Mindenki szereti és gratulál a cégvezetőnek

 

A kínai Xing Shoes felkészült a XXI. század kihívásaira, és továbbra is Magyarország elsőszámú cipőimportőre marad – véli Xiao Chong, a cég vezérigazgatója. Interjú.

HírCsárda: Kedves Chong úr, először is szeretnénk az újságírás legalapvetőbb szabályait is felrúgva megköszönni, hogy vállalta ezt az interjút!

Xiao Chong, a Xing Shoes vezérigazgatója, szerető családapa, szakember: Igazán semmiség. És ugyanakkor hadd jegyezzem meg, hogy egyáltalán nem fizetünk ezért az interjúért.

Nem is fogadnánk el Öntől pénzt. Mondja, miért lehet az, hogy cégük Magyarországon ennyire jól teljesít?

A siker nyitja bizonyára az általunk kínált cipők minősége. Hiszen, mint nagyapám mindig is mondta, mielőtt megsimogatta volna a családi kiskutya kócos buksiját, mindig az a fontos, amit csinálsz, és az, kiknek csinálod. És az is, hogyan. És hogy mikor. Ezt tartottuk szem előtt a cég négyéves története során.

De biztosan van valamilyen titkuk…

Egyáltalán nincs. Bizonyára nehezen hiszik el az olvasók, hogy magunktól vagyunk ilyen jók, és azt gondolják, hogy hazudnak az újságírók, akik szerint csodálatos a cégünk, vagy fizetünk nekik.

Mi is nehezen hittük el, de aztán az ajándékba kapott cipők meggyőztek minket…

Hát igen, ilyenek vagyunk mi, nagylelkűek. Hadd jegyezzem meg, hogy a nálunk dolgozó 12 éves gyerekek családjai is mind-mind kiegyensúlyozott életet élnek, a gyárunk közelében lévő fertőzésről szóló hír pedig egész egyszerűen hazugság.

Nem is gondoltunk mást. De mondja: mitől ilyen boldogok a gyári munkásaik?

Boldogok, mert a saját korosztályukkal dolgozhatnak. Boldogok, mert a kartonházaikat külön kerítés védi a gyártelep többi részétől, így senki sem tud betörni hozzájuk. Boldogok, mert a fennmaradó cserzőanyagot hazavihetik játszani. Nálunk ez váltotta ki az étkezési utalványokat, ráadásul cégünk vissza is tudja igényelni az adózás után a teljes összeget. Mindenki jól jár.

Hát még a magyar fogyasztók! Mit terveznek jövőre?

Ugyanazt, amit eddig. Hiszünk abban, hogy nem kell az embernek 2000 forintnál többet kifizetnie, ha minőségi, vízálló és tartós cipőt szeretne. Hiszünk abban, hogy a kényelem mindenkinek alapvető joga, és hogy a gyerekek mosolya mindenért kárpótol minket. Még akkor is, ha azt híresztelik, hogy sok a megbetegedés.

Ismételten az újságírói etika szabályait megszegve (de annyira muszáj) szeretnénk nagyon sok sikert kívánni a következő évre!

Nagyon köszönöm, és még egyszer hangsúlyoznám, hogy egy fillért sem fogok adni Önöknek ezután az interjú után.