Túl sok az ijesztő műsor

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság véletlenszerű rajtaütése során Szalai Annamária elkobozta a távirányítót attól a bicskei 8 éves kisfiútól, aki 12-es karikás műsort nézett szülői felügyelet nélkül.

„Meg kell szokniuk a nézőknek és a hallgatóknak, hogy monitoring-tevékenységünk nemcsak a rádióra, televízióra, internetre és a sajtóra terjed ki, de ezen termékek fogyasztóira is” – hangsúlyozta az NMHH telefonvégre kapott alkalmazottja. A hatóság azokat a nézőket, akik nem tartják be a karikás besorolási kategóriákat, több lépésben büntetheti. A legenyhébb büntetés az, hogy a teletext 444. oldalán írásbeli figyelmeztetés ugrik fel tévézés közben.

Amennyiben ez eredménytelennek bizonyul, úgy a hatóság emberei telefonon figyelmeztetik a nézőt. Ha ez sem használ, akkor rajtaütnek, és első körben kiveszik a távirányítóból az elemet, súlyosabb vagy ismétlődő szabálysértés esetén magukkal viszik a távirányítót, legsúlyosabb esetben pedig előbb átkapcsolnak a Nóta TV-re, és csak utána viszik el a távirányítót.

A bicskei esetben a kisfiút már számos esetben figyelmeztette a hatóság, így a személyes beavatkozás vált szükségessé, de az NMHH véleménye szerint remélhetően precedens-értékű lesz az ügy, és fokozott óvatosságra inti majd a nagyközönséget.

12 KOMMENT

  1. Szalacsi neni nagyon durvan osztja. Nem vitas, ide mar lassan Pista ba’ kell, aki helyreteszi a cserfes menyecsket egy kis kontyalavaloval. De mondjuk megnezem egyszer szalaiannuskat beseggelve egy gojmotoron, ahogy a cba-ba robognak egy kis szellemi toltekezes ugyeben :))) Najo, az mondjuk 99-es karikat igenyel, de megkockaztatnam!

  2. Nos annál súlyosabb büntetést el sem tudok képzelni, hogy szalacsiannnnnamaris facebookon keringő képe percenkét felugorjon a tv képernyőjére! garantáltan elriasztana mindenkit a nem megfelelő adó vagy adás nézésétől…fásizsülike hol danolászik? mert ugye esetleg lehetne a kettőt kombinatíve alkalmazni, zsülike kornyikálna, annnnnamaris meg hirtelen beterítené a képernyőt arcmásával…ha azt ugye arcnak lehet nevezni…..