Le kell dolgozni a kárt

Vendégnek mentek szállodákba, de befogták őket dolgozni. A fekete és a szürke munka után a síanorákok színe alapján itt a rózsaszín munkaerő.

Idáig 254 magyar síturista szállodavendéget fogtak be az osztrákok dolgozni. Mielőtt a sógorokat bárki rabszolgatartással vádolná, az indokaik elég nyomósak voltak. Gerhardt Skischule, az Osztrák Síszálloda-szövetség elnöke elmondta: „Már egy jó ideje tele van a hócipőnk, síbakancsunk, szőrmecsizmánk a magyarokkal. A napi háromszori forró vizes zuhanyzásaik igen jelentősen megnövelték a víz- és villanyszámlánkat, nem is beszélve az otthonról hozott DJ-szettjeikről és erősítőikről, amin, ha jó zenét játszanának, nem is lenne baj, de legtöbbször rákötik a szállodai szoba tévéjére, és az ORF-et bömböltetik, amit már mi is utálunk.

Nagyon sok szállodatulajdonos panaszkodott még arra, hogy vacsora után a kávézó tölgyfaparkettájára is síbakancsban klaffogunk rá, és hogy reggelinél már nemcsak a kirakott dolgokat csenjük el, de néha a konyháról is kérünk ezt-azt, továbbá hogy egy nyíregyházi család a svédasztalt úgy értelmezte, hogy biztos IKEA-s, és lapra szerelve hazahozta.

Ezek az indokok késztették az osztrák vendéglátókat arra, hogy a magyarokkal ledolgoztassák az okozott kárt – egyelőre csak mosogatás és hólapátolás formájában, mert saját balatoni tapasztalataik arra intik őket, hogy pincérként ne próbáljanak ki minket.

2 KOMMENT

  1. Nem akarunk a virilis int zm nyr l ltal ban elm leti szempontb l b vebben nyilatkozni csup n annyit jegyz nk meg hogy ma mid n mindenfel a jogegyenl s g elveit hirdetik de kev s helyt k vetik m r legal bb is id szer tlen ily int zm nyek behozatala ltal egyes oszt lyoknak a p n z n e k el nyt adni m sok a szeg nyebb de tal n rtelmileg magasabb sz nvonalon ll k felett. Egym sut n tolulnak el nkbe a k rd sek melyekre nem lehet elfogadhat oly v laszt adni mely igazolni tudn a virilit s l tes t s t s rv ny t f leg a hazafi i er nyekben mindig gazdag magyar nemzetn l melyr l ezernyi p lda bizony tja hooy a k z rdek ir nt rz kkel b rt mindig s hogy n rdek t mindig h tt rbe tudta szor tani a k z gy a haza rdeke el tt. Azt hogy a zsid s g mely nem ismer k z rdeket csak saj t rdekeit a z ld asztalok mell ker lt hol siet dobra tni hazafis got erk lcs ket t rv nyhat s gi k zs gi rdekeket mindent mi szent csak az rt hogy a zsid rdekeket el mozd tsa.