Az MSZP nagygyűlésén is volt néhány tüntető

Magyar felhasználók ezrei Mark Zuckerberges bábukat és Facebook RSS-eket égetnek a parlament előtt, mert előbb értesültek a barátaiktól a Facebook hírfolyamon keresztül az első hóról, minthogy kinézhettek volna az ablakon.

Az egyik tüntető az indokairól a következőket nyilatkozta munkatársunknak, miközben tűket szurkált a laptopja képernyőjén a Facebook logóba: „Az első hó mindenkinek jelentős esemény életkortól függetlenül. Gyerekkorunkban, amikor megláttuk az első hóesést, az jutott eszünkbe, hogy “hurrá, hógolyó”, most reggel amikor megláttam, akkor meg “bazdmeg, hólapát”. De az, hogy nem én magam észleltem az első hóesést, hanem valami fasz a merketing osztályunkról, akit fel kellett vennem a barátaim közé, különben nem kaptam volna tőle céges borítékvágót, szóval ez mindennek  a teteje. Le a Facebook-kal! Le a marketingosztályokkal! Ingyen borítékvágót mindenkinek!”

A kevésbé vehemens tüntetők azzal is megelégszenek, ha blokkolni lehetne az első hóesésről szóló információkat, vagy ha minden első hóról szóló információ előtt spoilr figyelmeztetés jelenne meg, pl. ”Vigyázat, a következő bejegyzés az első hóesésről szóló információt tartalmazhat!”. A tüntetők petícióban fordulnak Szalai Annamáriához, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság vezetőjéhez, hogy egy újfajta karikát is bevezessnek – karikában hópihe -, ami jelezné, ha egy adott műsorban elsó hóesésről lenne szó, és egy karikában áthúzott hópihe, ha egyáltalán nincs benne szó hóról.

13 KOMMENT

  1. büdös parasztok!

    hát nem tök mindegy, hogy esik a hó vagy nem?
    az eszkimókok le se szarják, pedig ŐK észlelték ELŐSZÖR, sőt azóta is FOLYAMATOSAN, dacára globalizációs melegedésnek (ez valami világméretű buzikarnevál lehet)!!!

  2. Mocskos büdös parasztok!

    És ha a redőny van az ablakon, ráadásul leengedve. Tiltakozzunk a táblák miatt!!! ELŐSZÖR, MÁSODSZOR, FOLYMATOSAN? Ki nem szarja le?

    Lendvai Vito 11/N/F

  3. Itteneeeem… min nem vitatkoznak a népek… Ilyenkor örülök, hogy nem a géppel kelek-fekszek, magyarán szólva nem okozott gondot, hogy a kollégiumban előbb nézzek ki az ablakon, mint hogy felnéznék valami közösségi oldalra.
    Ugyanakkor felmerül bennem a kérdés, hogy vajon miért nem panaszkodott a minap egy 14 éves barátnőm a nagymamájának, amikor ő azzal ébresztette, hogy esik a hó…