Sok a kérdés

A HírCsárda összeállította a fontosabb jogszabályi változásokat, amelyek a jövő év első napján lépnek hatályba. 400 paragrafussal bővülő Btk., módosuló Nemzeti Együttműködés Nyilatkozat, szigorodú médiaszabályok és rejtett csapdák a magánnyugdíj-pénztári szabályozásban.

400 paragrafussal bővül a Btk., így jövőre már büntethető lesz bárki, ha nem figyel. Szigorodnak a grafitizéskor kiszabható büntetések, így például megjelölhetik (tagelhetik) az elkövetőket, külön paragrafus foglalkozik a Sukoró környékén való telekvásárlással, és a szemüvegesség is súlyosító körülmény lesz egyes vagyon elleni bűncselekményeknél. Ahogy korábban beszámoltunk róla, büntethetőek lesznek a folyók is, de tárgyakat, fogalmakat, sőt intézményeket is lehet majd eljárás alá vonni. Bevezetik a valódi tettes fogalmát, amit abban az esetben használhat majd a vádhatóság, ha bizonyítékokat nem talál, de tudja, ki az elkövető. Ebben az esetben az ügyésznek becsület szavát kell adnia, hogy tényleg a terhelt a bűnös. A fiatalkorúak után a gyermekeket is lehet elzárásra ítélni egyes szabálysértések elkövetésekor, amit a szülőknek otthon kell végrehajtania.

A politikusok által elkövetett bűncselekmények bizonyítása is egyszerű lesz, a középkorból ismert vízpróba módszerével egy központi uszodában két mázsa betont öntenek a lábukra és amennyiben így is feljönnek a víz színére, bűnösnek minősülnek, amennyiben nem, akkor pedig megfulladnak.

A Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata új bekezdéssel bővül, amelynek célja, hogy ne férjen ki egy oldalra, ezért több helyet foglaljon az állami szerveknél és intézményeknél.

A médiaszabályozás is szigorodik, a korábban ismertetett nézőellenes szankciókon kívül, nemcsak a Híradók tartalmi követelményét határozzák meg, de például a mesecsatornákon is legalább 30%-nyi tanulságos, Mátyás királyos vagy legalább népmesét kell sugározni. A horoszkópokat is csak központi jóváhagyás után, szigorúan aszcendens függvényében tehetnek közzé a médiumok, míg a jóslásnál és távgyógyításnál bevezetik a pénz visszafizetési garanciát.

A szabályozás összességét tekintve az állatos, gépes és nemzeti értékes műsorok sugárzásával lehet megúszni a szankciókat, de mivel január 1-től az tévéket, rádiókat, újságokat, emaileket, a Facebook oldalakat, a blogokat, sőt a MSN üzeneteket is elsötétítheti az NMHH, így mindenképp javasolt diavetítőt vásárolni, mivel erre még nem terjed ki a szuperszervezet hatásköre.

A magánnyugdíj-pénztár tagok közül azoknak, akik inflációnál nagyobb hozamra tettek szert, Orbán Viktor személyesen gratulál, majd átad egy csoki egy euróst azon politikai nyilatkozat alapján, amelyet Lázár Jánossal és Selmeczi Gabriellával együtt jegyez a miniszterelnök. Aki nem lép át az állami rendszerbe, arra további szankciók is várnak, például nem lehet 20-as, 30-as vagy 70-es a mobilszáma, le kell adnia autója rendszámát, hogy megbélyegzőre cseréljék, továbbá amennyiben jó erkölcsbe ütközően kapna ezen kívül végkielégítést, nem kockázzák ki az arcát a közszolgálati televíziók bűnügyi műsoraiban.

7 KOMMENT

  1. Gerard John Mitchell Paul Olaf Ottokár Michael Michaël André Sven Zoltan Lazlo Dimitri Wolfgang Amadeus Mozart-Kovács-Johnson-Pa

    “Úgye esz lésszen mán lögaláb tisz rezes?! Mer oszt azkor nöm töjjös o lizsta!” – Jesus Maria Andrew John James Richard Richárd Dezső Pál Francis Frank Ferenc Géza Samuel Mika Kimi Raikkönen


    Ja, tudom, hogy ez humortalan volt

  2. Hajdanán a törvénykezők előszeretettel alkalmazták a forró ólom fülbe való beöntését.
    A politikus bűnözőknél ezt most is fel lehetne venni a repertoárba.
    Igen hatásos módszer az igaz szólásra.
    Ettől tutira meg mondanák a frankót!!