkor?
“Hol írjam alá?” Höhö, érted, ezen szoktunk itt az Angyalban röhögni mindig. Azt hallottam, iszik az öreg, mondjuk a feje is olyan, mint az ördög valaga. Mármint kinézetre, szagra még nem szagoltam egyiket sem.

De mit fog mondani?
Szeretet, béke, ilyen hippi faszságokat mond mindegyik. Ha én lennék ott, én bizony azt mondanám: kommunisták, elmentek ti a kurva anyátokba! Aztán így lekúrnék egyet a legközelebb álló csákós manusnak, csak hogy érezzék, ki a góré.

És mit üzen a HírCsárda olvasóinak a 2011-es évre?
Igyatok! Meg olvassátok ezt a szaros oldalt, mert nem tudják rendesen fizetni a feleseimet!

8 KOMMENT

  1. Gorba betiltotta, majd újra engedte a vodka ivást!? Míért? Kijózanodtak és visszakövetelték a cárt! Orbán ezért, meg elóző intézkedést hozott! Igyál, vakulj, hülyülj magyar!