Többet tudna aláírni is

A német labdarúgó-válogatotthoz hasonlóan Schmitt Pál köztársasági elnök is jóstehetséggel megáldott polipot alkalmazna a nehezebb döntések meghozásánál.

„Bár nem láttam még Orbán Viktornál nagyobb kaliberű, szerethetőbb, és melegebb kézfogású miniszterelnököt, úgy vélem, nem csak azért szerződtem, hogy aláírjak mindent, amit az orrom alá tolnak” – nyilatkozta mosolyogva Schmitt, majd elmondta: a polip főleg alkotmányos kérdésekben segítené munkáját, mivel sokkal jobban meg tudná találni vele a hangot, mint az Alkotmánybírósággal.

Ezzel párhuzamosan Pál (mert valószínűleg így hívják majd a tengeri állatot) kibővített jogkörrel rendelkezhet majd, így visszaküldhet törvényjavaslatokat a Parlamentbe, cégek államosításában segédkezhet, valamint legalább egy oldalt szánnának neki az új alkotmányban is. „Olyan kis helyes orra van, nem tudom elképzelni, hogy ne késztesse a gyermekeket mosolygásra, ha kinyitják hazánk új alaptörvényét, és Pál néz szembe velük” – érvelt a köztársasági elnök.

A tervek ellen a Jobbik a Parlamentben tiltakozott, a frakció tagjai egy közös nyilatkozatot is kiadtak. „Nem értjük, miért követi a köztársasági elnök a nyugati mintákat, amikor hazánkban több ezer éves hagyománya van a táltos lovaknak, akik kaparással közvetítették az őstörténeti időkben a helyes utat a törzseknek” – írja közleményében a párt, amely egyben felszólítja a köztársasági elnököt arra, hogy további javaslatait az országház folyosóján tegye meg.

5 KOMMENT

  1. Nyilvan a trezorba tenne smitpaca a vaniliaskarikait, mert egy ilyen szep polip (meg, ha Pal is), bizony egyszerre 8 karikat tud megdezsmalni, ezzel teljesen betegre frusztralva smitpacat. Kulonosen megalazo lehet tovabba, hogy a Pal nevu polip agykapicitasa bizony sok tizezerszerese smitpacaenak, es minden sejtjet hasznalja is…. Tehat kisse kockazatos, am megis megeri, hiszen preambulumkent a polip orr tisztelete es nemzetegyesito ereje vitathatatlan elony.