Egy autópályán látták menekülni a mosóport, és a mosógépet

Korábban már volt gond az intelligens, a szenzitív és a színkímélő mosóporokkal is, de eddig csak a a fékhibás mosópor okozott halálos balesetet.

Egy fékezett habzásúnak hirdetett mosóporban, a Clean Universal Delux Gold Plus Color Extrában műszaki hiba miatt nem működött a fék és a hab elütött egy tarka ruhákat mosó 43 éves nőt. A nő a helyszínen meghalt, a családja napokig koszos ruhákban járt. Az eset miatt az összes Clean Universal Delux mosóport visszahívják a boltokból, amíg a fékhibára megoldást nem találnak a mérnökök, a halott nő családjának ruháit pedig a katasztrófaalap terhére kimossák.

Nem ez az első eset, hogy probléma adódott mosóporokkal. Egy intelligensnek hirdetett termék esetében például kiderült, hogy még a 8 általánosa sincs meg, a nyelvvizsgáját egy kínai piacon vásárolta, és egy nem létező holt nyelvre vonatkozott, ráadásul  a négy alapműveletből is csak 3-at tudott, de azokat is rosszul.

Sok panasz érkezett egyes szenzitív mosóporokra is, amik annyira érzékenyek voltak, hogy megsértődtek, ha túl mocskos ruhákat adtak nekik kimosni, és egyes színkímélő mosóporok is csak a nekik tetsző színeket kímélték, a többit fekete-fehérre mosták.

Mivel a mosóporok egyre veszélyesebbé váltak az utóbbi időben, ezért megalakult egy civil mozgalom, a Városi és Elővárosi Mosásért Egyesület, aminek célja egy Mosópormentes és egy Büdös Büszkeség Nap megvalósítása. Ezekkel az a céljuk, hogy legalább egy nap ne legyünk kiszolgáltatva a mosóporoknak, és nyíltan vállaljuk fel az izzadt ruhákból áradó testszagot.

5 KOMMENT