Pedig elkészült az új homlokzat is

Háromszorosára növelte hallgatói számát az MR1 Kossuth rádió az elmúlt két hétben – jelentette be az örömteli hírt Szalai Annamária, a rádió Szalai Annamária által kinevezett ügyvezető igazgatója.

A rádió első hallgatója Mong Attila műsorvezető volt, aki – mint utólag nyilatkozta – eredetileg csak köhögni szeretett volna adásban, ám a mikrofont elnémító gomb beragadt. A következő hallgatási ügy szereplője Jászberényi Sándor, a Népszabadság és a Magyar Narancs egykori újságírója lett, aki saját elmondása szerint a médiatörvény ellen szeretett volna tiltakozni, ám pechjére éppen akkor hallgatott el, amikor amúgy is reklámmal szakították meg a műsort a szerkesztők.

A két esetet több követte, mostanra pedig – mint azt belső forrásainktól tudjuk – voltaképpen mindenki hallgat a Magyar Rádió épületeiben. “Olyan az egész, mint a ki szólal meg előbb játék gyerekkorunkban. Ráadásul folyton kávét kapok szendvics helyett a büfében, mert csúnya a kézírásom.” – panaszkodott szerkesztőségünknek a rádió egyik munkatársa, szigorúan írásban.

Szalai Annamária a hallgatókra reagálva annyit nyilatkozott: örömteli, hogy ennyien hallgatják az MR1 adását, mindez azt bizonyítja, hogy a tervezett változtatások szükségesek és jók. A rádió munkatársai közleményben tudatták a Médiatanács elnökével: ”                                                                 “.

9 KOMMENT

  1. Tegnap a négyes metrón hallottam, amikor Viptor és Annamárja “beszélgettek” és abban állapodtak meg, hogy ha 400 Ft fölé csúszik a benzin és 250 Ft-nál több lesz egy svájci frank, akkor a riport alanyok sem mondhatnak véleményt illetve Annamárja bünteheti őket is.

  2. Az új év első koncertjén a Magyar Rádió szimfonikus zenekara előadja John Cage: 4 perc 33 másodperc csend c. művét. A koncert második felében a Magyar Rádió énekkara adja elő átiratban ugyanezt a művet. A Rádió Gyermekkórusa – tekintettel a darab nehézségére és hosszúságára – felvételről ad elő részleteket ugyanebből a műből. Az eseményt – kivételesen – teljes egészében közvetíti a Bartók Rádió.

  3. Egyre több szerző csatlakozik a Csend c. műveivel, a Kossuth rádión egy csak felnőtteknek készült mű is hallgatható, kissé pornós részekkel.
    Kérik is a gyerekes szülőket, figyeljenek, nehogy a kis nebulók belehallgassanak.