Lovasi András izgatottan várja a forgatást

A premier napján 2 304 198 nézője volt a hazai mozikban a Kispálfilmnek, valamint 981 672 DVD-t adtak el. Az adatokat ismerve nem meglepő, hogy az amerikai akciófilmes elvállalta a második rész rendezését.

A Transformers 5 utómunkálatait végző Michael Bay elmondta, hogy már most rengeteg ötlete van a második Kispálfilmhez, aminek a Kispálfilm II. – Az Alterok felemelkedése (The Rise of the Alters) címet adná. “A sztori szerint a zenekar egy idegen bolygón lévő szigetre vetődne el, ahol alternatív zenekarrá változó robotok alkotta civilizációval kerülnének összetűzésbe, és kiderülne, hogy a megoldás kulcsa 140 hatalmas robbanás és 3 pár csöcs” – nyilatkozta a lelkes rendező.

A filmben nagy szerepet kapna a zenekartagok színészi játéka is: Bay szerint különösen annál a jelenetnél lesz szükség beleélő-képességre, amikor egy tartálykocsi-parkolóba csapódó meteorit szökőárt idéz elő, majd a föld alatt élő óriásférgek előbukkannak, mivel a zenerobotok egy genetikai kísérlet eredményeként megszületett tripodot eresztenek rájuk. “Az eddigi legmélyebb munkám, szerettem volna törekedni a letisztultságra és a Kispál és a Borz örökségének bemutatására” – kommentált a rendező.

A film kapcsán megkérdeztük Lovasi Andrást, a zenekar egykori frontemberét, aki csak annyit tett hozzá, hogy “tüdéd-tüdőm kék léptekkel várjuk a hajnalt, ne furcsáld ma Nagyon Antalt“.