Eddig így oldották meg a felfüggesztést

Azoknak, akik felfüggesztett fogházbüntetést kaptak, idáig nem kellett fogházba vonulniuk, ha csak nem csináltak valami újabb disznóságot. 2012 nyarára azonban elkészül Tiszacsügön az a felfüggesztett fogház, ahova az összes eddigi elítéltet bezárhatják.

Miután a napokban felfüggesztett fogházra ítélték azt a borsodi férfit, aki 2008-ban árammal védte földjét az uborka-tolvajokkal szemben, a büntetés-végrehajtás újra szembesült a kérdéssel: mi lesz azzal a több ezer elítélttel, akik az elmúlt években felfüggesztett fogházbüntetést kaptak.

Válaszképpen Pintér Sándor a napokban jóváhagyta annak a felfüggesztett fogháznak a terveit és költségvetését, amely Tiszacsügön épül EU-s támogatással, és amely összesen ezerkétszáz elítélt befogadására lesz képes. A hat szárnyból álló felfüggesztett fogház mindösszesen három ultraerős acélsodronnyal függ majd egy negyvenhat méter magas állványról, és bár Tiszacsüg Magyarország legszélvédettebb települése, az erős belengés ellen további négy sodrony köti össze a földdel.

A felfüggesztett épület érdekessége, hogy a szökést megnehezítendő tizenöt méternyi hézagot hagynak az épület és a talaj között, és biztonság kedvéért az épület alját is bevonják szögesdróttal. Az elítélteket várhatóan hőlégballonon szállítják majd, ám ha a sok szögesdrót miatt ez balesetveszélyessé válik, akkor katapulttal lövik fel őket az intézetbe.

3 KOMMENT