Egyértelmű kiút a recesszióból

A gazdasági válságból az ír kormány egyetlen kiutat lát: koboldokat bérelne fel kormányszakértőnek, akik tudják, hová vannak elásva az arannyal teli edénykék.

Negyven köztisztviselői állás vár betöltésre az ír kormányban, amely már csak a koboldokban bízik, miután kudarcba fulladt az elmúlt hónapban hirdetett négylevelű lóhere-keresési akciójuk. A lakosság egy hónap alatt összesen negyvenháromezer négylevelű lóherét gyűjtött össze, de ez a szerencséhez is kevésnek bizonyult, és ahhoz is, hogy az írek a nemzetközi befektetőket meggyőzzék a jövő kedvező alakulásáról.

Most Írország a másik titkos szuperfegyveréhez nyúl: a koboldokhoz. Az ír kormány magas köztisztviselői díjazással, számos juttatással és kedvezménnyel, valamint garantált nyugdíjjal próbálja rávenni koboldjait arra, hogy kiássák az arannyal teli edénykéiket. A koboldokat az ír pénzügyminisztérium alkalmazza, együttműködésben a vidékfejlesztési minisztériummal, amelynek locsolóautói a koboldok által megjelölt helyeken úgy spriccelik a vizet, hogy szivárvány keletkezzék, amelynek lábánál a koboldok aztán ásni kezdhetnek.

Ha ez a kezdeményezés sem vezet sikerre, az ír kormány az IRA tagjaihoz fordul, hogy vállalják magukra a válságot.

5 KOMMENT

  1. Mármint az i-ra tette a pontot. Egyébként nálunk a miniszterelnök is kobold, az előző meg egy Lúdas Matyi volt, azelőtt meg egy Tapsi Hapsi, szóval nem jó ez az irány. Inkább egy arany tojást tojó tyúkot kéne venni EU-s pénzből. Ezt tanácsolom az íreknek is.