Diszperzitezés előtt

A városligeti jégpálya felújítása áprilisra csúszik – addig is egy műpályán szórakozhatnak a görkorizók.

Már a felújítás megkezdése előtt is akadtak makacs korcsolya-fanok, akik a nyáron csónakázó tóként működő egységben derékig vízben görkorcsolyáztak, sőt, riksa-rendszerben csónakhúzást is vállaltak. Mindez idén már nem különcség: a felújításra váró műjégpályára mű-műjeget készítenek: a kivitelező létrázható festőfóliával burkolja le a pálya aljzatát, amit fehér diszperzittel fest jégpálya-hatásúra.

Innentől kezdve minden görkorcsolyást, gördeszkást és gör-eszközöst beengednek – így korcsolyázhatott tegnap két görény-tulajdonos is. Áprilisban az üzemeltetők egyszerűen csak megfordítják a festőfóliát, és hullám-hatásúra ráncolják, amin aztán a kerekekkel felszerelt csónakok vidáman fognak siklani, illetve egy-két görkorcsolyás riksa húzhatja majd őket.

A projekttől a főváros az idegenforgalom fellendülését, azon belül is a bizarr turizmus élénkülését várja: olyan perverz érdeklődők látogatását, akik eddig Budapestre csak az olyan bizarr jelenségek miatt érkeztek, mint a magyar foci vagy a fővárosi éttermek konyhája.

1 KOMMENT