Karácsony nem csak a csodákra képes szeretet, hanem az egyébként lehetetlen balesetek és tragédiák napja is. Két eset minket is különösen megrázott.

Az egyik tűzoltó készítette a képet

A Tisztelet Társaságának elnöke Schmuck Andor klasszikus trükkel akarta meglepni a társaság nyugdíjasait és a kéményen keresztül szeretett volna Mikulásnak öltöve betoppanni az ajándékokkal. De egész egyszerűen beszorult a kéménybe. A szabadítást levezényelő tűzoltók szerint hatalmas szerencséje volt az egykori zenésznek, ugyanis a ház már átállt konvektoros fűtésre, és a kémény alját már befalazták. Ha sikerült volna lemennie a kéményen, valószínűleg az egész házat el kellett volna bontani, hogy kiszabadítsák.

Nem teljesen ez történt

Debrecenben pedig szerencsés kimenetelű tragédia történt. Egy vak giroszos saját, néma fiát nyeste a karácsonyfatartóba véletlenül. A mentősök a 45 éves férfi nyesési gyorsaságával és rutinjával magyarázzák a történteket. “Amikor kiértünk kérnünk sem kellett, nekünk is rendes formára nyesett több mindent. Elképesztő.” – nyilatkozta az egyik mentős. A 9 éves fiú egyébként túlélte, és most jelenleg is a család nappalijában tartózkodik több tucat gömbbel elfedve.

1 KOMMENT

  1. A masodik hirrel kapcsolatban csak remenykedni tudok, hogy a talpba formazas soran csak a gyerek csizmaja lett picit megfaragva, vegtagserulest nem szenvedett.

    Az apujatol meg kernek egy lekvarosat, hab nelkul.

    Merry Christmas! 😉 (hogy az angolok is ertsek)