Az elkövetőről rögtön fénykép is készült

A legmagasabb szintű állami kitüntetésben részesül az a rendőr, aki megakadályozta a médiában csak túrórudi-katasztrófaként emlegetett bűnténysorozatot Kecskeméten.

Mint ismeretes, a Kecskeméti Rendőrkapitányság őrizetbe vette azt a román férfit, aki hétfőn este megevett az egyik helyi áruházban egy túrórudit, majd fizetés nélkül kívánt kivinni egy prizmaizzót. Kapitány Norbert őrmester azonban éppen tejet szeretett volna venni, amikor felfigyelt a készülő bűntényre – adta hírül az MTI. „Éppen a hűtőpultnál álltam, és észrevettem, hogy a férfinak egy Túró Rudi csomagolása lóg ki a zsebéből. Az Akadémián felkészítettek minket az ilyen éles helyzetekre, ezért egyből cselekedtem” – nyilatkozta Kapitány.

A civilben lévő rendőr ezért fegyvert rántott, majd leteperte az elkövetőt. Mint kiderült, jól tette: a román férfinál ugyanis egy prizmaizzót is találtak, így már összesen 622 forinttal károsította volna meg a nagyáruházat. „Igaz, hogy kifizette a pénzt, de az erkölcsi rombolást már semmi sem teheti jóvá. Kecskemét most retteg, és vele retteg egész Magyarország is” – szólalt fel az ügy kapcsán Schmitt Pál köztársasági elnök is. Mint elmondta: reméli, a törvény ökle hamarosan lecsap azokra, akik ártatlanok ezreinek életét tették tönkre, és a felelőst már csütörtökön elítélik a bíróságon. Újságírói kérdésre a köztársasági elnök azt válaszolta: nem, nem az iszapkatasztrófáról beszél, hanem arról a román tolvajról. 

Schmitt a sajtótájékoztatón azt is bejelentette: Köztársasági Érdemrenddel tünteti ki Kapitány Norbertet, aki hősies tettével „megakadályozta az ország romlását”.

8 KOMMENT

  1. az arab kinézetű román megette a túró rudit, mely közismerten disznótejből készül?
    ezek már tényleg mindenre képesek…

    maholnap a shit pál bemegy a bazilikába aztán kiderül, hogy román baptista mecset lett belőle.
    szarjáró péter vajon mit is szólna hozzá mindezekhez, azzal a füligszaros lebbencs pofájával?

  2. Én a helyetekben félnék a kép miatt… Terror Pisták majd jól meg fogják pörkölni a nádfedeles betyárlakjaitokat, amiért feleslegesen idecitáltátok a nagyvezírt…